Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 moduri prin care să nu te simți singur atunci când ești singur

A te simți singur este un sentiment îngrozitor. Însă a fi singur nu trebuie să fie echivalent cu asta și nici nu trebuie să fie un lucru rău.

Sentimentul de singurătate și singurătatea propriu-zisă nu sunt întotdeauna sinonime. Se poate să avem și zile dificile când simțim că singurătatea ne copleșește, însă putem face un lucru productiv din a fi singuri.

A fi singur poate fi un lucru productiv atunci când învățăm să găsim latura bună din acest aspect și valorificăm singurătatea cu toate părțile ei componente. Dacă, în general, tindem să ne simțim stresați și frustrați când suntem singuri, putem transforma acest sentiment într-unul de bucurie că avem timp și spațiu pentru noi înșine.

Iată cinci moduri prin care putem fi foarte fericiți, chiar și când suntem singuri:

1. Găsește-ți pasiunea și fă-o să fie realitate.

Care este lucrul care îți face inima să bată mai tare: Să creezi artă? Să-i ajuți pe cei mai puțin norocoși decât tine?

Poți găsi o mulțime de scuze ca să nu-ți urmezi visurile – iar una dintre ele poate fi că aștepți să fii într-o relație pentru a începe.

Se poate întâmpla ca persoana perfectă pentru tine să apară după multă vreme. E mai de dorit să începi să-ți duci dorințele, visurile și pasiunile la îndeplinire decât să aștepți să vină cineva în viața ta ca să te sprijine. Iar atunci când persoana potrivită va apărea, nivelul tău de fericire și mulțumire va fi deja ridicat – fericirea ta nu va mai depinde de o anumită persoană.

Deci, când petreci timp în singurătate, fă o prioritate din a te conecta cu oameni ce au pasiuni și interese similare cu ale tale – împărțiți și schimbați opinii și experiențe, afli tehnici noi și diferite metode de abordare. Te vei simți mult mai singur, și te va ajuta să faci cât mai mulți pași spre visul tău.

2. Acordă atenție și îmbunătățește relația cu prietenii tăi.

Există situații când intrăm într-o relație și, pur și simplu, uităm de prieteni – îi neglijăm, nu le mai acordăm suficient timp sau suficientă atenție.

A fi într-o relație fericită și sănătoasă este minunat, dar și prietenii sunt la fel de importanți – mai ales că de ei avem nevoie atunci când relația trece prin momente dificile.

Nu uita de prietenii tăi, pentru că, în singurătate, ei îți vor fi alături. Păstrează mereu legătura cu ei, întâlniți-vă, desfășurați activități dintre cele mai diverse. Relația de prietenie se va întări, iar sentimentul tău de singurătate se va diminua considerabil.

3. Valorifică sportul la capacitate maximă.

A-ți stabili scopuri precise din punct de vedere sportiv te ajută pentru a-ți urmări progresul. A face sport te ajută să-ți crești forța, rezistența și să ai o stare emoțională și psihică sănătoasă.

Dar, câteodată, când faci sport, te pierzi în gânduri și să-ți pui tot felul de întrebări în legătură cu viața și singurătatea ta. De aceea te va ajuta să lucrezi alături de cineva – un antrenor, un prieten, sau poți chiar să te alături unei clase de fitness.

În funcție de ce gen de persoană ești, te poți simți mai bine dacă faci sport cu un grup de oameni, pentru a compara rezultate și secrete de dietă, dar poți face același lucru cu un singur partener de antrenament – totul depinde de tine și de ceea ce îți dorești. Și nu te vei mai simți deloc singur.

4. Lucrează la scopurile tale pe termen lung.

Nu e simplu să fii consecvent când vine vorba de lucrurile importante, ce necesită timp. După fiecare Revelion, ne facem o listă cu ceea ce ne-am dori să îmbunătățim de la an la an, iar scopurile sunt cam aceleași de fiecare dată: să facem mai mult sport, să mâncăm mai sănătos, să evoluăm profesional, să păstrăm o legătură mai strânsă cu prietenii și familia. Dar nu reușim întotdeauna să îndeplinim aceste scopuri în anul respectiv, și ajungem să le scriem iar pe listă la Revelionul următor.

Faptul că nu reușim să îndeplinim aceste scopuri contribuie la sentimentul acut de singurătate.
A face o listă cu obiective nu este același lucru cu a împlini aceste obiective. Împlinirea lor necesită multă dedicare și consecvență. Oportunitățile, profesionale și personale, nu apar de unele singure – trebuie să te străduiești să le găsești și să le valorifici cât mai mult posibil. Și nu te opri până nu obții ceea ce îți dorești.

A rămâne dedicat obiectivelor te asigură că ai folosit timpul cu cap, și că nu ai pierdut vremea lamentându-te de singurătate.

5. Permite-ți să te simți singur.

A lupta cu singurătatea în mod agresiv e unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le poți face, pentru că te poate face să cazi către comportamente dăunătoare, așa-zis „menite să atenueze singurătatea”, precum consumul de alcool sau droguri.

Cea mai sănătoasă abordare este să îi permiți sentimentului de singurătate să pătrundă în viața ta, fără a-l lăsa să rămână acolo prea mult timp.

Cu alte cuvinte, nu bea pentru a te distrage de la singurătate. Admite că toată lumea se simte singură uneori – chiar și când se află într-o relație – iar aceste momente fac parte din viața tuturor. (În plus, orice relație care te face să te simți singur nu este potrivită pentru tine).

Nu fi atât de aspru cu tine. În unele zile, vei simți energia la cote maxime pentru a duce la bun sfârșit sarcinile pe care le-ai planificat, în vreme ce în altele, oboseala și apatia te vor trage în jos. Este în regulă! Cu toții avem astfel de zile. Trebuie doar să încerci să treci peste ele cu răbdare și cu pace înăuntrul tău.

Atâta timp cât îți păstrezi concentrarea mereu activă, cât îți deschizi mintea și cât înveți să îți îmbrățișezi singurătatea, pentru a profita de lucrurile bune pe care le aduce, vei fi prea mulțumit sau fericit pentru a-ți face griji sau a te lamenta în legătură cu statutul tău de persoană singură.

Foto: pexels.com

1 /
    singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal singurătate, psihologie, relații, dezvoltare personală, echilibru personal

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea