Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: De ce n-ar trebui să te vezi cu o persoană care râde de gusturile tale muzicale

Există mai multe repere pe care e bine să le luăm în considerare atunci când plănuim să ieșim cu cineva la întâlnire, cu care să avem în vedere o eventuală relație serioasă.

Am mai discutat despre faptul că niciun bărbat nu are dreptul să îți impună cu ce să te îmbraci, ce carieră să alegi, sau să îți nege și să îți știrbească personalitatea.

Iar muzica pe care o asculți face parte din personalitatea ta. Și, oricât de ciudat ar suna, un partener care râde de gusturile tale muzicale, care îți interzice să asculți anumite melodii și care, pur și simplu, nu îți respectă alegerile, nu are ce să caute lângă tine.

Muzica pe care o asculți te definește, exprimând lucrurile care pot fi găsite în inima ta – lucruri pe care îți este greu să le spui în cuvinte. Iar nimeni nu are dreptul să spună altcuiva ce muzică să asculte și ce nu. Bărbatul de lângă tine ar trebui să te încurajeze să asculți ceea ce îți place, pentru că îți aduce bucurie și te construiește ca om.

O mare parte din personalitatea noastră s-a creat prin muzica pe care am ascultat-o încă de mici. Fie că am crescut pe acordurile lui Michael Jackson, Queen, Mariah Carey sau Janis Joplin, mesajele lor s-au înrădăcinat adânc în sufletele noastre, conturându-ne ca oameni.

Dacă o persoană râde de muzica pe care o asculți, pur și simplu nu te înțelege. Și dacă te face să te simți prost pentru că asculți muzică “siropoasă”, te va face să te simți prost pentru multe alte lucruri.

Bărbații care își umilesc iubitele fiindcă nu ascultă muzica pe care o ascultă și ei sunt aceiași care îți vor cere să te îmbraci frumos doar pentru ei, și care îți vor interzice să ieși din casă îmbrăcată “provocator”.

Tot ei îți vor contesta deciziile profesionale, îți vor interzice să mergi în anumite locuri și nu prea te vor mai lăsa să mergi nicăieri fără ei.

Dacă îți subminează gusturile în materie de muzică, vor face asta și cu cariera ta, cu pasiunile tale, dar și cu prietenii tăi.

Gusturile nu se discută și sunt extrem de subiective. Așa că un om care râde de un lucru de suflet, personal și subiectiv, cum e muzica, nu are pic de respect pentru tine. Și nici prea multă inteligență.

Un om cu adevărat inteligent știe bine că nu există muzică greșită sau corectă. Poate că nu îi va plăcea muzica pe care o asculți, dar o va respecta, și va respecta faptul că te face să te simți bine.

Un om cu adevărat inteligent va încerca, de fapt, să înțeleagă de ce îți place un anumit cântec și ce laturi ale sufletului tău atinge.

Cine îți înțelege muzica te poate vedea pe dinăuntru. Sigur că nu este singurul lucru necesar într-o relație, dar este foarte important și ajută mult.

Iar viața este prea scurtă ca să îi permiți cuiva să râdă de tine și să te socotească incultă sau superficială pentru că îți place Madonna, sau să spună că ești învechită pentru că asculți Abba.

Muzica este, practic, manifestarea în sunete a sentimentelor – râzând de muzica ta, bărbatul de lângă tine râde de sentimentele tale.

Dacă ești într-o situație de acest gen, ar trebui să procedezi cu omul de lângă tine așa cum ai proceda cu un cântec care nu îți place: sari peste el și treci mai departe către următorul.

Foto: pexels.com, giphy.com

1 /
    social, relații, sex, flirt, muzică, gusturi muzicale, întâlniri, parteneri, relație, muzică, artiști social, relații, sex, flirt, muzică, gusturi muzicale, întâlniri, parteneri, relație, muzică, artiști social, relații, sex, flirt, muzică, gusturi muzicale, întâlniri, parteneri, relație, muzică, artiști

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 prieteni pe care e timpul sa-i elimini din viața…
Frica de a te îndrăgosti te oprește să găsești iubirea