Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 lucruri pe care să nu le spui unei femei independente, dacă vrei să rămână cu tine

Femeile independente sunt adesea văzute de unii bărbați drept ființe reci, arogante, nepăsătoare și autoritare. Adevărul este că nu fac nimic altceva decât să își apere libertatea.

Doar pentru că ești într-o relație, nu înseamnă că trebuie să renunți la libertatea de care ai avut parte înainte (în cazul de față, libertatea se referă la posibilitatea de a alege pentru tine, de a face ceea ce simți - a nu se confunda cu libertinismul).

O femeie independentă fuge atunci când se simte încorsetată.

A muncit mult pentru a ajunge la un statut în care poate face tot ce simte, și nu va permite nimănui să-i știrbească această independență.

Partenerii toxici, posesivi și dornici de control spun lucruri specifice, după anumite tipare, oamenilor independenți, indiferent de vârstă.

Deci, dacă plănuiești să începi o relație, sau ești deja într-una, cu o femeie independentă, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să spui aceste lucruri (în același timp, dacă tu ești o femeie independentă, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să continui relația cu o persoană care spune astfel de lucruri):

1. “Fostul tău va fi acolo?”

Când ești într-o relație cu o persoană nesigură, acea persoană are tendința să se simtă amenințată de fostul partener, de alte persoane de sex opus, practic de oricine nu e el. Și te întreabă mereu, înainte de a merge undeva fără el, dacă fostul va fi acolo. Iar la întoarcere te întreabă dacă a fost acolo. Sau dacă ți-a făcut cineva avansuri.

O femeie independentă devine agasată la maximum de ideea de a da explicații întotdeauna cuiva. Doar pentru că te întâlnești întâmplător cu fostul în oraș, nu înseamnă că vei relua relația cu el. Poți să mergi oriunde îți dorești, fără să trebuiască să ceri bilet de voie partenerului înainte.

Oamenii independenți nu îi lasă pe alții să le facă planurile. Merg oriunde își doresc, și nu sunt obligați să verifice cine va fi acolo, înainte de a pleca de acasă.

2. “Chiar vrei să porți așa ceva?”

O femeie independentă nu permite nimănui să-i spună ce să poarte.

Atunci când încerci să controlezi stilul cuiva, de fapt încerci să-i ștergi identitatea, pentru a o face să se asemene mai mult cu a ta.

Femeile independente sunt neînfricate, și poartă orice le face să se simtă confortabil.

Dacă îi spui unei femei să „o lase mai moale” cu rujul roșu, sau cu culorile puternice și tocurile înalte, ea știe ce se petrece, de fapt, pentru că este extrem de inteligentă. Îi spui, practic, să „o lase mai moale” cu personalitatea ei.

Iar o femeie inteligentă te vrea în viața ei doar dacă i-o îmbunătățești în vreun fel. Dacă nu se întâmplă asta, va pleca de lângă tine fără ezitare.

3. „Chestia aia e prea scumpă.”

Știe și ea foarte bine că e scumpă; doar dacă nu-ți cere bani pentru ea, se poate descurca și cu acel preț – ea știe mai bine cum să își administreze bugetul.

Femeile independente nu sunt doar independente emoțional, ci și financiar. Așa că, inclusiv în momentele în care cheltuie prea mult, se vor descurca singure și vor aduce bugetul pe linia de plutire.

S-a descurcat foarte bine și până să intri tu în viața ei ca să-i spui ce e scump și ce nu, așa că nu are nevoie de nicio opinie în legătură cu achizițiile pe care le face – decât dacă ți-o cere.

4. “Ești chiar deșteaptă. De ce nu faci ceva mai bun cu viața ta?”

Un om care încearcă să îți schimbe alegerile profesionale nu face altceva decât să își expună propriile frustrări. Dacă îți spune că ești prea deșteaptă să fii contabilă, secretară, make-up artist, sau orice altă meserie îți face plăcere, atunci nu ai ce căuta lângă acest om.

O femeie independentă își alege orice drum profesional vrea, în funcție de pasiunile sale – și, de cele mai multe ori, merge către o carieră neconvențională, pentru că nu suportă autoritatea, și nici structura rigidă a unui mediu corporatist.

Sunt femei curajoase, cărora nu le este teamă să-și asume riscuri și să dea greș. Pot fi actrițe, dansatoare, cântărețe, pictorițe, designeri, absolut orice – pasiunea lor este ceea ce contează și ceea ce le dă un imbold în a merge mai departe.

Iar o femeie independentă nu va permite nimănui să se amestece în cariera ei – și-a ales-o cu multă grijă și, deși poate, pentru alții, nu are prea mult sens, pentru ea este important, îi face plăcere și o motivează.

Așa că nu îi pune cariera sub semnul îndoielii, nu încerca să o “ghidezi”, și nici să minimalizezi aportul ei profesional.

5. „Scrie-mi când ajungi și scrie-mi când pleci.”

E de înțeles când vrei ca partenera ta să fie în siguranță și să știi că a ajuns cu bine acasă.

Dar e mai sănătos să o rogi să îți scrie când a ajuns acasă, decât să îți scrie când a plecat, unde a ajuns, cu cine, la ce oră pleacă, dacă mai merge într-un alt loc să îți scrie și de acolo, etc.

Parte din a fi femeie independentă implică o iubire pentru spontaneitate. Așa că nu îi va plăcea să fie tratată ca pe un copil și monitorizată permanent.

S-ar putea să se simtă supravegheată, iar acesta nu e un lucru tocmai bun. Cel mai sănătos, dacă îți faci griji pentru siguranța ei, e să o rogi să-ți scrie atunci când a ajuns acasă.

6. “De ce nu mi-ai spus că ieși cu prietenii după serviciu?”

Pentru că sunt extrem de spontane, femeile independente vor fi, adesea, în situații în care vor decide deodată să iasă cu prietenii sau colegii după serviciu, să schimbe vreo 2-3 locuri, fără să planifice nimic în timpul zilei.

Nu e o tragedie că nu a anunțat din timp – poate anunța atunci când a ajuns acolo, pentru că a fost un act spontan și nu trebuia să anunțe cu 12 ore înainte.

7. „Nu vreau să mai petreci timp cu X.”

Aceste sugestii sunt potrivite doar dacă simți că e vorba de o persoană toxică, ce îi afectează viața acestei femei.

Dar dacă îi ceri să înceteze relația cu o prietenă doar pentru că îți este antipatică, ea nu va face altceva decât să îți arate ușa.

O femeie independentă știe mai bine cine din jurul ei are o influență nefastă, cine e prieten adevărat și cine nu. Iar dacă o prietenă de-a ei are obiceiuri proaste, nu înseamnă neapărat că le va avea și ea.

A-i spune unei femei independente că o prietenă are o influență proastă a ei înseamnă, practic, să-i subestimezi puterea și capacitatea de a judeca pentru ea.

8. “Ai băut destul.”

Nu e nevoie să îi numeri paharele. O femeie independentă știe foarte bine ce face, și știe de când pleacă de acasă cât dorește să bea și de ce.

În același timp, ea știe când să se oprească. Singurul caz în care îi poți spune să se oprească este cazul în care știi că are sau a avut probleme cu dependența de alcool, sau că pur și simplu se simte rău.

Însă dacă este vorba de o seară în care doar vrea să se distreze, nu îți va permite să o supraveghezi ca un părinte. Ea își cunoaște măsura și nu se va face niciodată de râs.

În plus, o femeie independentă își poate gestiona greșelile singură. Așa că va înțelege pe cont propriu dacă a băut prea mult în seara precedentă.

9. “Nu ai voie să...”

Nu începe niciodată o propoziție cu “Nu ai voie să...”.

Nu ești nici tatăl, nici mama ei, ca să îi interzici ceva, iar ea nu este un copil. Va considera o insultă faptul că nu îi dai voie să facă ceva.

A fi într-o relație cu o femeie nu e egal cu a poseda o femeie. Îi poți da sugestii și sfaturi, îi poți atrage atenția asupra unor lucruri pe care le consideri greșite – dar nu îi poți interzice nimic niciodată.

Momentul în care începi să tratezi femeia de lângă tine ca pe un copil sau un cățel e momentul în care o pierzi pentru totdeauna.

Pentru că femeia independentă nu e co-dependentă. Se simte perfect și fără tine. Și nu i-e frică să plece de lângă tine dacă nu ai respectat-o.

Ai grijă cu ceea ce faci și ce spui dacă plănuiești să intri într-o relație cu o femeie independentă. Ea vorbește foarte serios când spune că nu acceptă nimic care să-i submineze puterea, și va pleca în secunda următoare de când a simțit că nu i-au fost respectate libertatea și independența.

Foto: shutterstock.com, madamfelicia.org, elle.com, thefrisky.com, quickmeme.com, betches.com, practicalhappiness.com, reddit.com 

1 /
    femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră femei independente, relații, sex, flirt, relații de iubire, parteneri, iubit, iubit gelos, fostul partener, independență, libertate, carieră

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea