Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce să le spui rudelor când te întreabă dacă ești într-o relație

Se apropie mult așteptatele sărbători, acea perioadă din an când te reconectezi cu cei dragi, dormi până mai târziu și savurezi bucate delicioase pregătite în casă, alături de oamenii pe care îi iubești.

 Dar, în același timp, este și acea perioadă din an când te reîntâlnești cu familia la masă, iar o rudă binevoitoare se găsește să-ți pună una dintre cele mai agasante întrebări: „Și...ai iubit/iubită?”

Este foarte probabil ca, dacă nu ești într-o relație, să ai parte de un bombardament de acuzații, suspiciuni și insinuări, urmate de dezamăgirea că nu ai reușit să fii ca verișoara ta, care deja are și doi copii. 

Fiecare are propriul său ritm de dezvoltare, precum fiecare are propriile priorități. Căsătoria și copiii nu sunt primele elemente de pe lista tuturor, așa că astfel de situații sunt incomode, și te fac să te simți în plus la reuniunile de familie.

Pentru a evita astfel de momente și pentru a nu refuza invitația la cină, iată ce le poți spune rudelor care mor de curiozitate să afle dacă ești într-o relație:

  • „Sunt într-o relație serioasă cu mine.”

Nu poți greși cu principiul „Mănâncă, roagă-te, iubește.”. Explică rudelor faptul că te afli într-o perioadă importantă pentru tine. Povestește-le despre realizările tale, despre drumul tău profesional sinuos și despre toate lucrurile pe care le mai ai de făcut în viitorul apropiat. Se vor lămuri destul de repede că nu mai ai timp pentru nimeni altcineva în afară de tine.

  • „Relațiile sunt doar o construcție socială, o cutumă a societății obtuze.”

Răspunsul acesta îi va lăsa fără replică, pentru că, mai mult ca sigur, nu vor ști despre ce vorbești. Așa că persoana cu care stai de vorbă va vrea să plece sau să schimbe subiectul. Dacă persistă cu discuția, poți începe un discurs cu privire la direcțiile tinerilor de astăzi, la modul în care principiile sociale s-au schimbat față de decada trecută și la felul cum sistemul și autoritățile vor să distrugă iubirea sinceră prin instituția căsătoriei. Dacă asta nu le va închide gura, atunci ce?!

  • „Nu, dar cum stai cu artrita?”

În această situație te folosești de trei atuu-uri: distrați, deviezi subiectul și dezarmezi. Reamintind interlocutorului de una dintre problemele sale, fie îl faci să se simtă neconfortabil și să vrea să schimbe subiectul, fie îi dai ocazia să conducă discuția și să vorbească oricât vrea despre propriile dureri. 

  • „Aștept persoana potrivită.”

Nimeni nu te poate condamna pentru că ai standarde înalte. Și, în funcție de zona în care locuiești, poți da vina pe „balta mică” din care poți pescui, plângându-te de faptul că trăiești într-un oraș mic, plin de bădărani. Dacă vrei ca această prelegere să sune și mai dramatic, poți inventa o serie de relații anterioare eșuate, că să accentuezi faptul că ți s-ar acrit de relații pentru o vreme.

  • „Nu discut despre viața mea personală.”

În funcție de cât curaj ai, acesta este cel mai matur răspuns dintre toate. Și, în funcție de îndrăzneala interlocutorului, poți continua cu răspunsurile tranșante până în punctul în care persoana respectivă renunță.

Reuniunile de familie sunt dificile atunci când apar întrebările incomode. Dar nu trebuie să ne supărăm și nici să le luăm personal, mai ales în cazul unei rude din altă generație, pentru care principalul scop în viață este întemeierea unei familii. Totul este să abordăm aceste întrebări cu tact și inteligență, pentru a ne putea bucura de bunătăți în continuare. 

Foto: theonion.com, giphy.com

1 /
    Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători Rude, sărbători, relații, sex, familie, Crăciun, reuniune de familie, masă de sărbători

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea