Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Unui bărbat din America i-au trebuit 6 luni și 1.500 de dolari pentru a face un sandwich de pui!

YouTuber-ul Andy George a decis să creeze sandwich-ul de pui de la zero, respectând fiecare etapă de asamblare a acestuia.

Data viitoare când cineva spune că a gătit ceva de la zero, îl putem contrazice liniștiți, demonstrându-le că a găti un sandwich de la început durează 6 luni și costă...1.500 de dolari!

YouTuber-ul Andy George din Minneapolis, prin canalul său intitulat „How to make everything”, își propune să le arate oamenilor cum se fac diverse lucruri, pentru a se descurca în orice situație.

Una dintre provocările la care s-au autosupus a fost aceea de a crea un sandwich de pui de la zero, cu tot ce implică aceasta, de la cultivarea și procurarea ingredientelor, la sacrificarea puiului și coacerea pâinii. Procesul prin care a trecut a devenit viral, având 1.4 milioane de vizualizări în doar două săptămâni!

În lipsa unui lanț de furnizori și a unor angajați care să facă treaba, George a trebuit să facă lucrurile de unul singur, în 16 pași: și-a cultivat propriile legume (și a murat castraveții), a extras sare din apa de ocean, a cultivat și măcinat grâu pentru pâine, a muls o vacă pentru a face unt din laptele său, a colectat miere și, în final, a sacrificat cu mâinile lui un pui (deși ne întrebăm de ce nu a crescut și puiul).

La final, când și-a gustat opera, a opinat despre sandwich-ul său că... „nu e rău”. 

„Omul obișnuit nu este foarte implicat în crearea rezervelor sale de alimente. Și pierdem ceva prin această lipsă de conexiune. Este frumos să îți faci propria grădină, să o supraveghezi și să fii conștient de sursa adevărată a mâncării tale.”, a spus George.

Întrebat de ce a ales să creeze tocmai un sandwich, el a răspuns că îl consideră un fel de mâncare complet, ce implică ingrediente cu proveniențe total diferite – plus că își dorea foarte mult să facă pâine. Într-un final, a admis că încropirea sandwich-ului s-a dovedit a fi mult mai complicată decât crezuse la început. 

Puteți viziona aici întregul parcurs al lui George:

Foto: shutterstock.com 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

20 de lucruri despre José Mujica, cel mai sărac…
6 lucruri aparent mărunte, pe care ar trebui să…