Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: Cum schimbă social media statutul de părinte

Sosirea unui copil pe lume ne schimbă viața complet, aducând modificări obiceiurilor noastre, dar și relației noastre cu oamenii din jur.

Și, din moment ce trăim în era tehnologiei, social media nu se va da la o parte din viața de părinte. Dimpotrivă, va continua să ne simuleze să dăm scroll și like cu aceeași ardoare cu care o făceam și înainte. 

Și, în timp ce statutul de părinte nu ne afectează conturile de social media, rețelele de socializare schimbă modul în care ne purtăm ca părinți. A fi părinte în 2017 este total diferit de statutul de părinte de acum 30 de ani. 

  • Nu mai ești singur.

Cel mai important lucru pe care l-a făcut social media pentru părinți a fost să-i conecteze între ei. Dacă înainte, că proaspătă mămică, o sunai pe mama sau soacra să îi ceri sfatul în legătură cu temperatura laptelui, scutecele sau piureul de legume, acum ai posibilitatea să intri în contact cu o mulțime de persoane, care au aceleași grijii, probleme și întrebări ca tine. Facebook-ul găzduiește numeroase grupuri și comunități pentru părinți, unde poți găsi inspirație, idei și poate chiar prieteni noi.

  • Dai prea mult „din casă”. 

Albumele de familie au fost mereu o sursă de „umilință”. Însă, pe vremuri, le țineai în sertar și te simțeai prost doar când mama încerca să îi arate iubitului poze cu tine pe oliță. Astăzi, împărțim viitoarele umilințe cu toată lumea.

Iar dacă suntem entuziasmați să postăm 15 poze cu bebe la băiță, peste câțiva ani, bebe ne va reproșa că l-am făcut de râs și că pozele cu el de când era mic pot fi găsite printr-o căutare pe Google. 

  • Statutul de părinte capătă o tentă siropoasă. 

Avem tendința de a arăta doar partea frumoasă a vieții, adăugând și diverse efecte și filtre, care să facă imaginea să pară și mai frumoasă decât realitatea. Ne face să ne simțim bine pe moment, dar, cu timpul, generează un sentiment de vină, pentru faptul că realitatea este alta. 

  • Apare mai multă nesiguranță.

În multe cazuri, rețelele de socializare au făcut viața de părinte mai grea. Apar noi probleme odată cu Internetul – nu știi niciodată cine se află în spatele ecranului. Iar în cazul părinților, social media devine o problemă pentru că, la buna creștere a copilului, manierele și grija pentru sănătate, se adaugă tendința de a neglija școala din cauza dependenței de Instagram, Facebook și Snapchat. 

Apar noi întrebări, fără răspunsuri precise: care e vârsta potrivită pentru a-i oferi copilului un smartphone? E nepoliticos să îi dai tableta când ieșiți în oraș, că să stea cuminte? Le ceri parolele de la conturile de social media, sau le respecți intimitatea? Nu avem răspunsuri moștenite de la părinți, pentru că ei nu au trecut prin așa ceva. Este rândul nostru să găsim soluții și să ne urmăm instinctul, pentru a găsi modul corect de a gestiona relația cu copiii și social media. 

Odată cu ascensiunea tehnologiei, pare că orice am găsi acum, va fi deja învechit atunci când copiii noștri vor crește și vor fi, la rândul lor, părinți. 

Fiecare generație de părinți are propriile sale provocări specifice, pe care trebuie să le rezolve fără sfatul rudelor. Când vorbim despre modul în care tehnologia influențează societatea, ne gândim la copii și la comportamentul lor de azi, comparativ cu copiii generației trecute. Comunicarea digitală transformă, de asemenea, și părinții. Iar în acest caz, ne rămâne doar să sperăm că tehnologia va duce statutul de părinte modern spre bine, nu spre mai rău. 

Foto: pexels.com

1 /
    Social media, părinți, copii, socializare, educație, parenting Social media, părinți, copii, socializare, educație, parenting Social media, părinți, copii, socializare, educație, parenting Social media, părinți, copii, socializare, educație, parenting Social media, părinți, copii, socializare, educație, parenting

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Gestul uimitor al lui Armin van Buuren după 5 ore…
Secrete de vedetă: învață cum să ieși perfect în…