Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sfaturi despre întâlniri de la mama, pe care dacă le-am fi luat în seamă, am fi avut o viață mult mai ușoară

Într-o societate în care relațiile sunt construite pe fugă, superficial și fără profunzime, a cunoaște pe cineva cu care să rezonezi din toate punctele de vedere și să construiești o relație sănătoasă și de durată pare un lucru aproape imposibil.

Dar câte întâlniri eșuate ai avut, în urma cărora ți-ai amintit de sfaturile mamei?

Ani de zile primim sfaturi de la mama despre relații, însă preferăm să le ignorăm, considerând că sunt învechite și, poate, exagerate. Însă, de cele mai multe ori, ne întoarcem la vorbele ei după fiecare eșec. Și, odată cu trecerea anilor, ajungem să-i dăm dreptate întru totul. 

Iată cele mai importante sfaturi ale mamei pe care, dacă le-am fi urmat la momentul potrivit, n-am mai fi trecut prin atâtea bătăi de cap:

1. Nu ieși la întâlnire cu cineva care abia a încheiat o relație de durată. 

Nu e o idee bună să ieși cu o persoană care abia a încheiat o relație. Pentru că acea persoană nu e gata de un nou angajament, de o nouă legătură. Și dacă îți spune că este, nu e adevărat. Cu toții avem nevoie de timp după încheierea unei relații, pentru a ne redescoperi. 

Nu ignora acest sfat, pentru a nu-ți dă seama, după o vreme, că ești un simplu refugiu, că ești ignorată sau comparată în permanență cu fosta. Deci, dacă întâlnești pe cineva care a încheiat relația cu mai puțin de un an în urmă, încearcă să stai departe.

Iar acest lucru este valabil și pentru tine:

2. Nu ieși la întâlnire dacă abia ai ieșit dintr-o relație.

Există riscul să crezi că acea persoană este ceea ce ai nevoie, dorind să îți spele rănile relației anterioare. Și s-ar putea să realizezi, după ce rănile s-au închis, că trăiești cu un om cu care nu ai nimic în comun. 

3. Nu ieși la întâlnire cu bărbați prea frumoși.

Va fi greu să reziști unui fizic de Adonis, în stil Hollywoodian. Însă acest sfat al mamei este cât se poate de logic: bărbații prea frumoși sunt prea plini de ei ca să le pese de altceva.

Iar când vine vorba de bărbați frumoși, accentul cade asupra celor excesiv de îngrijiți, mereu aranjați, care petrec mai mult timp în fața oglinzii decât tine. Aceștia sunt extrem de narcisiști și nu vor fi niciodată atenți la nevoile și dorințele tale. E mai înțelept să te orientezi către bărbații îngrijiți, inteligenți, dispuși să aibă grijă de sufletul tău. 

4. Nu face sex de la prima întâlnire.

Bărbații apreciază femeile pentru care trebuie să se străduiască, cărora trebuie să le acorde timp și energie, pentru a primi atenție din partea lor. Nu te oferi din prima, pentru că s-ar putea să pari prea ușor de cucerit. Iar acel bărbat își va pierde interesul rapid. 

În plus, e o idee bună să-ți vezi trupul că pe un templu, unde nu intră oricine. Dă-ți timp să cunoști acel bărbat, pentru a hotărî dacă merită să ajungă în patul tău sau nu. Te vei scuti de multe dimineți pline de regret, lângă un străin care nu se va sinchisi să te întrebe dacă te-ai simțit bine. 

5. Nu fi mereu disponibilă.

Știi deja povestea: îți trimite un SMS, inima îți bate cu putere și nu te poți abține să-i răspunzi în următoarele trei secunde. Tehnologia zilei de astăzi face foarte dificil să urmezi sfatul mamei, de a nu-i răspunde mereu. Pe vremea mamelor noastre, în anii ’70-’80, nu exista grija de a aștepta o anumită perioadă până să răspunzi la mesaj, pentru că, oricum, ajungea la destinatar foarte greu. 

A fi prea disponibilă te poate face plictisitoare. Acest sfat care sună ca un clișeu este extrem de întemeiat: lasă-l să îți ducă dorul, să se întrebe ce faci, dacă face lucrurile cum trebuie. Lasă-l să își dorească un loc în programul tău încărcat. Nu este ușor, cu toții ne dorim atenție – dar nu este nici imposibil. 

Ce sfaturi ai primit tu de la mama ta? :) 

Foto: pexels.com 

1 /
    Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie Relații, sex, întâlniri, bărbați, flirt, despărțiri, social, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea