Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: 7 motive pentru care iubirea din realitate nu se va asemăna niciodată cu cea din filme

Iubirea din realitate nu seamănă niciodată cu cea din filme, pentru că viața nu este întotdeauna o comedie romantică, și nici o dramă.

Viața este brăzdată de foarte multe aspecte pe care nu le putem regăsi într-un singur film, din cauza faptului că acțiunea acestuia este comprimată la aproximativ 120 de minute.

120 de minute, sau două ore, care să redea o iubire, pe care în viața reală o trăim în ani de zile.

Câteodată ne-am dori ca relația noastră de iubire să se asemene cu cele din filme sau cărți, romantice, cu iubiri profunde și pasionale, duse până la extrem.

Însă iată de ce nu avem nicio șansă ca iubirea noastră să fie “ca-n filme”:

1. Nu avem muzică de fundal pentru scenele de iubire.

Poți vedea orice film – comedie, horror, acțiune, thriller, dramă – și să ți-l imaginezi fără coloană sonoră. Ar fi ciudat, nu-i așa? Ei bine, aceasta este viața reală. În afara momentelor romantice în care ai posibilitatea să pui muzică pe fundal, întâlnirile, schimburile de priviri, emoțiile se petrec fără coloană sonoră. Poate doar cu sunetul mediului înconjurător.

Prima întâlnire pare drăguță și romantică într-un film, când orchestra amplifică starea de fluturași în stomac pe care protagoniștii o simt, însă, în realitate, e posibil să fii la restaurant și să te chinui să porți o discuție din cauza muzicii dată prea tare. Sau să te afli într-un parc, iar primul sărut să fie acompaniat de vreo sirenă de alarmă, nu de “From this moment”, a lui Shania Twain.

2. Nimeni nu e pregătit întotdeauna pentru sex, cum se petrece în scenele din filme.

Nicio femeie nu poartă zilnic lenjerie sexy, decât dacă știe că urmează o seară fierbinte. A te pregăti pentru sex în viața reală este un proces, ce necesită timp. În vreme ce, în filme, toți actorii sunt mereu pregătiți, miros frumos, au desuuri hipnotizante, machiajul și părul perfect aranjat (vâlvoi, dar sexy).

În viața reală, scena de sex inopinată ar putea fi întreruptă de un „Așteaptă-mă câteva minute, trebuie să fac un duș”.

3. Scenele dramatice din aeroport nu se petrec chiar așa în realitate.

Există mai multe componente nerealiste în acest gen de scene. În primul rând, se întâmplă extrem de rar ca o persoană să plece în altă țară pentru a încheia orelație.

În al doilea rând, persoana care rămâne acasă realizează cât o iubește pe cealaltă abia când avionul de pregătește de decolare. Și atunci începe să facă un adevărat slalom pentru a-l întoarce din drum pe omul iubit.

De aici începe chinul, pentru că trebuie să fugi cu sufletul la gură, să iei un bilet, să alergi ca să treci de verificările de la securitate (ceea ce nu se întâmplă în viața reală, când poți aștepta și două ore la check-in), și să găsești pe omul iubit pe picior de plecare exact la timp.

În viața reală, cei de la securitate te-ar lua pe sus dacă te-ar vedea alergând prin aeroport strigând „Opriți avionul!”. Și te-ai chinui să treci de gardieni, strigând în continuare „Dar iubirea vieții mele este acolo!”. Eventual te-ar lega sau te-ar electrocuta cu un taser să te calmezi, în timp ce iuby zboară către Roma, Paris sau Barcelona.

4. Actorii nu trebuie să bea înainte, pentru a se elibera de tensiune.

Scenele romantice din filme sunt regizate ca la carte, se repetă cu mult timp înainte, pentru a avea forma perfectă pe care o vedem noi pe ecrane. În vreme ce, în viața reală, ai nevoie de vreo trei pahare de vin ca să te calmezi și să nu te întrebi întruna dacă ți se vede burta, dacă ți s-a scurs rimelul sau dacă îți miroase gura.

5. Mare pare din relațiile reale se desfășoară prin intermediul telefoanelor.

E firesc faptul că filmele nu îți vor enumera sute de scene în care protagoniștii își trimit SMS-uri și selfie-uri pe Snapchat. Filmele se concentrează pe acțiunea reală și pe interacțiunea umană. Plus că alegi să te uiți la un film pentru a lăsa telefonul deoparte – nu pentru a te uita la cineva cum stă pe telefon.

În viața reală, însă, mare parte a întâlnirilor are loc în online. Fie că vorbim de aplicațiile de dating, conversațiile “fierbinți” prin Whatsapp sau întâlnirile programate pe Facebook, cultura actuală a relațiilor romantice nu se mai aseamănă cu cele ipostaziate pe marele ecran.

Din păcate, nimeni nu prea mai vine să-ți aducă CD-ul preferat, pe care ți-l doreai de mult, nimeni nu-ți mai trimite o scrisoare și nici un colet cu cadouri sau flori. Deși, dacă ai suficient de mult noroc, s-ar putea să-ți trimită un link de YouTube cu un cântec care-i amintește de tine.

6. Nu există mai multe duble, iar scenele nu se pot repeta.

Când se lucrează la un film, iar o scenă este greșită, regizorul strigă, pur și simplu, „Tăiați!”, iar actorii o iau de la capăt. Pot chiar să ia o pauză, să meargă în cabina lor și să se gândească bine la scena pe care o au de filmat. În viața reală, dacă faci o gafă, nu mai ai cum să dai înapoi și să repeți secvența.

Îți poți cere scuze și poți petrece luni întregi încercând să repari greșeala. Dar amintirea evenimentului va rămâne de fiecare dată. Și dacă acea greșeală se repetă, replicile tale vor deveni răsuflate și nu te va mai crede nimeni.

7. Nimeni nu se uită la tine și nimănui nu-i pasă de relația ta.

Oricât de trist ar fi adevărul, nu suntem actori faimoși, pentru ca relația noastră să prezinte vreun interes pentru oricine altcineva din afara ei.

Poate deveni chiar ridicol și agasant să povestești prietenilor întruna despre relația ta, în timp ce ei își doresc să taci odată, pentru că nu interesează pe nimeni cum a fost săptămâna trecută, când ați mers la bowling, tu ți-ai rupt o unghie, iar el a pupat ca să treacă.

Așadar, e indicat să ne trăim iubirea cât mai aproape de adevăr, cu implicare, pasiune, dar și realism, încetând să ne mai comparăm viața cu scenele dintr-un film. Filmul reprezintă ficțiune, are scop artistic, iar noi ar trebui să-l luăm ca atare. Putem desprinde o lecție de viață din el, dar nu ne putem include viața proprie în el.

Foto: pexels.com, giphy.com, seventeen.com

1 /
    relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți relații, sex, iubire, filme, romantism, actori, iubire ca-n filme, flirt, întâlniri, îndrăgostiți

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…