Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 schimbări prin care treci când ești într-o relație sănătoasă

Unii oameni afirmă că ești în pierdere atunci când intri într-o relație – nu mai ai libertate, nu mai ai timp pentru prieteni, nu mai ai timp pentru tine și ești mereu ca într-o cușcă. Adevărul este că acestea sunt valabile doar în cazul unei relații bolnăvicioase.

O relație sănătoasă aduce cu sine multe câștiguri. Sigur că necesită efort, responsabilitate și implicare pentru a o menține mereu vie, însă bucuriile pe care le aduce cu sine merită toată strădania.

Orice interacțiune își pune amprenta asupra noastră și ne aduce schimbări în viață; nici relația de cuplu nu face vreo excepție. Iată schimbările importante prin care trecem atunci când ne aflăm într-o relație sănătoasă:

1. Devenim mai puțin egocentrici și mai puțin egoiști.

Aceasta este una dintre schimbările cele mai evidente într-o relație. Când suntem singuri, suntem responsabili doar de propria persoană și de propriile fapte. Când avem lângă noi pe cineva la care ținem, începem să avem grijă de acea persoană la fel de mult cum avem de noi.

Facem eforturi pentru ca partenerul să aibă parte de fericire, iar zâmbetul său este și fericirea noastră. Le suntem mereu alături când le este greu, devenind rapid una dintre prioritățile noastre principale. Renunțăm voit la plăcerile personale pentru a vedea persoana de lângă noi mulțumită.

2. Avem parte de mai multă validare.

În timp ce iubirea pentru partener crește exponențial într-o relație, sentimentele sale pentru noi cresc la fel. Desigur, suntem conștienți de cine suntem și de calitățile noastre; însă a avea lângă pe cineva care ne iubește și care ne apreciază eforturile este încă o formă de validare. Astfel, încrederea în noi și în propriile forțe crește.

3. Ne prețuim prietenii mai mult.

Contrar credinței populare conform căreia în timpul unei relații ne uităm prietenii, într-o relație sănătoasă, multe persoane sunt chiar mai conștiente și își prețuiesc prietenii mai mult în aceste momente.

Începem să ne intereseze să oferim suficient timp și atenție tuturor relațiilor din viața noastră. Suntem mai conștienți de lucrurile bune din viața noastră, așa că facem tot posibilul să nu le pierdem și să le păstrăm cu grijă.

4. Devenim mai motivați.

Suntem mai determinați să ducem la bun sfârșit sarcinile de zi cu zi. Pe de o parte, pentru a putea petrece timp de calitate cu partenerul, pe de altă parte pentru că ne susține și ne sprijină necondiționat. Acest sprijin și suport permanente ne oferă impulsul de care avem nevoie pentru a fi motivați și determinați să ne autodepășim.

5. Suntem mai atenți la obiceiurile proaste.

Nu ar trebui niciodată să fim cu cineva care dorește să ne schimbe esența, să ne schimbe personalitatea și caracterul, să ne facă să fim o altă persoană.

Totuși, un partener care ne atrage atenția asupra comportamentelor care ne dăunează sau asupra greșelilor pe care le facem este chiar de dorit. Ne ajută să ne dezvoltăm, să ne ținem sub control slăbiciunile, defectele și obiceiurile proaste. În plus, când suntem conștienți de propriile defecte, dar ținem la persoana de lângă noi, facem tot posibilul ca aceste defecte să nu se răsfrângă asupra ei.

6. Devenim mai toleranți. 

Când suntem într-o relație, învățăm să ne iubim partenerul pentru ceea ce este ca om, atât cu părțile sale bune, cât și cu cele mai puțin bune. De fapt, defectele sale nu ne deranjează atât de mult, pentru că fac parte din omul pe care îl iubim.

Aprecierea pentru defecte se răsfrânge și asupra oamenilor din jurul nostru. Devenim mai toleranți, învățăm că suntem oameni cu toții și că toți suntem supuși greșelii. Mintea ni se deschide și ne schimbăm perspectiva asupra celor care ne înconjoară.

7. Suntem mai fericiți și vedem viața cu ochi mai buni.

Într-o relație, privirea de ansamblu asupra vieții se îmbunătățește. Viața în doi nu va fi mereu perfectă, dar faptul că avem alături pe cineva pe care iubim, și care ne iubește înapoi, ne îmbunătățește considerabil starea de spirit și ne crește nivelul de fericire.

8. Devenim extrem de determinați.

Fiecare relație are momente dificile, și trebuie să învățăm să facem compromisuri permanent și să comunicăm îndeaproape cu partenerul.

Când ținem la cineva, suntem din ce în ce mai determinați să trecem cu bine peste momentele grele, fiind încrezători că acestea vor avea un final fericit.

9. Radiem datorită iubirii, iar cei din jur observă.

Strălucim și radiem atunci când suntem într-o relație fericită. Un străin care nu ne-a văzut niciodată poate observa, totuși, cu ușurință, că suntem fericiți, asumând că suntem o persoană prietenoasă și iubitoare.

Chiar dacă iubirea profundă este pusă deoparte pentru omul de lângă noi, vom simți că avem enorm de multă iubire de oferit tuturor din jur.

10. Devenim independenți, deși suntem într-un cuplu.

O altă idee preconcepută legată de relații este cea conform căreia nu mai avem deloc libertate și uităm de propria persoană cu totul, fiindcă suntem prea atenți la a deveni una cu partenerul. De fapt, ne putem redescoperi pe noi înșine mai mult ca niciodată.

Știm că putem conta pe partener în momentele grele, dar realizăm, în același timp, că doar noi suntem responsabili de faptele și emoțiile noastre. O relație sănătoasă ne oferă suficient de multă libertate încât să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne întoarcem de bunăvoie în brațele partenerului, fără a ne cenzura propria personalitate.

O relație sănătoasă este bazată pe respect reciproc, înțelegere, comunicare și, bineînțeles, iubire. Doar pentru că suntem într-un cuplu nu înseamnă că nu mai existăm ca individ de sine stătător – dimpotrivă, partenerul ideal ne ajută să ne redescoperim și să ne autocunoaștem, în fiecare zi. Schimbările care se petrec în interiorul nostru într-o relație armonioasă sunt unele benefice, care ne maturizează și ne desăvârșesc ca oameni.

Foto: pexels.com

1 /
    relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener relatii, sex, cuplu, relatii reusite, probleme in relatie, relatii sanatoase, relatii bolnavicioase, partener

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea