Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Oamenii de știință spun că un partener vesel îți poate îmbunătăți starea de sănătate

Dacă simți că starea ta de spirit e din ce în ce mai proastă și moralul este mereu la pământ, s-ar putea să fie timpul să acorzi mai multă atenție relației tale.

Oricine a avut drept partener tipicul “băiat rău“ (în traducere liberă, negativistul convins, cu comportament deviant, care te ține pe loc și te face să te simți mizerabil de fiecare dată) știe că îți poate, efectiv, distruge sănătatea.

Nu e vorba aici doar de sănătatea mintală – care e în pericol de fiecare dată când îți storci creierul cum să faci ca această relație bolnăvicioasă să funcționeze – ci și de sănătatea corpului.

În serile când ești cu el, încercând să ții pasul cu el în baruri dubioase în care în mod normal nu te-ai afla, ficatul are de suferit. Și apoi mai sunt serile în care nu poți dormi pentru că nu ești cu el și te zvârcolești în pat întrebându-te ce ar putea face și cu cine.

Dar lucrurile nu trebuie să fie așa! Ai putea avea un partener vesel și fericit, ceea ce, conform oamenilor de știință, îți va îmbunătăți starea de sănătate.

Un nou studiu efectuat pe 1.981 de cupluri și publicat în revista Health Psychology a confirmat faptul că un partener fericit are legătură cu o îmbunătățire a propriei stări de sănătate.

„Simplul fapt că ești sigură pe partener și pe faptul că este responsabil de viața lui îți va scădea înclinațiile către comportamente auto-distructive, precum consumul de alcool și droguri”, afirmă medicul William Chopik, profesor în psihologie la Universitatea din Michigan, coordonatorul principal al studiului.

De fapt, relația cu partenerul îți poate crește nivelul de fericire într-un mod care îți va îmbunătăți sănătatea pe termen lung.

Care este legătura dintre cele două? Oamenii de știință au descoperit că partenerii fericiți, veseli, acordă timp oamenilor cu care sunt într-o relație, oferă sprijin emoțional și grijă. Un partener fericit te ajută să duci și o viață mai sănătoasă, încurajându-te să dormi suficient, să mănânci sănătos și să faci mișcare.

La polul opus se află partenerii nefericiți (băieții răi care nu au control asupra vieții lor) sunt mai focusați pe propria lor nefericire și pe propriul nivel de stres. Din acest motiv, nu îi va interesa dacă te-ai odihnit, dacă ai mâncat, sau dacă ai nevoie de îngrijire pentru că nu te simți bine.

Un alt lucru dovedit științific este faptul că emoțiile prin care trecem ne influențează starea de sănătate.

De pildă, fericirea crește sistemul imunitar și stimulează dezvoltarea sinapselor și celorlalte legături din sistemul nervos. La polul opus se află tristețea, care duce la scăderea apetitului și slăbirea sistemului imunitar, dar în același timp poate cauza chiar moartea din cauza presiunii pe care o pune asupra inimii!

Sănătatea fizică și psihică sunt cele mai importante pentru un om, și nu trebuie să le sacrifici niciodată de dragul nimănui. Dacă simți că o relație în care ești implicată nu îți face bine din niciun punct de vedere – dimpotrivă – ar fi cazul să renunți la această legătură bolnăvicioasă. E mai indicat să suferi pe moment și să fii fericită după, decât să ai o mulțime de probleme pe viitor.

Foto: pexels.com

1 /
    relații, sex, sănătate, psihologie, fericire, echilibru, depresie, tristețe relații, sex, sănătate, psihologie, fericire, echilibru, depresie, tristețe relații, sex, sănătate, psihologie, fericire, echilibru, depresie, tristețe

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea