Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 tipuri de prieteni pe care le vei întâlni de-a lungul vieții, și cum să gestionezi pe fiecare în parte

Se spune că prietenii sunt cei mai importanți în viața unui om. Ei iți sunt alături în situațiile dificile și te sprijină necondiționat.

Dar, pentru că în viață întâlnești o mulțime de oameni de tot soiul, și prietenii vor ajunge, în timp, să se autoclasifice în mai multe categorii:

1. Prietenii care vor mai mult.

Prietenia cu o persoană de sex opus este extrem de complicată – pentru că, adesea, se întâmplă ca unul dintre voi să ajungă să își dorească mai mult de la acea prietenie. Și nu este plăcut să fii în niciuna dintre ipostaze – dacă tu îți dorești o relație, vei suferi de fiecare dată când vei interacționa cu acea persoană, pentru că vei simți nevoia de atingeri suplimentare, diferite de cele prietenești. Iar faptul că sentimentele nu îți sunt împărtășite este extrem de dureros.

În caz contrar, dacă tu vrei doar o prietenie, dar simți că persoana cealaltă dorește o relație, te vei simți incomod la fiecare întâlnire, îți vei controla gesturile pentru a nu fi interpretate greșit, și te vei întreba mereu dacă faptele sale sunt din perspectiva unui prieten sau a unui potențial partener de viață. 

În oricare dintre cele două situații, din păcate, prietenia este supusă riscului de a fi distrusă. 

2. Prietenii care te caută doar când au nevoie de ceva.

Sunt acei oameni cu care nu vorbești o vreme, iar apoi te sună. Te salută, te întreabă ce mai faci, iar tu te bucuri că îi interesează viața ta și că fac tot ce pot ca să păstrați legătura. Până când îți spun că te-au sunat, de fapt, pentru o favoare. Ai două variante în această situație: fie îi ignori și inventezi motive pentru care nu îi poți ajuta, fie treci peste faptul că te caută din interes și ajuți. Depinde doar de tine ce decizie iei și de ce. 

3. Prietenii care te iubesc pentru ceea ce ești. 

Aceștia sunt prietenii în adevăratul sens al cuvântului. Dar trebuie să ai grijă: acest gen de prietenii este cel mai fragil. Pentru că există implicare în ambele sensuri, sinceritate, sprijin și adevăr, situațiile dificile se pot transforma în conflicte dureroase. Relațiile în care nu ne implicăm foarte mult nu ne afectează și nu cauzează situații dificile- însă cele în care ne punem tot sufletul și prin care avem parte de multă fericire, sunt și cele care aduc cele mai mari dureri. 

4. Prietenii care doar vorbesc. 

Ai avut vreun prieten care spune mereu că te iubește, dar nu face niciun efort să te vadă? Acesta e genul de om care doar vorbește, și doar gura e de el. E de înțeles că poate fi uneori ocupat, însă dacă prietenia sa se manifestă doar prin vorbe, nu și prin fapte, nu prea e prietenie. 

5. Prietenii care, de fapt, nu îți sunt prieteni. 

Nu sunt niciodată acolo când ai nevoie de ei, nu răspund niciodată la telefon, dar când vă vedeți, se poartă de parcă ați fi cei mai buni prieteni. Poate că vă distrați împreună și aveți parte de discuții interesante, dar acestor persoane nu prea le pasă de viața ta... aceștia sunt oamenii care nu se pot numi prieteni, ci doar cunoștințe. 

E dificil să gestionezi relația cu astfel de oameni – pentru că sunt imprevizibili. Cel mai înțelept este să nu ai deloc așteptări. Răspunde în același mod în care ți se răspunde și nu te implica emoțional. 

Prieteniile sunt, pe cât de importante în viața unui om, pe atât de complicate. Fiecare persoană înțelege prietenia în felul său, iar uneori se poate întâmpla ca modul de a percepe prietenia al cuiva să nu coincidă cu al nostru. De aceea e bine să fim conștienți ce fel de prieten este fiecare om din viața noastră, și să gestionăm relațiile ca atare.

Foto: pexels.com 

1 /
    Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni Prieteni, relații, prietenii, fidelitate, loialitate, social, socializare, oameni

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea