Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, în imagini

Toată lumea îi admiră pentru povestea lor de iubire. Au o familie frumoasă, unde tronează iubirea, și două fiice superbe și extrem de educate. Căsnicia lor a trecut de mult testul timpului, dovedind că se iubesc cu adevărat.

Barack și Michelle Obama sunt un cuplu model, păstrându-și picioarele pe pământ, atitudinea umană, realistă și responsabilă, chiar și după ce au ajuns la Casa Albă. Președintele Statelor Unite ale Americii și Prima Doamnă ar face pe oricine să își dorească o astfel de familie.

În 1989, Michelle Robinson lucra ca și consilier la o firmă de avocatură. Însă nu avea nicio idee că va deveni mentorul viitorului președinte al Statelor Unite atunci când i s-a făcut cunoștință cu un student la drept al Universității Harvard. Numele acestui student era Barack Obama.

Era în primul an de stagiatură la biroul de avocatură Sidley Austin din Chicago, când s-a răspândit vestea printre angajați că un tânăr va lucra în acea vară acolo. Michelle a văzut o fotografie cu el și nu a fost impresionată.

“M-am gândit că probabil nu e atât de grozav și că o fi vreun clovn, iar apoi am aflat că îl cheamă Barack Obama. M-am întrebat ce fel de nume mai e și ăsta”, a mărturisit Michelle Obama într-un interviu acordat ziarului Sun-Times Chicago în 2004.

Deși lui Barack nu îi plăcea această lume a dreptului corporatist, s-a îndrăgostit de Michelle. Când i-a spus că ar vrea să o invite la o întâlnire, ea l-a refuzat – de mai multe ori. Nu era adepta întâlnirilor între colegii de birou, ba chiar a încercat să îi facă „lipeala” cu alte femei. „Până la urmă, am convins-o”, scria Obama în cartea lui din 2006.  

Prima lor întâlnire a inclus o zi la Institutul de Artă din Chicago, un pahar pe acoperișul John Hancock Center și un film: „Do the right thing” al lui Spike Lee.

„Ne-am conectat imediat...la sfârșitul întâlnirii era clar, eram deja luată”, a spus Michelle. „Am fost fermecată. Am devenit prieteni după prima conversație”, a mai adăugat ea.

Întâlnirea a fost atât de reușită pentru că Barack a reușit să o impresioneze cu înțelegerea și cunoștințele în artă, dar și cu simțul umorului. Primul lor sărut a fost împărțit cu o cupă de înghețată, ceea ce l-a făcut să aibă „gust de ciocolată”, notează Obama în cartea sa. Michelle a apreciat faptul că au aceleași valori, interese și gusturi, și i-a plăcut la el că are șarm, că știe să vorbească, demonstrând în același timp o dorință sinceră de a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși.

Fratele lui Michelle își amintește că l-a cunoscut pe Barack atunci când se aflau la începuturi:

“Mi-a plăcut felul cum vorbea despre familia sa, pentru că și noi vorbeam despre a noastră în același mod. Mă gândeam că e un băiat bun, însă că relația nu va rezista.”

Michelle a așteptat doi ani pentru ca Barack să o ceară în căsătorie. Nu îi plăcea faptul că el era în dubii în legătură cu ideea căsătoriei ca instituție demodată, deși știa că nu îi era teamă de un angajament.

După ce s-au logodit, Kenya, 1992

În timp ce luau cina la restaurantul Gordon din Chicago, numit acum Naha, viitorul președinte avea un rânjet ciudat pe chip. Pe platoul de desert se afla o cutiuță cu un inel înăuntru.

După ce au fost împreună timp de trei ani, Michelle și Barack s-au căsătorit pe 3 octombrie 1992, la biserica Trinity United Church of Christ. Recepția a avut loc la Centrul Cultural South Shore, un fost club privat de elită, care avea accesul liber pentru afro-americani și evrei.

„A fost magic. Se vedea clar că se iubesc la nebunie”, a mărturisit Valerie Jarrett, prietena apropiată a lui Michelle Obama.

Despre jurămintele lor, Michelle a spus că:

„Barack nu a promis luna de pe cer, doar o viață interesantă. Promisiune de care s-a și ținut.”

O împătimită a modei, Prima Doamnă de azi a arătat superb în rochia de mireasă fără umeri, făcută din satin, cu un decolteu în formă de inimă. Ea a accesorizat rochia, care includea și aplicații florale, cu un voal de prințesă și mănuși lungi.  

Conform cărții lui Barack Obama, cei doi au petrecut primii ani din căsnicie obișnuindu-se cu stările, obiceiurile și tabieturile fiecăruia.

„O legătură și o căsnicie atât de puternice nu sunt foarte des întâlnite. Muncesc mult pentru a le menține așa. Nu e deloc ușor”, a adăugat Jarret.

Apariția în public a celor doi a avut loc odată cu începerea campaniei prezidențiale din 2007. Grație faptului că au petrecut aproape zece ani în lumina reflectoarelor, mii de fotografii ilustrează relația lor, care este vădit relaxată, confortabilă și subtilă. Ea îi aranjează cravata cu delicatețe. El îi oferă sacoul. Ținându-se de mână, înfruntă publicul, relaxați și uniți.

Iată unele dintre cele mai frumoase momente ale lor, multe dintre ele prinse în imagini de către fotografii Casei Albe:

Pregătindu-se de o întrunire la Clubul Economic din Chicago, 8 decembrie 2004

Barack Obama ținând-o în brațe pe fiica Malia, și Michelle ținând-o pe Sasha, toți acoperiți de confetii după discursul de mulțumire al lui Obama din Chicago, 2 noiembrie 2004

În culisele concertului lui Bruce Springsteen și Billy Joel, la teatrul Hammerstein din New York, 17 octombrie 2008

Barack și Michelle îmbrățișându-se în timp ce Oprah Winfrey îi susține, stadionul Williams Brice, Columbia, 9 decembrie 2008

Îmbrățisare după discursul de mulțumire al lui Barack Obama de la Convenția Națională Democratică de la Denver, 28 august 2008

La balul de inaugurare de la Centrul de Convenții din Washington D.C., 20 ianuarie 2009

Îmbrățișare în Camera Roșie a Casei Albe, înainte de recepția Asociației Publicațiilor Naționale de Presă , 20 martie 2009

Dansând la Balul Guvernatorilor din Camera de Est a Casei Albe, 21 februarie 2010

Un sărut în timpul meciului de baseball între naționala Statelor Unite și Brazilia, Verizon Center, Washington, 16 iulie 2012

Dansând la balul oficial de inaugurare din Washington, 21 ianuarie 2013

Ținându-se de mână în timpul discursului lui Rep. John Lewis, 7 martie 2015

În așteptarea musafirilor de la Dineul dintre State, din cadrul Summit-ului dintre Statele Unite și liderii nordici de la Casa Albă, Washington D.C., 13 mai 2016

Asta da poveste de iubire!

Foto: time.com

1 /
    Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden Barack Obama, Michelle Obama, familia Obama, Casa Albă, Statele Unite ale Americii, poveste de iubire, căsătorie, cuplu, monden

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…