Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work - 8 trucuri ca să reușești la examene sesiunea aceasta

Examenele sunt unele dintre cele mai stresante lucruri cu care studenții se confruntă în timpul facultății. Însă a sosit vremea să lași aceste griji în urmă.

Pentru a reuși cu brio la următoarele examene, iată 8 trucuri de care te poți ajuta pentru a avea mai multe șanse la note bune, obținute cu ușurință:

1. Învață în intervale.

Deși unii oameni afirmă că se descurcă foarte bine învățând toată materia în seara precedentă, nu e chiar cea mai bună metodă să absorbi tot materialul pe care trebuie să îl înveți. Și nu e chiar recomandat să riști cu această strategie!

Când înghesui materia, nu mai reușești să o și recapitulezi în seara dinaintea examenului.

Ar trebui să pregătești examenul respectiv în avans, învățând cu cel puțin câteva zile înainte de ziua cea mare.

Unul dintre cele mai bune moduri să îți planifici sesiunile de învățat este să studiezi în intervale. Data viitoare când ai un examen important de pregătit, încearcă sî înveți în calupuri de 20-50 de minute, urmate de pauze de 5-10 minute.

Această metodă te va ajuta să reții informația pe care o recapitulezi și te va ajuta enorm atunci când ajungi cu adevărat în fața fișei de examen.

2. Fă sport înainte de examen.

Cercetările arată că sportul face foarte mult bine creierului, chiar și în pregătirea unui examen important. După ce terminăm un antrenament complet, creierul are parte de o creștere a puterii sale.

Sportul trimite oxigen și nutrienți vitali către creier, ideal pentru o sesiune de studiu. În plus, te va ajuta să ai o atenție sporită atunci când te apuci de învățat. Deci, fă-ți timp să ieși la alergat sau să mergi la sală înainte să înveți.

3. Hrănește-te bine și hidratează-te.

Dacă vrei să ai energie pentru a supraviețui unei sesiuni de studiu lungi, ai nevoie să îi oferi corpului nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Îi oferi corpului tău un impuls de energie consumând alimente bogate în proteine, precum ouă și unt de arahide, la care poți adăuga o gustare formată din fructe proaspete. Căpșunile și fructele de pădure îi vor da corpului tău energie în plus.

Este, de asemenea, important să bei multă apă înainte și în timpul studiului pentru a-ți ajuta corpul să rămână permanent hidratat. Deshidratarea poate cauza mulțime probleme corpului, inclusiv o scădere a atenției și motivației.

4. Încearcă suplimente.

Iar aici nu e vorba de medicamente care se eliberează cu rețetă – ci de suplimente naturale, din plante, care sprijină buna funcționare a creierului.

Dar este foarte important să citești lista de ingrediente, asigurându-te că acestea sunt cele de care ai nevoie cu adevărat pentru a-ți susține creierul. Iar când ai dubii, consultă-ți medicul!

5. Alternează locurile în care înveți.

Înveți mereu în același loc? Dacă înveți doar în dormitor sau la bibliotecă, ar fi o idee bună să schimbi acest obicei.

Se pare că învățatul în locații multiple este chiar benefic pentru tine.

Conform New York Times, un studiu a fost realizat pe un grup de studenți cărora li s-a cerut să analizeze o listă cu 40 de cuvinte. Aceștia au fost împărțiți în două grupuri – primul a studiat în două încăperi diferite, în vreme ce al doilea a rămas în aceeași cameră. Grupul care a schimbat încăperea s-a descurcat mai bine la test.

Aparent, creierul face asocieri între informația pe care o primește și mediul care o înconjoară. Așa că încearcă să schimbi locurile în care înveți cât mai des posibil.

6. Ține anxietatea la cote minime.

Ai parte mereu de stres în timpul sesiunii. Îți poți face griji că nu ai recapitulat toată materia, sau te poți panica pentru faptul că vei lua o notă proastă. În vreme ce aceste emoții sunt absolut comune, nu îți vor aduce nimic bun.

Pentru a ține departe anxietatea în timpul sesiunii, sunt câteva lucruri pe care le poți face. În primul rând, oferă-ți timp suficient pentru a învăța. Nu aglomera totul în seara dinaintea examenului!

Dacă te îndoiești de propriile tale abilități, schimbă-ți modul de a gândi spunându-ți în permanență că te vei descurca de minune, în loc să te îngrijorezi. Și nu strică niciodată să îți promiți o recompensă după ce examenul se va fi terminat.

7. Rescrie-ți notițele.

Informația se fixează cel mai bine atunci când o scriem de mână. În zilele noastre, ne bazăm cu precădere pe computere și telefoane pentru a lua notițe în clasă. În vreme ce această abordare e eficientă pentru că economisește timp, nu e tocmai cea mai bună pentru a reține informația.

Pentru a studia mai ușor, reia notițele pe care le-ai scris la curs și scrie-le încă o dată, de mână. Aceasta e o metodă foarte bună să recapitulezi informația, și îți cere ceva mai multă concentrare.

8. Nu mai amâna.

Cât de des ajungi să pierzi vremea pe Internet în timp ce încerci să înveți? Poate că mai des decât ai vrea să admiți!

Când îți folosești calculatorul ca să înveți, e foarte tentant să intri pe Facebook ca să vezi ce mai fac prietenii tăi. Acesta este un obicei extrem de distructiv, la care trebuie neapărat să renunți!

Din fericire, există chiar și instrumente pe care le poți folosi pentru a te împiedica să pierzi vremea atunci când ești la calculator. Poți încerca să îți instalezi extensia StayFocused la browser-ul Google Chrome, de pildă. Aceasta e făcută să limiteze timpul pe care îl petreci pe site-uri precum Facebook, Twitter, Reddit, etc. Odată ce ai terminat timpul pe care ai voie să îl folosești pentru site-urile acestea, ele vor fi blocate pentru tot restul zilei.

Știm bine că nu e deloc ușor să treci prin stresul unei sesiuni de examene – dar acest stres poate fi redus considerabil, dacă ai grijă de tine și acorzi suficient timp studiului, realizat într-un mod inteligent și eficient!

Foto: pexels.com

1 /
    carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune carieră, școală, facultate, studiu, învățat, student, memorie, concentrare, note, examen, sesiune

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to work: 5 obiceiuri care îți vor face…
Monday: Back to work – Cum să fii un angajat dedicat…