Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Final de vară = final de relație? De la iubirea de-o vară la o relație stabilă

Pe lângă pielea bronzată și zilele mai lungi, vara aduce cu sine și relații de iubire. Însă, deseori, farmecul acestor relații dispare odată cu încheierea sezonului estival. Entuziasmul exacerbat și lipsa de angajament pot face focul din timpul verii să se stingă brusc. Cum putem face trecerea de la o simplă aventură la o interacțiune cu potențial de relație stabilă? Și cum putem duce mai departe vraja iubirii de vară în anotimpurile ce urmează?
  • Să privim dincolo de sezon. Este important să privim relația cu seriozitate încă de la început și să nu o tratăm ca pe un simplu flirt. Comportându-ne ca într-un flirt trecător, există riscul de a avea o implicare mai scăzută, creând legături inutile și, uneori, bolnăvicioase. Ideal este să lăsăm relația să se desfășoare în ritmul ei normal, fără a-i impune un anumit “termen de valabilitate”. Iar cel mai bun mod de a prevedea soarta pe termen lung a unei relații de iubire este să răspundem sincer la întrebarea: “Ce lecție trebuie să mă învețe persoana care a intrat în viața mea?”
  • Să facem distincția între autenticitate și atracție. Aparențele înșală adesea și trebuie să păstrăm vigilența trează în permanență. Pe cât de atrăgătoare și tentantă poate părea o persoană la început, toate calitățile expuse pot avea doar scopul de a ne câștiga atenția. Păstrându-ne garda sus, putem observa anumite detalii comportamentale ce ne indică în mod clar dacă persoana respectivă este, într-adevăr, potrivită pentru noi.

  • Să lucrăm cu interiorul nostru. În momentul în care începem o relație de iubire, fie că durează o lună, un an sau zece, avem nevoie de un dialog intens cu noi înșine, pentru a începe interacțiunea cu o persoană nouă într-un mod echilibrat și corect. Autodialogul este foarte important pentru a ne curăța mintea de gânduri negative, de a-i ierta pe cei cu care suntem în conflict și de a ne cunoaște mai bine. Atunci când interiorul nostru este echilibrat, vom ști ce să cerem de la o relație și vom atrage energia potrivită pentru noi.
  • Să facem pace cu trecutul. Primul pas pe care îl avem de făcut este să ne întrebăm: Ce bagaje aducem din trecut? Avem resentimente față de un partener mai vechi? Am primit refuzuri în toate relațiile anterioare? Cum s-au încheiat acestea? Reușind să răspundem în mod sincer, vom clarifica situația din interiorul nostru, detașându-ne de trecut și pășind spre relația viitoare cu asumare.
  • Să înțelegem ce avem nevoie. Pentru a nu răni pe nimeni (inclusiv pe noi înșine), trebuie să știm bine de ce avem nevoie înainte de a căuta pe cineva: vrem să ne distrăm, dorim să ne întemeiem o familie sau ceva intermediar? Dacă nu ne dorim o relație stabilă cu adevărat, nu are rost să rănim sentimentele unei persoane care își dorește un angajament. De asemenea, dacă noi căutăm o legătură stabilă, nu avem de ce să ne legăm de o persoană a cărei dedicare durează câteva seri. Atunci când știm bine ce ne dorim, iar aceste dorințe sunt asumate, acționăm în consecință pentru că avem anumite cerințe de la oamenii din jur. Și este foarte important să nu uităm că, uneori, ceea ce ne dorim nu este neapărat ce avem nevoie.

Oricare ar fi deznodământul legăturii stabilite în timpul verii, este important să nu avem regrete. Acționând conform dorințelor noastre, canalizându-ne pe a obține de la acea legătură ceea ce ne-am propus de la bun început, avem șanse mari ca aceste scopuri să se îndeplinească. Fie că acea relație durează o zi, un an sau că se încheie odată cu ultimul apus din vară, mulțumirea din sufletul nostru vine din faptul că am trăit fiecare clipă la maximum, lăsând trecutul în urmă și bucurându-ne de prezent cu toată ființa. 

Foto: Morguefile.com

1 /
    vară, iubire de-o vară, relații, seriozitate vară, iubire de-o vară, relații, seriozitate vară, iubire de-o vară, relații, seriozitate

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea