Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Tartă cu pere

Dacă tot se apropie sărbătorile, Marian s-a gândit ca, săptămâna aceasta, să ne ofere o idee pentru un desert festiv: o delicioasă tartă cu pere – ușoară, răcoroasă, spectaculoasă!

Am așteptat cu nerăbdare această rețetă, iar acum a sosit momentul să aflăm secretele din spatele acesteia.

Iată ce ne dezvăluie Marian:

“Aceasta e bună cu tot felul de poame, dar acu’ am șase pere dezbrăcate de coajă, tăiate-n două de-a lungul cotorului și scobite până la miez; răstorn zeama de la o lămâie coaptă peste acestea  și las totul deoparte.

Pe foc, într-o tigaie (din metal toată și de mărime cât să-ncapă toate perele într-un strat), torn o cană de zahăr (cam o sută optzeci de grame, sau cât de dulce vreu să-mi fie) și o aromă de vanilie; las să se topească și să se caramelizeze.

Juma’de pachet de unt îl pun în tigaie peste zahărul castaniu, pentru a se catifela într-un sos gros, apoi răstorn perele cu toata zama lor și, întorcându-le la un timp de pe o parte pe cealaltă, las să se înmoaie ușor.

Cuptorul se ridică-n temperatură mare (190-200: grade să fie), o bucată de foitaj se dezmorțește cât să poată fi întins de mâini, apoi îl așez ca un capac peste perele din tigaie, cu marginile tivuite în interiorul acesteia. Coc douăzeci de minute.

Las o vreme să-și tragă sufletul și răstorn pe-o farfurie cât să-ncapă...apoi o mânc’ caldă!”

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul. Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură." 

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:

Foto: arhiva personală Marian Buda

1 /
    rețete, bucătari, tarte, sărbători, rețete de Crăciun, rețete ieftine, mâncare ieftină, rețete simple, bucătărie rețete, bucătari, tarte, sărbători, rețete de Crăciun, rețete ieftine, mâncare ieftină, rețete simple, bucătărie rețete, bucătari, tarte, sărbători, rețete de Crăciun, rețete ieftine, mâncare ieftină, rețete simple, bucătărie rețete, bucătari, tarte, sărbători, rețete de Crăciun, rețete ieftine, mâncare ieftină, rețete simple, bucătărie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…