Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 întrebări pe care tu și partenerul trebuie să vi le puneți înainte de a avea copii

A face copii e simplu. A-i crește este greu.

Dacă tu și partenerul tău v-ați pus de acord cu faptul că vă doriți copii, există o serie de întrebări pe care trebuie să vi le puneți înainte de a trece la treabă:

1. Sub ce credință îi veți crește?

Dacă ești într-o relație în care religia este importantă pentru amândoi, însă religia ta nu coincide cu cea a partenerului, este important să discutați de la bun început ce veți face în acest sens. Chiar și dacă unul dintre voi nu pune preț pe religie trebuie să discutați, pentru a găsi o cale de mijloc și a evita problemele ulterioare. 

2. Cât de diferit îi veți crește față de părinții voștri?

Majoritatea oamenilor, când vine vorba de crescut copii, spune că nu vor face asemenea părinților lor, că nu își vor educa odraslele la fel și că nu vor repeta greșelile lor. Adevărul este că, adesea, involuntar, repetăm comportamentul observat la părinți. Dacă ne dorim cu adevărat să nu repetăm anumite greșeli, trebuie să facem o analiză sinceră a propriului comportament și mai apoi al lor. În plus, n-ar strica să vedem și ce au făcut bun, pentru a-l aplica, la rândul nostru. 

3. Veți fi capabili să gestionați situațiile dificile?

Uneori, cel mai bun lucru pentru educația copilului este iubirea dură. Trebuie  când să  puneți piciorul  în prag, când intervin cearta și pedeapsa și, de asemenea, trebuie să  găsiți o modalitate prin care să-l învățați că trebuie să își asume consecințele faptelor sale, bune sau rele. 

4. La ce gen de școală veți dori să învețe?

 Educația este unul dintre cele mai importante aspecte, iar școala are un aport semnificativ în acest sens. Când vine vorba de alegerea unei școli, trebuie să faceți o  între ce ați vrea să învețe și bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Va merge la o școală privată, de stat, aproape sau departe de casă, generală, vocațională, sportivă, religioasă? Luați în considerare toate aceste aspecte.  

5. Cum le veți vorbi despre sex? 

Acesta este un subiect extrem de delicat, care nu poate fi, pur și simplu, trecut cu vederea. Trebuie să stabiliți când veți închide povestea cu barza, ce informații trebuie spuse, la ce vârstă și în ce manieră. 

6. Cum veți împărți cheltuielile?

Veți păstra banii separat sau veți avea un cont comun? Trebuie să vă gândiți ce metodă e mai  pentru a acoperi cheltuielile de la medic, mâncare, haine, rechizite, etc.

Și trebuie să aveți în vedere că e posibil să fiți nevoiți să renunțați la anumite plăceri personale, în favoarea copiilor. Sunteți pregătiți pentru asta?

7. Vă veți căuta un al doilea loc de muncă, dacă va fi necesar?

 Oricât de minunați ar fi copiii, ei aduc cu sine costuri suplimentare. Dacă nu vă dau banii afară din casă, s-ar putea să fie nevoie să vă căutați încă un loc de muncă.

Veți putea face față? Veți mai avea timp pentru educația lor? Va fi nevoie de o bonă? Sau veți aștepta să faceți copii abia când veți câștiga suficient? 

8. Vrei să stai acasă sau să lucrezi?

Dacă vrei să stai acasă, veți supraviețui cu un singur salariu?

E important să discutați cât de importantă e cariera pentru fiecare dintre voi. Dacă amândoi doriți să lucrați, va trebui să vă obișnuiți cu gândul că veți petrece mai puțin timp alături de copii. 

9. Câți copii vreți?

Aceasta este, probabil, cea mai importantă întrebare. Dacă tu îți dorești trei copii, iar partenerul unul, va trebui să găsiți o cale de mijloc și să vă mulțumiți cu doi. 

Nu e deloc ușor să crești copii. Și, oricâte cărți s-ar scrie pe această temă, fiecare familie își scrie propria carte, diferită de a celorlalți. Dar dorința de a avea copii este cel mai important pas. După aceasta, răbdarea și iubirea sunt esențiale în crearea unei familii fericite, din toate punctele de vedere. 

Foto: pexels.com

1 /
    Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație Familie, copii, relații, sex, mame, mămici, bebeluși, educație

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea