Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 lucruri pe care le înveți locuind de unul singur

A locui singur este un pas extrem de important în parcursul tău. Ai locul tău, unde poți face tot ce simți, fără a fi judecat, poți decora așa cum îți place și îți poți crea propriile tabieturi, independente de cei din jur.

Dar, ca orice lucru în viață, locuitul de unul singur are și dezavantajele sale, la care poate nu te-ai gândit inițial. Odată ce începi să fii pe cont propriu, te confrunți cu un nou set de probleme pe care nu le-ai avut înainte. Mai ales dacă ești student, la începutul carierei tale, cu un salariu entry level. 

1. Întreținerea e scumpă.

Înainte să locuiești singur, nu te gândești să stingi lumina când ieși din cameră, sau să oprești apa de la robinet dacă nu o folosești. Acum, le spui musafirilor să stingă lumina când ies din cameră. Poate părea că dai dovadă de zgârcenie, dar vor plăti musafirii factura luna următoare?

2. Vara e cald și iarna e frig.

Nu doar curentul electric sau apa sunt scumpe, ci și căldura. Nu vei mai da caloriferele la maximum, ci le vei reduce cât poți, sau chiar le vei opri, dormind cu două pulovere pe tine. Nici vara nu vei abuza de aerul condiționat, pentru că te va îngrozi factura de la sfârșitul lunii. 

3. Ești adult acum, și trebuie să-ți gestionezi bugetul cu cap. 

Va veni acel moment când vei pleca din piață, cu convingerea că ai destulă mâncare. Apoi ajungi acasă și încerci să încropești o cină dintr-o supă instant și doi cartofi, că să nu mori de foame. Și nu poți cumpăra voie gras, fiindcă ai nevoie de bani pentru facturi și chirie. Cu alte cuvinte, trăiești de pe o zi pe alta cu un buget restrâns. 

4. Urăști începuturile de lună. 

De obicei, te bucuri de sosirea unei noi luni, a unui nou început. Acum nu o mai suporți, pentru că salariul pe care îl câștigi cu greu se ciopârțește din cauza chiriei și a facturilor. Mai bine ți-ai admira contul după ce ți-a fost virat salariul, pentru că, în doar câteva zile, va intra la apă. Adio, pantofii la care visai atât de mult! 

5. Ai tendințe de paranoia uneori.

Ne-am uitat cu toții la filme de groază și am văzut cum este să fii amenințat de rău, atunci când ești singur în casă. Paranoia pe care o cauzează aceste filme este reală. 

Te sperii adesea când ești singur în casă. Auzi un foșnet și crezi că e vreun hoț. Prosopul din baie e o fantomă. Sigur a intrat cineva pe fereastră în bucătărie. Și, dacă ești ca mine, primul scârțâit te face să te uiți după primul obiect contondent pe care îl ai la îndemână. 

A locui singur poate fi înspăimântător uneori. Însă, dacă îți cauți încrederea în tine și ai suficientă forță, vei ajunge la un punct în care vei avea parte de intimitate și de toată libertatea pe care ți-o dorești. 

Foto: pexels.com

1 /
    Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți Lifestyle, viață, locuință, chirie, întreținere, adulți

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Gestul uimitor al lui Armin van Buuren după 5 ore…
Secrete de vedetă: învață cum să ieși perfect în…