Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Nu vei găsi iubirea adevărată dacă nu poți râde de tine mai întâi

A te îndrăgosti este un proces vulnerabil, uneori chiar înspăimântător, și e aproape imposibil să găsești umor în astfel de situații și să râzi de tine.

Înainte să ajungi să iubești pe cineva, îl placi. Și odată cu acest sentiment vine dorința aproape dureroasă să fii plăcută înapoi.

Dar în astfel de situații forțate, a te strădui să faci pe cineva să te placă nu aduce niciun fel de rezultat.

Este, dimpotrivă, ciudat, neconfortabil, și mai mult decât atât, nu este autentic. Cea mai bună imagine pe care încerci să o creezi despre tine nu se aseamănă câtuși de puțin cu omul minunat care ești în realitate.

Însă aceasta este natura umană. Construim în jurul nostru ziduri, pentru a ne proteja de respingere, dărâmându-le doar atunci când ne simțim suficient de confortabil alături de acea persoană.

Dar, pentru că nimic nu merge perfect în viață, la un moment dat faci câte o mică gafă, iar zidul se dărâmă înainte să preconizezi. De pildă, când îi trimiți din greșeală lui conversația dintre voi doi, când voiai, de fapt, să o trimiți prietenei tale. Sau când îi spui într-o seară, după ce ai băut două beri, despre o situație rușinoasă din copilărie. Ajungi în punctul în care îți arăți și latura mai puțin șlefuită a personalității.

Iar astfel de situații în care te simți rușinată nu vor trece niciodată și te vei simți mereu ciudat, dacă nu găsești puterea să râzi de tine și să scoți la iveală umorul din interiorul tău.

Ai putea lăsa ca rușinea să te cuprindă, să plângi sau să te retragi. Dar nu vei găsi iubirea cu adevărat dacă fugi de fiecare dată într-o astfel de situație. Pentru că fiecare relație pe care o vei avea va avea și astfel de momente mai puțin perfecte.

Nici să minți ca să te justifici nu e o idee bună, pentru că adevărul iese întotdeauna la iveală și ajungi să te faci de râs – nu e deloc indicat să îți minți partenerul. Iubirea adevărată nu se construiește pe minciuni.

Următoarea opțiune ar fi să te aperi, găsind permanent justificări și motive pentru care te-ai purtat așa. Dar nu e nevoie să îți găsești scuze pentru fiecare astfel de situație – vei părea frustrată și nesigură, și vei ajunge să îți enervezi partenerul.

Cea mai simplă, sinceră și sănătoasă opțiune este să râzi. Să admiți, în glumă, că mai ai ciudățenii, și că, într-adevăr, i-ai dat și prietenei tale să vadă ce ai vorbit cu el, din pur entuziasm.

Și există șanse mari ca acest moment să devină unul drăgălaș, tandru, care va face să fiți mai uniți. I-ai arătat partenerului tău o parte din tine pe care nu o arăți tuturor. În plus, i-ai arătat că te simți confortabil cu tine, astfel că va ajunge și el să te iubească sincer, cu tot ce este în tine.

Îndrăgosteala nu se desfășoară niciodată conform planului – dar dacă poți trece cu umor peste situațiile neplăcute, să îți păstrezi starea de bine și de fericire, acest drum cu coborâșuri și cu urcușuri va fi mult mai plăcut.

Foto: shutterstock.com

1 /
    relații, sex, flirt, umor, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, social, psihologie relații, sex, flirt, umor, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, social, psihologie relații, sex, flirt, umor, bărbați, femei, probleme de cuplu, cuplu, social, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…