Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 moduri prin care social media distruge lumea relațiilor

Ce s-a întâmplat cu vremurile când o sunai pe femeia cu care vrei să te vezi (pentru că îi știai numărul de telefon), când o întrebai dacă este liberă (pentru că nu aveai Find my Friends, Snapchat și funcția de Check-in pe Facebook) și dacă dorește să iasă la masă cu tine?

S-a întâmplat smartphone-ul.

În era conexiunii digitale permanente, este aproape imposibil să găsești pe cineva cu care să te conectezi cu adevărat. Trebuie să selectezi din milioane de profiluri și discuții bizare în online, înainte să ajungi să cunoști cu adevărat acea persoană.

Totul a început atunci când a fost inventat telefonul mobil și, dintr-o dată, nu mai trebuia să memorezi sau să notezi într-o agendă numărul de telefon al nimănui. Această lene a făcut societatea să cadă într-o spirală fără sfârșit a SMS-urilor pasive.

Au dispărut zilele întâlnirilor, curtării și flirtului tradițional. Și iată șase motive pentru care social media este de vină pentru acest fapt:

1. Nu mai există mister

Singurul mod de a mai avea astăzi o întâlnire “pe neve” este să fii de acord să te întâlnești cu un străin într-un anumit loc, fără ca măcar să îi știi numele. Sună nebunesc, nu?

Astăzi, dacă vrea un prieten să întâlnești pe cineva, e suficient să îți spună numele. De aici, totul devine simplu.

Îi găsești pagina de Facebook, Instagram și Twitter. Îi cauți numele pe Google ca să ai siguranța că nu e vorba de vreo persoană dubioasă, și poți găsi articole cu vreo medalie obținută la olimpiadă în liceu sau cu performanțele sale sportive de la clubul de karate.

Aceasta este viața unei persoane singure care își caută un partener. Afli totul despre cel cu care te întâlnești dinainte – ce studii are, de unde vine, ce prieteni și familie are, gusturi în materie de muzică, filme și sport...și când ajungeți să vă vedeți față în față despre ce mai vorbiți?

2. Nu mai există curaj

Dacă nu-i făcea nimeni cunoștință cu ea, unui bărbat îi trebuia curaj pentru a o invita în oraș, a o suna sau a merge în vizită la ea.

Trebuia să fie politicos, să planifice în avans și să pregătească totul din timp, pentru că mare parte din interacțiune avea loc față în față.

Astăzi nu mai este cazul de așa ceva, curtatul tradițional fiind înlocuit de o mare de SMS-uri, e-mailuri, mesaje pe Facebook și alte forme de comunicare nesincronizată.

Ritualul flirtului și al curtatului a devenit atât de banal, încât nimeni nu își mai face griji și nu se mai preocupă în acest sens. Dacă nu a ieșit cu prima persoană, deschizi o aplicație de dating și o găsești pe următoarea.

3. Fără timp petrecut cu tine însuți

Care este dezavantajul faptului că ești mereu conectat cu toți? Ești MEREU conectat cu toți. Iar partenerul este și el inclus în această listă.

Nu poți ieși din această aglomerație decât dacă îți închizi telefonul complet. A fi mereu conectat are avantajele sale, desigur, dar uneori ai nevoie de timp doar pentru tine.

Asta nu înseamnă că nu îți iubești partenerul – dacă rezonați, ar trebui să înțelegeți că a fi conectați în fiecare secundă din viața noastră nu este nici sănătos, și nici rezonabil. Și obositor.

4. Fără conflicte directe

În zilele noastre, oamenii se ceartă prin comentarii pe Facebook, prin SMS-uri, sau prin mesaje private pe Whatsapp. Acesta este, fără îndoială, cel mai nesănătos mod de a te certa atunci când ești într-o relație. Nu necesită niciun fel de grijă, atenție sau implicare.

Când privești la un ecran în loc să vezi chipul partenerului, nu poți vedea expresia feței, sinceritatea argumentelor, și nici nu puteți face schimbul acela de energie necesar într-o discuție conflictuală.

5. Fără sentimentalisme

Biletele și scrisorile de iubire pe care le trimiteai înainte sunt acum SMS-uri scurte, mesaje pe Facebook sau postări pe Instagram.

Nu mai există fotografii care să exprime iubire adevărată, bilete de iubire, din moment ce analizezi toate cele 75 de selfie-uri și le ștergi imediat pe cele în care nu-ți stă părul bine. Plus că te doare mâna dacă scrii mult.

6. Fără seriozitate

Cel mai mare rău pe care îl face social media este eradicarea formalităților la întâlniri. Oamenii se îmbrăcau frumos și elegant când mergeau la cină cu o persoană de sex opus. Bărbatul suna înainte și ajungea exact la ora la care spunea că va veni.

Era nevoie de implicare și angajament. Astăzi, oamenii decid să iasă la întâlnire după ce au făcut un schimb de mesaje ce conțin două propoziții.

Acest comportament nu e sănătos la nicio vârstă, dar mai ales când ești un adult care încearcă să își găsească un partener stabil.

Relațiile lungi și trainice necesită angajament, implicare și multă gândire în prealabil. Acestea sunt trăsăturile necesare într-o lume dominată de social media, în care telefoanele au ajuns să înlocuiască acțiunile umane într-un mod total neadecvat și nesănătos.

Foto: shutterstock.com

1 /
    relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter relații, sex, flirt, întâlniri, cuplu, social media, aplicații de dating, online dating, Facebook, Instagram, Twitter

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea