Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea

Într-o eră în care “Te iubesc” e mai vizibil în online, în care mergi la întâlnire cu ajutorul unei aplicații de pe smartphone, și în care nu poți ști dacă omul care îți spune cuvinte frumoase din spatele unui monitor este cu adevărat el, e normal să îți fie frică să lași sentimentele libere și să te îndrăgostești.

Vedem cum romantismul și sentimentalismul se prăbușesc sub ochii noștri, de la o zi la alta. Comunicarea se reduce la un simplu „Like” sau „Swipe right”. Și atunci ne întrebăm dacă a fi romantic și a-ți exprima sentimentele nu este, cumva, o slăbiciune.

În astfel de situații, este firesc să apară sentimentul de frică. Pentru că nu vrei să investești timp și sentimente într-o persoană care, la final, să-ți frângă inima. Și ajungi să te plasezi într-un cerc vicios în care îți dorești să găsești iubirea sinceră, dar ai senzația că nu există nicăieri.

Atunci când îți exprimi sentimentele, poți întâmpina un refuz. Dar nu acel refuz demn, în care ți se explică elegant faptul că nu ți se răspunde la sentimente – ci un refuz dedus din faptul că nu mai primești niciun semn de la acel om. Acest gen de comportament laș este cel care te face să nu mai vrei să simți absolut nimic, pentru a nu mai avea inima rănită.

Ne putem întreba de când sentimentele nu mai sunt la modă, și de ce e atât de greu să recunoaștem dacă ne place cineva sau nu. Există, de asemenea, riscul, să fii considerat sufocant doar pentru că exprimi ceea ce simți. Sau să respingem pe cineva care chiar dorește ceva serios doar pentru că o relație sănătoasă necesită mult efort din partea amândurora.

Astăzi a devenit acceptabil din punct de vedere social să îți înșeli partenerul, să închei relația la prima problemă apărută, să devii rece, să nu simți absolut nimic. Astfel, tu ești cel care câștigă, pentru că nu poți fi dărâmat. Din clipa în care situația se îngreunează, avem libertatea de a pleca și de a căuta pe altcineva prin aplicația de dating. Și se perpetuează, astfel, un ciclu neîntrerupt de relații goale, fără sens. Iar, în acest stil, suntem cu toții blestemați să rămânem singuri pentru totdeauna.

Dacă refuzi să simți, refuzi să te îndrăgostești. Dacă refuzi să te îndrăgostești, nu mai ajungi niciodată să iubești. Dacă nu iubești, nu mai ajungi să îți împarți viața cu nimeni, și nu vei trăi toate frumusețile pe care le implică o relație de iubire sinceră și sănătoasă.

Sigur că e greu să întreții iubirea, sigur că o fericire enormă aduce cu sine și suferințe enorme – dar într-o societate plină de lași, a fi romantic și a-ți exprima sentimentele nu e deloc o dovadă de slăbiciune, dimpotrivă! Este o dovadă de curaj. Curajul de a iubi, chiar cu riscul de a avea inima frântă. Curajul de a oferi tot, chiar cu riscul de a nu primi la fel înapoi. Pentru că suntem oameni și merităm să iubim cu toată ființa, indiferent de consecințe.

Așa că e mai sănătos să nu mai refuzăm oamenii care chiar dau semne că au intenții serioase. E mai bine să le dăm o șansă, dacă visăm cu adevărat la o iubire frumoasă. Și e mai bine să nu ne mai fie teamă să fim romantici și să trăim cu toată ființa – acest gen de oameni este din ce în ce mai rar!

Foto: pexels.com, shutterstock.com

1 /
    relații, sex, iubire, sentimente, cuplu, aplicații de dating, smartphone, Tinder, întâlniri relații, sex, iubire, sentimente, cuplu, aplicații de dating, smartphone, Tinder, întâlniri relații, sex, iubire, sentimente, cuplu, aplicații de dating, smartphone, Tinder, întâlniri

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
7 lucruri pe care le faci zilnic și care strică…