Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce să nu postezi în social media după o despărțire

O despărțire este întotdeauna dificilă și aduce cu sine multe momente de tristețe. Din prea multe emoții suprapuse, s-ar putea să simțim uneori nevoia să spunem tuturor prin ce trecem. Și, de cele mai multe ori, o facem în social media, pe Facebook și/sau pe Instagram.

După ce au petrecut aproape toată vara împreună și au oferit o mulțime de indicii cu privirela relația lor, Rihanna și Drake au rupt legătura recent.

A fost un eveniment neașteptat și este în continuare, mai ales prin prisma faptului că această despărțire s-a transformat într-un joc în care fiecare dintre ei încearcă să-l facă pe celălalt să se simtă prost. Drake chiar iese la întâlnire cu alte femei pentru a o face pe Rihanna geloasă.

Din păcate, aceste comportamente se transformă într-un spectacol grotesc la care asistă întreaga planetă, potențat chiar prin social media, unde cei doi postează tot soiul de mesaje pe care și le adresează, indirect, unul altuia.

Rihanna a postat recent un mesaj destul de criptat, dar din care se înțelege foarte clar că îi este adresat fostului iubit:

În același timp, Drake oferă o replică pe contul său de Instagram.

Unele surse spun că Riri și Drake ar fi în continuare îndrăgostiți unul de celălalt, dar programul lor foarte încărcat nu le permite să aibă o relație.

Fie că ești o persoană publică sau nu, a folosi social media pentru a trimite mesaje subliminale fostului partener nu este cea mai bună idee. Și creează întotdeauna dramă de care nu ai nevoie.

În loc să le povestești tuturor cât de mult te-a dezamăgit fostul, e mai simplu să îi spui personal, explicându-i detaliat toate lucrurile care te-au durut. Acesta este modul cel mai înțelept, dar și mai sănătos de a încheia o relație, fără a vă “spăla rufele în public”.

Avem mai multe lecții de învățat din comportamentul din online pe care îl manifestă Drake și Rihanna:

  • Citate deprimante

Aceste citate sunt foarte triste și nu fac altceva decât să le spună tuturor în ce stare deplorabilă ești. În plus, o astfel de postare îi va întări convingerea fostului partener că a avut extrem de multă putere asupra ta.

Adevărul este că nici fostului, și nici oamenilor din lista de prieteni nu le pasă de durerea ta. Așa că nu are rost să o faci publică. Cel mai înșelept este să petreci timp în singurătate, să-ți consumi durerea, iar apoi să te regăsești, treptat, îndreptându-ți privirea către viitor. 

  • Citate vagi

Dacă fostul încă te mai are în lista de prieteni, există șanse să creadă că vă puteți împăca. Și dacă nu ai nicio intenție de a te întoarce la el, a posta un astfel de mesaj nu e o idee bună.

Dacă totuși ți-ai dori să vă împăcați, e mai matur și înțelept să discutați față în față aceste probleme, nu să comunicați prin postările de pe Instagram. 

  • Lucruri pe care vrei și ar trebui să le spui fostului

...în loc să le postezi în social media.

E greu să îi spui cuiva față în față tot ce simți, și poate fi extrem de dureros. Însă ai nevoie să-ți aduni tot curajul și să aveți o discuție față în față. O astfel de postare nu-ți va aduce niciun fel de satisfacție, nu va rezolva situația, și te va plasa chiar în zona penibilului, expunându-ți tot trecutul pe internet. 

 

  • Citate care fac să pară că urăști întreaga specie masculină

E normal să ai resentimente față de fostul iubit, să simți că îl urăști și că toți bărbații niște porci. E normal să nu îți mai ardă o vreme să vezi vreun exemplar masculin în fața ochilor.

Însă nu toți sunt la fel, precum nici femeile nu sunt. Nu îi pune pe toți în aceeași oală și nu rămâne înverșunată pentru mai multă vreme decât e necesar. S-ar putea să îți închizi singură niște uși și să pari frustrată, în același timp. 

  • Citate prin care te autoincriminezi

Cu toții avem defecte, însă nu e cazul să le enumeri în social media. Îi întărești convingerea fostului că a avut toate motivele să se despartă de tine.

Fii sigură că și el are cel puțin la fel de multe defecte ca tine. Asumă-ți-le, vezi ce poți corecta în viitoarele relații și mergi mai departe. Nu îi face pe cei din lista ta de prieteni să îi dea dreptate lui – vei primi Like-uri la această postare doar de la femeile pline de frustrări. 

  • Imagini cu noul tău comportament de femeie singură

Fie că petreci timp cu tine însăți, acasă, bei un pahar de vin, mănânci 3 kg de înghețată și consumi 5 pachete de șervețele ca să-ți sufli nasul, fie că ieși în club în fiecare seară, fostul nu are de ce să știe ce faci după ce ai încheiat relația cu el.

Astfel de comportamente duse la extrem la scurt timp după ce s-a încheiat relația arată că, de fapt, tu încă suferi, iar acestea sunt doar refulări. Nu e cazul să arăți aceste refulări nici lui, nici oamenilor din lista ta de prieteni. 

  • Citate greșite despre bărbați

Da, unii bărbați vor vrea doar sex de la tine, că așa este viața.

Dar nu toți vor vrea același lucru, și nu are rost să îi învinovățești pe toți, inclusiv pe cei care văd această postare, care nu au nicio legătură cu despărțirea ta și care se întreabă cu ce ți-au greșit ca să spui despre ei astfel de lucruri.

Încearcă să nu generalizezi și să nu postezi în social media aceste gânduri. 

  • Postări despre răzbunare

Primul lucru care îți trece în cap după o despărțire este cum să te răzbuni.

Însă ține minte că răzbunarea e arma prostului, iar tu ești o femeie independentă și sigură pe ea, care are lucruri mult mai importante de făcut decât să se răzbune pe vreun mitocan.

Oricât de dificilă și dureroasă ar fi o despărțire, este vital să evităm să facem gândurile despre aceasta publice. Nu vom face altceva decât să părem imaturi, să ne scădem credibilitatea și profesionalismul afișat până atunci în social media, și să lăsăm loc de interpretări în ceea ce privește fosta relație. 

Foto: instagram.com, mesaje-dragoste.com, tumblr.com, citatemaxime.ro, whisper.com, lockerdome.com, yourtango.com

1 /
    social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie social media, despărțire, relații, sex, flirt, despărțire, Facebook, Instagram, fostul iubit, despărțiri, răzbunare, depresie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea