Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 oameni povestesc cum modul de a te îndrăgosti se schimbă, pe măsură ce avansezi în vârstă

Îndrăgosteala, precum iubirea, nu are vârstă. Te poți îndrăgosti în orice zi a vieții tale – însă vârsta aduce cu sine schimbări în modul de a te îndrăgosti și de a percepe iubirea.

Când ești tânăr, tinzi să te îndrăgostești puternic și repede. Și la fel de repede se poate stinge flacăra iubirii. Odată cu avansarea în vârstă apare și maturizarea, ceea ce înseamnă că și modul de a ne îndrăgosti se schimbă.

Fiecare om are propriul său mod de a se îndrăgosti și de a iubi. Îndrăgosteala este un sentiment foarte plăcut, pe care am vrea să-l păstrăm la orice vârstă, în fiecare zi.

10 utilizatori Reddit mărturisesc cum s-a schimbat modul lor de a se îndrăgosti, pe măsură ce au avansat în vârstă:

1. Acestui bărbat trecerea timpului i-a adus multe dezamăgiri:

“Iubirea pe care o simt astăzi conține, printre altele, aromele a ceea ce înseamnă să fii neapreciat, înșelat și decepționat”.

–au-fsh

2. Această femeie încă mai simte fluturi în stomac, dar oboseala își spune cuvântul:

“Am trecut de 30 de ani și tot mai simt fluturi în stomac. Totuși, nu atât de des și de puternic ca înainte. Și nu mai am aproape niciodată orgasme multiple, în mare parte pentru că mă simt foarte obosită”.

–smokeycoughlin

3. Altcineva spune că fluturii apar din ce în ce mai greu odată cu avansarea în vârstă:

“Pe măsură ce avansez în vârstă, devine din ce în ce mai greu pentru mine să simt fluturași în stomac.

Un chip frumos și o personalitate drăguță nu mai sunt suficiente”.

–kittenlover27

4. Acestui bărbat infidelitatea i-a adus rezerve în ceea ce privește iubirea:

“Cred că, după ce soția mea m-a înșelat, încă eram îndrăgostit de ea, chiar și la...28 de ani, sau cât aveam atunci. Nu cred că voi mai simți așa ceva vreodată. Probabil că va fi o iubire matură, ceva care se va dezvolta în timp, în locul sentimentelor puternice care apar imediat”.

–Donitsu

5. Iată pe cineva care devine mai încrezător odată cu vârsta:

“Acum port doar ochelari roșii”.

–jenesaipas

6. Această femeie crede că fluturașii încă mai sunt posibili, dar apar tot mai greu:

“Nu cred că fluturașii înseamnă neapărat iubire, dar am 30 de ani și iubitul meu încă spune sau face lucruri care-mi fac inima să crească. Va mai fi vreodată o iubire la fel de pasională și puțin nebună cum era când aveam 18 ani? Sinceră să fiu, mă îndoiesc. Dar ăsta e, probabil, un lucru bun”.

–misslistlesss

7. Iată pe cineva care crede că vârsta și experiențele negative anterioare aduc cu sine o precauție sporită:

“Când ești tânăr, nu știi foarte bine ce vrei de la o relație, și acorzi mai puțină atenție defectelor partenerului.

Pe măsură ce îmbătrânești, ești mai conștient de ceea ce vrei (sau nu vrei) și ești mai precaut. Iei lucrurile mai încet.

N-aș spune că ai devenit țâfnos, și nici n-aș spune că e ceva rău. Pur și simplu nu te mai îndrăgostești așa ușor. Adaugă un divorț sau copii la această idee...și nu-ți mai permiți să te îndrăgostești așa puternic și stupid ca înainte”.

–titfa

8. Acest bărbat crede că iubirea apare tot mai dificil odată cu vârsta:

“Cred că oamenii devin mai greu de iubit pe măsură ce îmbătrânesc, în mare parte pentru că devin mai rigizi”.

–2bABee

9. Pentru această femeie, modul de a se îndrăgosti s-a schimbat radical odată cu vârsta:

“În primele trei dăți când m-am îndrăgostit, s-a întâmplat aproape instantaneu, ca și cum săgeata lui Cupidon m-ar fi atins la propriu. Ultima oară, s-a întâmplat încet și delicat. E ciudat și mă face să îmi pun întrebări în legătură cu mine”.

–aeroguard

10. Acest bărbat apreciază că iubirea e ca un vin de calitate, ce devine tot mai bun odată cu trecerea timpului:

“Continui să te îndrăgostești, chiar dacă avansezi în vârstă. În cazul meu, a devenit mult mai ușor. Cred că oamenii mai în vârstă nu sunt atât de vizibili pentru că tinerii chiar suferă în timpul acestui proces. Experiențele prin care am trecut de-a lungul timpului m-au ajutat să gestionez mai ușor emoțiile puternice.

Înveți, de asemenea, ce înseamnă să iubești pe cineva și să fii iubit. Recunoști oamenii toxici mai ușor și-i poți evita. Știi ce înseamnă să faci pe cineva să se simtă iubit. Știi cum ar trebui să fie iubirea, pentru ca relația să funcționeze.

A îmbătrâni e grozav”.

–Kropotqueer

Fiecare om se îndrăgostește diferit, în moduri diferite de-a lungul vieții. Pentru unii, vârsta înseamnă rigiditate, răceală și reticență, în vreme ce în cazul altora, vârsta aduce cu sine deschidere, echilibru și maturitate în iubire. Totul este să ne deschidem inima și să acceptăm faptul că putem iubi frumos, la orice vârstă.

Foto: pexels.com 

1 /
    relații, sex, cuplu, flirt, îndrăgostiți, îndrăgosteală, întâlniri relații, sex, cuplu, flirt, îndrăgostiți, îndrăgosteală, întâlniri relații, sex, cuplu, flirt, îndrăgostiți, îndrăgosteală, întâlniri relații, sex, cuplu, flirt, îndrăgostiți, îndrăgosteală, întâlniri relații, sex, cuplu, flirt, îndrăgostiți, îndrăgosteală, întâlniri

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea