Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Regina frumuseții, ucisă din invidie! Povestea Miss România, otrăvită pentru că era prea frumoasă

Frumusețea este, adesea, socotită drept un avantaj pentru femei – obțin lucrurile mai ușor, au mereu toți bărbații la picioare și nu suferă niciodată de singurătate. Ei bine, reversul medaliei nu este deloc de neglijat...

Tita Cristescu a fost Miss România în 1926, fiind considerată multă vreme drept cea mai frumoasă femeie din țară. Această frumusețe izbitoare a sa i-a adus, într-un final, chiar moartea.

Tita era dumnezeiesc de frumoasă, iar oricine ar fi putut jura că va avea o viață lungă și ușoară datorită acestui fapt – avea lumea la picioare. Însă frumusețea i-a curmat viața la doar 27 de ani, în anul 1935. Până atunci, destinul nu a fost deloc de partea ei, viața nefiindu-i deloc roz și fericită, cum toată lumea ar fi crezut că este.

Era cel de-al treilea lui Gheorghe Cristescu, alias ”Plăpumarul”, primul secretar general al Partidului Comunist din România, care câștigase bani și notorietate în afara țării prin meseria sa de plăpumar. Pentru Tita, el spera să găsească o partidă bună și să o mărite cu un personaj important al vremii.

Astfel, tânăra s-a căsătorit la o vârstă fragedă cu Alexandru Ionescu Bujor, un afacerist bogat al timpurilor de atunci – însă căsătoria s-a rupt atunci când Bujor a dat faliment.

Tita a început să participe la diverse concursuri de frumusețe, destinul ei schimbându-se în 1926, când a câștigat titlul de Miss România. Din acel moment, statutul său era altul, ea având toate ușile deschise la saloane celebre.

Tot atunci, ea a încercat să își urmeze visul de a deveni actriță, încercând să-și construiască un drum în lumea filmului.

”A încercat vreme de trei ani o carieră de actriţă la Berlin, fără succes. În 1929-30 a jucat la teatrul Regina Maria în două piese, roluri secundare”, notează istoricul Stelian Tănase.

Iubire pătimașă cu inginerul Liviu Ciulei

Cum era de așteptat, Tita a frânt multe inimi și a înnebunit mulți bărbați, unii dintre ei însurați. Printre aceștia era și inginerul Liviu Ciulei, tatăl regizorului Liviu Ciulei. Era mult mai în vârstă decât Tita și avea soție și doi copii – însă acesta făcuse o pasiune aproape bolnăvicioasă pentru ea.

”El suferă de gelozie, fapt pentru care nu de puţine ori dă naştere la scandaluri învinuind-o pe Tita de infidelitate. Uneori îi trage amantei şi câte o palmă sau un pumn. Gesturi de «iubire» devenite cunoscute nu numai de apropiaţii familiei Cristescu, ci şi de oameni din cercuri mai largi”, scrie V. D. Fulger în cartea sa, ”Destine ale reginelor frumuseţii”.

Această poveste de iubire dintre cei doi a durat șase ani. Zvonurile vremii spuneau că pe parcursul relației, Ciulei i-ar fi promis în repetate rânduri că o va lua de soție. După atâta de timp de așteptare, certuri și promisiuni nerespectate, Tita ar fi decis să rupă relația, iar de atunci a început să se vadă cu diplomatul Cuza Hotta.

Hotta era șef de birou în Ministerul de Externe, însă nu avea o situație financiară tocmai bună. Când au început să facă planuri de căsătorie, acesta era de opinie că logodnica sa ar trebui să se obișnuiască și să adopte un stil de viață ceva mai modest. Cum tatăl Titei o voia măritată cu un bărbat bogat, nu era de acord cu această relație. Apropiaţii tinerei aveau să povestească în declaraţiile de la moartea ei era exploatată de familie care îi cerea permanent bani. Tatăl Titei vedea în Ciulei soțul ideal și o împingea înspre relația cu el.

Se spune că Tita ar fi avut o tentativă de sinucidere, sătulă fiind de viața groaznică pe care o ducea:

”După o tentativă de sinucidere eşuată, Tita i-ar fi spus Mariei: «Era mai bine dacă muream. Sunt plictistă de viaţă. Am fost o vacă de muls»”, mai notează V. D. Fulger.

Bomboanele aducătoare de moarte

În seara zilei de 24 decembrie 1935, destinul Titei Cristescu avea să se schimbe total. Întoarsă dintr-o călătorie de la Turnu Severin, ea a revenit acasă cu niște prieteni, în apartamentul ei de pe Bd. Brătianu. Servitoarea a primit-o la intrare, spunându-i că Liviu Ciulei i-a trimis o cutie cu bomboane. Tânăra a desfăcut cutia cu dulciuri și a vrut să își servească prietenii, care au refuzat. Tita a mâncat două bomboane – la scurt timp, i s-a făcut rău, sora ei declarând despre ultimele clipe din viața Titei:

"Ne-am sărutat. Avea buzele reci. Am făcut câțiva pași împreună, apoi deodată ea m-a împins încolo: «Lasă-mă, că mi-e rău! Nu știu ce gust simt în gură! M-am spălat pe dinți... Dă-mi un pahar cu apă!»".

Nu a mai apucat să bea niciun pahar cu apă, că s-a prăbușit. Medicii chemați în ajutor nu au mai putut face nimic – era deja moartă.

Specialiștii care au efectuat autopsia la Institutul de Medicină Legală au catalogat moartea drept una suspectă, rezultatul fiind: moarte provocată de otrăvire cu cianură de potasiu. Cianura fusese injectată în bomboanele mâncate de Tita:

”Se constată că din acestea lipseau exact atât cât mânase Tita. Servitoarea nu se atinsese de ele. Ea declara în stânga şi în dreapta că nu îi stă în obicei să guste şi cu atât mai puţin să mănânce din bomboanele şi prăjiturile stăpânei”, notează V. D. Fulger.

Cine a injectat bomboanele și de ce au fost cele două mari întrebări la care au încercat să răspundă anchetatorii. Primii doi suspecți au fost inginerul Liviu Ciulei, despre care servitoarea susținea că ar fi trimis bomboanele, și însăși slujnica, Maria Suciu, care îi dăduse cutia Titei. Suspecții au fost audiați în repetate rânduri, iar servitoarea a fost prima eliminată de pe lista suspecților, fiind socotită drept o femeie înapoiată de la țară, care nu ar fi fost în stare să folosească o seringă pentru a injecta bomboanele. În plus, anchetatorii au ajuns la concluzia cî nu avea niciun motiv să își ucidă stăpâna.

În urma acestor concluzii, suspectul principal rămăsese Ciulei.

O dată ce s-a aflat de relația pasională dintre cei doi, a urmat un proces îndelung, în care inginerul era acuzat de crimă pasională, fiind trimis în judecată sub acuzația de crimă cu premeditare. Istoricul relației celor doi, cu certuri, gelozii și amenințări arăta faptul că el era cel mai indicat să o ucidă. Ciulei a respins acuzațiile, pledând nevinovat pe tot parcursul procesului.

Amantul acuzat de omor

Procesul lui Ciulei a ținut prima pagină a ziarelor în tot anul 1936. Presa, lumea bună a Bucureștiului și chiar oamenii de rând făceau coadă la tribunal pentru a vedea cum se desfășurau ședințele de judecată în care inginerul era acuzat de crimă. Martorii au susținut că Liviu Ciulei nu ar fi fost în stare să o ucidă – procurorii nu au avut dovezi suficiente, fapt pentru care Ciulei a fost achitat. Se spune că, afectat de moartea Titei, el ar fi încercat o anchetă pe cont propriu, nereușind să dezlege, însă, misterul.

În epocă au circulat și alte zvonuri legate de moartea Titei. Unul dintre ele era că ea ar fi colaborat cu o organizație de spionaj datorită orientărilor politice ale tatălui său. După un timp, organizația ar fi vrut să se dezbare de ea, alegând să o asasineze.

Adevărul despre moartea Titei s-a aflat abia la 20 de ani după moartea acesteia, datorită unui preot din București. Acesta a fost chemat la spovedania unei bătrâne aflată pe patul de moarte – nimeni alta decât slujnica Maria Suciu. Servitoarea a mărturisit tot înainte să moară, explicând și de ce a ucis-o pe Tita: ”Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”.

Preotul a povestit autorităților relatările bătrânei, dezlegându-se astfel misterul din jurul morții celei care, odată, a fost Miss România – frumusețea i-a fost fatală. Invidia și gelozia au mânat-o pe servitoare să ucidă, cea despre care anchetatorii nu credeau că este capabilă să folosească o simplă seringă.

Sursa: adevarul.ro

Foto: cancan.ro,adevarul.ro,huff.ro

1 /
    frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă frumusețe, omor, asasinat, Miss România, gelozie, invidie, regina frumuseții, Liviu Ciulei, divă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…