Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Selfie-urile strică arta conversației?

Când vine vorba de a conversa online cu scopul de a flirta, lucrurile se schimbă considerabil în comparație cu conversațiile naturale, desfășurate față în față.

Cândva, chiar și discuțiile online erau mai naturale decât cele de acum, pentru că nu exista posibilitatea să trimitem câte un selfie după fiecare frază din discuție.

Ultima tendință în conversații este de a înlocui frazele propriu-zise cu câte un selfie, în special pe Snapchat. Când întreabă cineva „Ce faci?”, e mai simplu să răspunzi cu un selfie ca să ilustrezi că ești la masă, că ești în oraș sau că lenevești în pat.

Discuțiile logice, coerente, cu diverse tematici, au fost înlocuite de înșiruiri de selfie-uri, cu filtre sau nu, cu stickere sau nu, cu emoji sau nu, fără o logică anume.

Iar la sfârșitul conversației nu putem face un sinopsis, deoarece aceasta nu are niciun fel de fir epic, niciun fel de substanță, și nici un subiect propriu-zis.

Am ajuns într-o eră distrugătoare de vocabular, conversații și legături între oameni.

Aplicațiile de dating amplifică această stare, prin faptul că, printr-o simplă apăsare de buton, găsim pe cineva cu care să ieșim la întâlnire, fără a ne sinchisi să purtăm vreo conversație.

Personal, aș vrea să aflu de la un om despre el, sufletul lui, preocupările, plăcerile și temerile lui; visurile și dorințele cele mai înalte, cărțile și filmele preferate, mâncarea picantă pe care o preferă sau nu, câinele preferat sau modul preferat de petrecere a timpului liber.

Acestea sunt subiecte dintre cele mai comune de conversație, despre care se poate vorbi ore în șir fără pauză, chiar și cu un necunoscut, chiar și în online. Însă mulți oameni aleg să se rezume la „Stai în pat? Trimite-mi o poză!”

Nu pot decât să fiu intrigată și îngrijorată de aceste noi metode de flirt – o mare de selfie-uri și atât. Imaginile pot spune mai mult decât o mie de cuvinte, dar personalitatea exprimată prin vorbe nu strică niciodată, dimpotrivă.

Sigur că un selfie trimis din când în când cu un anumit mesaj este chiar drăguț. Îl poți trimite persoanei respective când te afli într-un loc frumos, când vrei să-i arăți că te gândești la ea, sau când pur și simplu vrei să-i arăți zâmbetul tău luminos de astăzi. Însă prefer varianta vie, nemediată, decât variantele de selfie #nofilter.

Poate sunt eu demodată, însă conversațiile de la inimă la inimă sunt mult mai eliberatoare, mai satisfăcătoare și aduc mult mai multă fericire. Prin ele formăm conexiuni intelectuale, acele conversații pentru care alegem să nu dormim, pentru că rezonăm minunat cu acea persoană, iar discuțiile cu ea ne stimulează enorm.

Dacă ne rezumăm la o înșiruire de selfie-uri, nu avem cum să primim iubire profundă.

Dacă ne mulțumim cu puțin, primim puțin și, inevitabil, ne vom aștepta la tot mai puțin. Iar apoi ne vom întreba de ce persoana care ne umple de snapchat-uri nu poate să ne ofere mai mult.

O parte din mine dă vina pe Snapchat, Instagram și alte aplicații ce utilizează selfie-urile în cantități industriale pentru moartea artei conversației. În loc să găsim o metodă inteligentă de a purta o conversație și de a fermeca pe cineva, ne arătăm dorința printr-un simplu clic.

Și totuși, îmi dau seama că aceste aplicații nu pot fi învinovățite, pentru că noi alegem să le utilizăm în acest mod. Nu ne obligă nimeni să renunțăm la eforturile de a fi romantici, fermecători printr-o conversație, însă noi alegem să facem opusul, folosind social media drept paravan.

Snapchat, Instagram și toate celelalte platforme sunt distractive, dar nu ar trebui să reprezinte metoda principală de comunicare și flirt.

Bazându-ne exclusiv pe social media, apare pierderea abilității de a fi cu adevărat sociabili, ceea ce ne deprimă de mult mai multe lucruri decât ne dăm seama. De ce să folosim cuvinte reale și acțiuni pline de substanță pentru a atrage atenția, când un selfie va face treaba pentru noi – de ce să ne chinuim? Această lene și apatie duc la eradicarea unei conversații profunde care s-ar putea crea între cele două persoane.

În loc să conversăm pe Snapchat, nu putem conversa între suflete? A sosit timpul să trimitem selfie-uri cu sufletele noastre, nu cu machiajul. Acestea vor ține mai mult decât va ține orice instantaneu de pe Snapchat.

Foto: pexels.com, theverge.com, shutterstock.com

1 /
    selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri selfie, Instagram, Snapchat, Tinder, online, flirt, relații, sex, întâlniri

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea