Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: Cum te poate ajuta scrisul despre relațiile trecute să treci peste ele mai ușor

Scrisul este un act eliberator, care te ajută să analizezi mai simplu întregul spectru al emoțiilor pe care le simți sau le-ai simțit. Câteodată durează mai mult până reușim să scriem despre un eveniment deoarece nu suntem pregătiți să procesăm felul în care ne-a făcut să ne simțim. Câteodată pot trece și ani până ne găsim curajul de a scrie despre oamenii care ne-au afectat cel mai mult.

Într-un final, suntem pregătiți pentru a scrie tot, inclusiv unele dintre cele mai intime și triviale aspecte ale relațiilor trecute.

Motivele pentru care scriem sunt diverse, însă această funcție eliberatoare poate fi înțeleasă greșit. Atunci când cineva scrie, o face pentru sine, nu pentru alții:

1. Nu scrii pentru a-l trage la răspundere pe fostul, nici măcar dacă relația s-a terminat urât.

Scrii despre ce ai văzut, ai experimentat și ai simțit, scrii pentru ca, după ce recitești rândurile, să îți amintești cum ai fost atunci în comparație cu acum.

Nu scrii pentru că îl urăști pe fostul, pentru că vrei să îi arăți ulterior ce ai scris și să-l faci să se simtă prost, nici pentru că plănuiești să trimiți prietenilor gândurile tale, ca să vadă ce relație îngrozitoare ai avut.

Scrii ca să ai o vedere de ansamblu asupra haosului trecut, asupra greșelilor pe care le-ați făcut amândoi. Ajută ca să înțelegi ce ți s-a întâmplat, din multe puncte de vedere. Și, în majoritatea cazurilor, vei simți o eliberare după ce vei fi terminat de scris. Scrisul este, pur și simplu, o metodă bună de a face pace cu trecutul.

2. Nu scrii pentru că ți-e dor de el sau pentru a-l aduce înapoi în viața ta.

Câteodată ți-e dor de persoana care a fost și de modul în care a fost relația când erați împreună. Ți-e dor de amintirile care au fost, nu de omul respectiv. Uneori, ne blocăm în trecut mai mult decât ar trebui, pentru că este incredibil de dificil să te desprinzi de amintiri, chiar dacă sunt plăcute sau nu.

Păstrăm mesaje, SMS-uri, e-mailuri, fotografii, suveniruri, bilete de tren, cadouri...orice declanșează o amintire de care ne putem agăța.

Multor oameni li se poate părea ceva nesemnificativ într-un pahar de șampanie pe un raft de cărți. Dar dacă acest element ne trezește amintiri, îl vom asocia cu acea noapte în care am băut șampanie împreună și o vom retrăi de fiecare dată când vom vedea paharul de șampanie.

Deci scrii pentru că ți-e dor de ceea ce ai simțit în acele momente, de amintiri. Nu de omul în sine.

3. Scrii pentru că, prin el, ai învățat ceva despre tine.

Scrisul este un proces educativ și informațional. Adesea, nu îți dai seama ce părere ai despre un anumit lucru până nu scrii despre el.

În momentul în care scrii despre o întâmplare, definești exact ce simți și ce nu simți în legătură cu ea. Datorită acestui fapt, există posibilitatea ca, recitind ceea ce am scris despre trecut, să ne dorim să fi putut schimba enorm de multe lucruri.

Asta pentru că, scriind, imortalizăm persoana care eram la momentul și locul respectiv, și o așezăm pe hârtie.

L-ai cunoscut pe acel bărbat într-un anumit punct al vieții tale. Când scrii despre el, îți amintești cine erai înainte, în timpul și după ce a sosit în viața ta. Mai mult ca sigur te-a schimbat și ți-a dat o lecție importantă despre tine.

Dacă nu scrii, nu realizezi ce impact puternic a avut asupra vieții tale.

4. Scrii despre el pentru că ai ce să scrii.

Nu ai fi luat hârtia și pixul în mână dacă nu ar fi fost el. Nu ai fi ieșit în lume să experimentezi lucruri și oameni noi – ai fi rămas blocată.

Interacțiunile și relațiile cu oamenii din jur sunt o sursă de inspirație zilnică, pentru absolut orice am face în viața de zi cu zi.

El a reprezentat o parte din viața ta, din ceea ce ai fost sau ceea ce vei deveni într-o zi. Acesta e un lucru pentru care trebuie să-i fii recunoscătoare, pentru că a contribuit la dezvoltarea ta ca om și la ceea ce ești astăzi ca femeie.

Cu ajutorul hârtiei și pixului, vei reuși să privești mult mai detașat trecutul, îndreptându-ți sufletul către viitor. Recitind ce ai scris, vei realiza că nu este totul atât de negru și vei analiza mult mai la rece lucrurile pe care le-ai învățat și pe care le mai ai de învățat. Vei înțelege că relația s-a încheiat cu un motiv și că și-a lăsat amprenta asupra ta. Iar acum poți întoarce ochii către oamenii care vor veni spre tine în viitor, lăsând orice urmă de ranchiună și resentimente la o parte.

Foto: pexels.com

1 /
    relații, sex, cuplu, flirt, despărțiri, fostul, iubire, dragoste, relație de cuplu, despărțire relații, sex, cuplu, flirt, despărțiri, fostul, iubire, dragoste, relație de cuplu, despărțire relații, sex, cuplu, flirt, despărțiri, fostul, iubire, dragoste, relație de cuplu, despărțire relații, sex, cuplu, flirt, despărțiri, fostul, iubire, dragoste, relație de cuplu, despărțire relații, sex, cuplu, flirt, despărțiri, fostul, iubire, dragoste, relație de cuplu, despărțire

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea