Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

4 întrebări pe care să ți le pui înainte să începi o legătură cu cineva, după ce ai trecut printr-o despărțire

La scurt timp după ce ai trecut printr-o despărțire, apare tentația de a-ți imagina că singura cale de a trece peste fostul iubit este să îți găsești unul nou.

De fapt, există multe alte metode mult mai bune și mai sănătoase de a trece peste fostul iubit. A intra într-o nouă relație pentru a trece peste alta nu te ajută cu absolut nimic.

Iubirea este un câmp de război, iar mulți dintre noi simt nevoia să se declare victorioși doar arătând că au intrat într-o relație înaintea celuilalt. Ai vrea să fii primul care încheie relația primul, primul care să meargă la o nouă întâlnire, și primul care se va căsători.

Problema este că, în timp ce câștigi medalia de aur în această competiție, te afunzi într-o mlaștină care nu îți va asigura fericire. Nu contează cât de mare e zâmbetul aranjat de pe chipul tău, adevăratul câștigător dintr-o despărțire este cel care își găsește fericirea și, la modul ideal, o relație fericită, independent de cea care a fost înainte.

O legătură rezistentă și bazată pe iubire nu poate fi grăbită și nici formată din răzbunare.

Dar mulți dintre noi sunt fragili din punct de vedere emoțional. Suntem mânați de ego și de o dorință de a-i arăta fostului ce a pierdut, deci luăm decizii impulsive ce sfârșesc prin a ne răni mai mult decât să ne ajute. Astfel, ajungem să ne întoarcem la parteneri familiari, dar distructivi.

Încercăm să ne întoarcem la viață, acolo unde am lăsat-o, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dar ceva, totuși, s-a întâmplat. Viața ta a fost atinsă și schimbată de o altă persoană.

Deci înainte să te grăbești să începi o legătură cu cineva nou, pune-ți câteva întrebări: 

1. Ai nevoie de timp?

Dacă te afli în situația în care tu ai fost părăsită, răspunsul ar trebui să fie evident. Pierderea unei relații, oricât de mică, merită să fie plânsă corespunzător.

Dacă despărțirea a fost neașteptată sau nedorită, a ieși la întâlnire cu cineva nou imediat după te va face să te simți mai rău pentru că persoana respectivă nu este fostul partener. Oferă-ți timp pentru a te vindeca.

Dacă tu ai încheiat relația, ai nevoie, de asemenea, de timp. Dar înainte să îți exersezi libertatea recăpătată, exersează moderația.

Există șanse ca lucrurile pe care ți le doreai în timpul relației să fie limitate din anumite motive, și nu este nimic care să te facă să realizezi ce greșeli ai făcut înainte decât întâlnirile nereușite cu o nouă persoană.

Ca să nu mai vorbim de faptul că orice șansă de reîmpăcare este distrusă odată ce ai cunoscut pe altcineva – așa că fă acest pas după ce te-ai gândit foarte bine.

2. Speri ca acest lucru să vă aducă din nou împreună?

Pe cât de ciudat ar suna, unii oameni cred că a te cupla cu cineva nou va întări sau va salva relația anterioară. Nu este cazul. Dacă ai nevoie de o altă persoană ca să testeze legătura ta cu partenerul, ceea ce aveți e deja distrus.

În timp ce cuplurile pot avea anumite beneficii din timpul petrecut despărțiți, însă orice altă relație intimă ce apare în această perioadă va fi greu de iertat și chiar mai greu de uitat.

3. Ești fericită pe cont propriu?

Vrei să găsești pe cineva nou pentru că viața ta e minunată și vrei să o împarți cu altcineva? Sau speri că un nou iubit va umple golul lăsat de cel dinainte, și-ți va ține companie în zilele și nopțile singuratice?

Dacă a doua situație este răspunsul, întreabă-te dacă ți-e dor de lucrurile unice pe care le avea fostul, sau doar de ideea unei relații și de a simți un corp lângă tine noaptea. A identifica sursa dorului tău te va ajuta să treci mai ușor peste durere.

4. Îi poți oferi unui nou iubit atenția pe care o merită?

Ești în stare să te angajezi într-o relație matură acum? Ai trecut peste fostul iubit și ai înțeles ce vrei de la un partener?

Poți oferi unui nou iubit interesul pe care îl merită, fără a-l judeca și fără a sta cu frica faptului că va repeta comportamentul fostului? Dacă da, probabil că ești gata să mergi mai departe.

Nu ieși la întâlnire pentru că simți că trebuie, sau că îți ticăie ceasul biologic. Vei ști sigur când vei fi gata gata să ieși în lume pentru a cunoaște noi parteneri. În timpul acesta, oferă timp prietenilor, familiei și celorlalți oameni care vor accepta iubirea pe care o ai de oferit, și pe care o vei primi înapoi înzecit.  

Foto: pexels.com

1 /
    relații, sex, despărțire, flirt, cuplu, întâlniri, relații relații, sex, despărțire, flirt, cuplu, întâlniri, relații relații, sex, despărțire, flirt, cuplu, întâlniri, relații relații, sex, despărțire, flirt, cuplu, întâlniri, relații relații, sex, despărțire, flirt, cuplu, întâlniri, relații

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea