Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 greșeli de machiaj care te fac să pari mai în vârstă

Toate suntem în căutarea de produse de machiaj care să ne pună în valoare calitățile, să ne mascheze imperfecțiunile și să ne arate mai tinere. De la creme la fonduri de ten, iluminatoare și pudre bronzante, aceste produse cosmetice ne pot reduce anii din buletin, dar, în același timp, ne pot adăuga destul de mult la vârsta biologică dacă sunt folosite necorespunzător.

Kimberly Soane, directorul artistic de la Bobbi Brown, a pregătit pentru revista Elle o serie de sfaturi în ceea ce privește cele mai frecvente greșeli de machiaj care ne fac să părem mai în vârstă. Ea ne-a oferit mai multe imagini drept exemplu, cu sfaturi pentru a îndrepta aceste erori:

1. Folosirea unui fond de ten de altă culoare decât a pielii

Multe femei ajung să arate de parcă ar purta o mască sau de parcă ar avea capul plutitor, pentru că fondul de ten nu are aceeași culoare cu pielea feței și a gâtului. Când nuanța este prea deschisă, chipul este aplatizat, pal și lipsit de viață. Când este prea închisă, trăsăturile sunt accentuate atât de mult încât devin greoaie. În ambele cazuri, se adaugă vârstă chipului din această cauză.

Ce putem face: Când testăm un fond de ten, să nu îl uniformizăm prea mult, ci doar să îl tamponăm pe chip de pe pomeți până pe mandibulă, încercând să mergem pe aceeași nuanță cu a pielii. Dacă suntem bronzate pe gât și restul corpului, putem aduce și tenul la aceeași nuanță printr-o pudră bronzantă, fără a folosi un fond de ten prea deschis la culoare. Scopul este să avem o nuanță uniformă peste tot.

2. Alegerea unui ruj mult prea închis la culoare

Pe măsură ce avansăm în vârstă, conturul buzelor își pierde din definire, deci trebuie să folosim un ruj care le face să pară mai pline. Un ruj închis la culoare are chiar efectul opus, făcând buzele să pară mai subțiri, deshidratate și mai slab conturate. O nuanță de roz sau violet este o alegere potrivită, mai ales dacă adăugăm și un strat de luciu de buze. Unele femei mai în vârstă consideră că nu mai pot purta gloss, însă puțin luciu la final face buzele să pară mai pline.

Ce putem face: Ne putem bucura în continuare și de nuanțele superbe de vișiniu sau ciocolatiu care sunt foarte la modă, dar dacă ni se pare că nuanța respectivă ne va îmbătrâni, este bine să alegem varianta hidratantă și mai lucioasă a rujului respectiv, și nu cea mată.

3. Aplicarea conturului de ochi doar pe pleoapa inferioară

Deși pare mai comod să aplicăm creion de ochi doar în partea inferioară a pleoapelor, conturul și pe pleoapa superioară este obligatoriu. Aplicându-l doar în partea de jos, vom trage trăsăturile spre partea inferioară, făcând ochii să pară mici și căzuți. Aplicarea conturului și pe pleoapa de sus va ridica ochii și lumina fața. Mare grijă la desenarea conturului, pentru că o linie prea groasă ne face, de asemenea, să părem mai în vârstă.

Ce putem face: Când desenăm conturul, trebuie să aplicăm produsul cât mai aproape de baza pleoapei, pentru a părea o extensie a genelor. Se începe din colțul exterior, iar creionul se conduce pe toată lungimea pleoapei, până în colțul interior. Același lucru este valabil și pentru pleoapa inferioară, însă trebuie să desenăm o dungă mai subțire decât cea de sus. Trebuie să ne asigurăm că linia de sus se unește cu cea de jos, și putem adăuga un strop de fard de pleoape închis la culoare pentru a uniformiza look-ul.

4. Aplicarea nuanței greșite de blush, mult prea jos pe obraz

Multe femei aleg nuanța greșită de blush căutând anumite efecte, care nu fac altceva decât să adauge vârstă chipului. Unele aleg o nuanță prea închisă, gândindu-se că astfel adaugă contur chipului și pun trăsăturile în evidență, în vreme ce altele aleg una mult prea deschisă care le face chipul să pară mult prea șters.

Ce putem face: Pentru a găsi nuanța potrivită, trebuie să ne ciupim de obraji și să căutăm ca nuanța fardului de obraz să fie aceeași cu cea naturală atunci când ne înroșim. Când îl aplicăm, trebuie să începem din partea de sus a pomeților și să uniformizăm nuanța, întinzând-o în sus și în jos de-a lungul pometelui. Unii aplică blush-ul în partea de jos a pomeților, însă trebuie aplicat mai sus pentru a ridica trăsăturile și a le pune în evidență.

5. Nefolosirea culorilor în definirea sprâncenelor

Pe măsură ce avansăm în vârstă, sprâncenele se subțiază, sau putem pierde fire de păr din ele din varii motive. A nu umple spațiile goale cu un creion sau un fard ne face chipul să pară șters, obosit și îmbătrânit, în vreme ce o sprânceană corect conturată ne pune în valoare trăsăturile și adaugă tinerețe chipului.

Ce putem face: Un produs pentru sprâncene se alege în aceeași nuanță cu a părului. Dacă este blond, trebuie să alegem ceva ce se potrivește cu rădăcinile; pentru păr alb sau argintiu, un gri deschis este potrivit, iar pentru roșcat sau șaten este potrivită nuanța mahonului. Femeile cu piele albă spre medie trebuie să evite produsele cu reflexii de roșu, iar cele cu nuanțe mai închise ale tenului să caute unele în culori calde. Pentru a aplica produsul, se piaptănă sprâncenele în sus și în lateral. Apoi se adaugă culoare la arcadă și în capete cu pensula specială, până acolo unde s-ar termina sprâncenele în mod natural.

Alegând produsele potrivite, putem arăta întotdeauna odihnite și tinere. A alege un fard sau un fond de ten este mult mai complicat decât pare când vine vorba de nuanțe, pentru că o mică diferență poate adăuga mulți ani chipului nostru, fără să ne dăm seama. Însă, cu puțină atenție, alegeri corecte și produse de calitate, putem păcăli ceasul biologic fără ca nimeni să știe.

Foto: gratisography.com, elle.com  

1 /
    machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj machiaj, make-up, fond de ten, blush, contur de ochi, ruj, greșeli în machiaj

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

O femeie s-a machiat doar pe jumătate din chip pentru…
Noua modă în machiaj: iluminatorul de sirenă!