Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

7 lucruri pe care le faci zilnic și care strică impresia oamenilor despre tine

Prima impresie este totul. În calitate de ființe umane, creierele noastre au tendința de a judeca și analiza un lucru sau altul; iar adesea, ne formăm opinia despre ceilalți fără că măcar să fi schimbat două vorbe cu ei. În mare parte din timp, nici nu ne dăm seama că o facem.

La rândul nostru, noi primim același tratament din partea celor din jur. Și există o serie de obiceiuri pe care le avem inconștient și care pot afecta impresia celorlalți:

1. Modul în care îți exprimi opiniile

Felul cum îți expui gândurile spune multe despre tine, despre cine ești ca persoană, ce perspectivă ai asupra lumii și ce comportament ai cu oamenii din jur. Îi forțezi să îți accepte opiniile, te porți de parcă doar acestea ar fi valabile?

Impunându-ți opiniile, negi părerile celorlalți fără îți dai seama. Iar cu timpul, s-ar putea să nu mai vrea nimeni să ia masa cu tine.

2. Verificatul telefonului

Dacă îți verifici telefonul întruna când vorbești cu cineva, este la fel de jignitor că și cum i-ai întoarce spatele în mijlocul conversației. Dacă este totuși o urgență, poți explica dinainte faptul că va fi nevoie să stai cu ochii pe telefon. Altfel, pune-l deoparte și acordă interlocutorului tău atenția cuvenită. 

3. Gestionarea refuzului

Când primești un răspuns negativ, ai două posibilități: fie reacționezi agresiv, instinctual, fie răspunzi folosindu-ți inteligența. Este cel mai sănătos să răspunzi cumpătat și să ceri feedback dacă ai nevoie să știi de ce ai primit un refuz. Nu fi copilul supărăcios, care se supără când pierde la șotron. 

4. Cum reacționezi la o schimbare de planuri

E bine să fii încăpățânat și determinat când ai un scop. Dar când ești încăpățânat în reacții, ești asemuit cu un copil răsfățat. Nimeni nu va vrea să lucreze sau să petreacă timp cu tine, pentru că pui prea multă presiune când circumstanțele aduc schimbări de planuri. Când ai flexibilitate, nu doar te faci plăcut, dar scade nivelul de stres, atât al tău, cât și al celor din jur. 

5. Asumarea vinei

Felul cum îți poți asuma responsabilitatea faptelor tale spune multe despre stima de sine. Dacă îți poți asuma greșelile fără a da vina pe toți cei din jur sau pe vremea de afară, arată că ai un nivel de încredere în tine, care nu depinde de dorința de a fi perfect în ochii celorlalți. 

6. Conversațiile 

Subiectele pe care le abordezi în conversațiile cu ceilalți trimit un mesaj puternic în legătură cu viziunea ta asupra lumii. Dacă te concentrezi prea mult pe trecut sau te îngrijorezi de viitor, înseamnă că ai dificultăți în a te bucura de prezent, ceea ce te face o persoană plictisitoare. Cât timp petreci vorbind, în loc să îți asculți interlocutorii, poate arăta o tendință spre narcisism și egoism. 

7. Felul cum te îmbraci

Hainele pe care le purtăm transmit un mesaj. Așa că trebuie să acordăm atenție vestimentației, pentru a fi siguri că am transmis lumii ceea ce dorim să transmitem. 

Este foarte simplu să judecăm după aparențe, precum e simplu să fim judecați din aceleași motive. Dacă ne interesează opinia celor din jur, dar și imaginea personală, e bine să ne gândim la impresia pe care o lăsăm inconștient, prin faptele pe care le facem zilnic. Acestea grăiesc mai mult decât toate cuvintele. 

Foto: pexels.com

1 /
    Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră Relații, socializare, impresie, oameni, social, prieteni, cunoștințe, colegi, carieră

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea