Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Facebook-ul distruge relația de cuplu?

Fie că ne place sau nu, Facebook-ul ne invadează viețile într-un mod în care nu ne mai putem opune, deoarece majoritatea evenimentelor se petrec în social media.

În ceea ce privește relația de cuplu, nu doar studiile au arătat că persoanele care își expun în mod constant iubirea pe Facebook s-ar putea să aibă un nivel al încrederii în relație scăzut, dar și majoritatea dintre noi s-a convins pe propria piele că această platformă de socializare ar putea face mai mult rău, decât bine, relației de cuplu.

Uneori, uităm că Facebook-ul nu reprezintă echivalentul vieții noastre profesionale și personale și dezvoltăm o dependență, prin care legăm toate acțiunile noastre de plasarea lor pe Facebook. Dacă nu au fost postate pe Facebook, acele evenimente nu s-au întâmplat.

Există mai mulți factori dăunători, iar fiecare dintre aceștia are propriul său efect asupra încrederii în cuplu:

  • “Relationship Status”

Ai început o relație cu cineva, iar acum crezi că ar trebui să fie oficială. Unul dintre voi consideră, de asemenea, că ar trebui ca această oficializare să apară și în statutul relației de pe Facebook – însă tu uiți, sau pur și simplu nu consideri că Facebook este atât de important în oficializarea unei relații de cuplu. De aici pot apărea discuții, partenerul/partenera considerând că poate îți este rușine sau nu dorești să arăți întregii lumi că sunteți împreună. În același timp, vă puteți contrazice și certa pe importanța acestui statut de la profil, existând situații în care un partener îl obligă pe celălalt să își schimbe statusul pe Facebook. Este copilăresc, într-adevăr, dar e o situație întâlnită frecvent, din păcate.

  • Când nu ești pregătit/ă să spui prietenilor și familiei despre relație

Sunteți la începutul relației și nu consideri că este momentul să le spui tuturor celor apropiați despre asta. Partenerul/partenera nu știe și postează în mod constant imagini în care te și etichetează și nu înțelege de ce nu postezi și tu, la rândul tău. De aici apar discuții legate de faptul că ascunzi relația și că îți este rușine cu relația voastră, și trebuie să porți o discuție de-a dreptul ridicolă în care să explici de ce nu consideri că este momentul să postați fotografii încă.

  • Când partenerul/partenera găsește imagini cu cineva din trecut

Când partenerul/partenera se uită la fotografiile tale de pe Facebook, găsește, din întâmplare, una sau mai multe cu cineva cu care ai avut o legătură din trecut. Sau ți se poate întâmpla chiar ție să găsești. Cel mai adesea, se întâmplă să uităm să ștergem aceste fotografii. Însă dacă partenerul le găsește, își va pune diverse întrebări: “Este deplasat să cer să i le șteargă?”, “De ce le mai păstrează încă?”, “Dacă rudele și prietenii mai au postate fotografii cu ei?” – aceleași întrebări pe care ți le vei pune și tu în această situație. În majoritatea cazurilor, ne frământăm degeaba, pentru că partenerul pur și simplu a uitat de acele fotografii.

 

  • Etichetarea în fotografii

Se poate întâmpla să fii într-un loc, la o petrecere, și nu vrei ca partenerul/partenera să știe, mai ales dacă sunteți la începutul relației sau ați avut un moment de ceartă și ai vrut pur și simplu să ieși în oraș, fără să te mai intereseze de nimic. Însă, peste ceva vreme, unul dintre prieteni postează o fotografie în care apari și tu și te etichetează. De aici va începe un val de discuții legat de unde ai fost, când, de ce nu ai spus, etc.

  • Spălarea rufelor în public prin postări

Tocmai ce ați avut o ceartă, iar partenerul/partenera decide să posteze pe Facebook un status legat de această ceartă, fie printr-un mesaj codificat, fie denumindu-te direct. În aceste cazuri, toată lumea va ști că v-ați certat și, probabil, de ce. Spălatul rufelor în public este un act total lipsit de maniere și delicatețe, fapt pentru care fie porți o discuție cu partenerul/partenera, fie decizi să închei această relație pentru totdeauna.

  • Like-urile pe care le dai la pozele persoanelor de sex opus

Partenerul/partenera poate crede că dai Like la pozele cu persoane de sex opus din motive interpretabile – de unde poate apărea gelozia. Și iată cum aveți probleme în paradis din cauza Facebook-ului.

  • Petreci timp pe Facebook în loc să petreci timp cu partenerul/partenera

Dependența pe care o creează Facebook-ul ne poate afecta și timpul petrecut cu partenerul/partenera. Putem sta pe telefon, dând scroll în News Feed la infinit, în timp ce suntem la întâlnire, la masă sau la film, iar partenerul/partenera se poate simți neglijat/ă, și adesea pe bună dreptate. Plus că este o dovadă de lipsă de maniere să stai pe telefon în timp ce ești cu cineva.

Deși avantajele sale sunt nenumărate, Facebook-ul poate crea dependență și dăuna relației de cuplu. Adesea, acțiunile noastre din social media pot fi interpretate greșit, ceea ce va duce întotdeauna la discuții și certuri. Cel mai sănătos ar fi să ne închidem complet contul, însă, dacă nu putem sta fără, există diverse opțiuni de securitate ale contului nostru – de la a nu putea fi etichetat fără aprobarea noastră, la dispariția completă a statusului de relație. Cu cât relația de cuplu există mai puțin pe Facebook, cu atât este mai sănătoasă în viața reală.

Foto: shutterstock.com, pexels.com, yahoo.com, lamebook.com 

1 /
    Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status Facebook, relații, sex, cuplu, conflict, postări, status

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea