Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 antreprenori își împărtășesc secretele succesului

Atunci când alegi să pornești pe cont propriu și să îți deschizi o afacere, ai nevoie de mult curaj, pasiune, muncă din belșug, perseverență și încredere că vei reuși.

Există antreprenori care au reușit să creeze brand-uri recunoscute la nivel global și care s-au bazat pe anumite elemente cheie în drumul lor către succes.

Iată secretele a 10 dintre antreprenorii de succes ai planetei:

1. Mark Zuckerberg (32)

Omul care a reinventat lumea online-ului odată cu lansarea platformei binecunoscute de toată lumea, Facebook, consideră că a-ți asuma riscuri este primul pas pe care îl poți face în drumul către succes. Trebuie să dai dovadă de curaj când îți propui să construiești ceva măreț, care ar putea schimba lumea, așa cum a făcut-o, de altfel, afacerea pe care a creat-o el.

"Cel mai mare risc este să nu-ți asumi niciun risc. Într-o lume care se schimbă foarte repede, singura strategie pentru a eșua este să nu îți asumi riscuri."

2. Richard Branson (66)

Fondatorul Virgin Group, o afacere complexă care include peste 400 de companii la momentul actual (inclusiv publicații online sau companii aeriene), se bazează pe o filozofie de business formată în timp, el având, inițial, cu totul alte visuri profesionale.

"Eu îmi doream să fiu editor sau jurnalist, nu am fost cu adevărat interesat în a deveni antreprenor, însă am aflat curând că trebuie să devin antreprenor pentru a-mi putea menține revista pe linia de plutire."

3. Steve Jobs (1955 - 2011)

Deși nu mai este în viață, fondatorul Apple a fost un vizionar al vremurilor lui si a construit un business ce astăzi aduce pe piață gadget-uri care creează dependență.

"Pentru mine nu contează să fiu cel mai bogat om din cimitir. Ceea ce contează cu adevărat pentru mine este să merg noaptea la culcare știind că am făcut ceva minunat."

4. Pete Cashmore (30)

Pete Cashmore a fondat publicația Mashable, care a început ca un blog, la vârsta de numai 19 ani, în casa lui din Aberdeen, Scoția, dovedind astfel că orice îți propui este posibil dacă muncești îndeajuns de mult pentru a reuși.

"Ideea de a putea schimba lumea din propriul tău dormitor mi s-a părut destul de atrăgătoare."

5. Berthie Charles Forbes (1880 - 1954)

Fondatorul revistei Forbes și bunicul actualului redactor-șef al publicației Forbes America a creat revista care astăzi este cunoscută la nivel mondial la vârsta de 37 de ani, după mulți ani în care a lucrat ca jurnalist, urmându-și această pasiune de a scrie, pe care nu a abandonat-o până la sfârșitul vieții, el rămânând redactor-șef al revistei pe care a creat-o până în ultima clipă.

"Dacă nu-ți conduci afacerea, ea te va conduce pe tine."

6. Bill Gates (60)

Co-fondatorul companiei Microsoft a fost declarat, în anul 2016, ca fiind cel mai bogat om din lume, așa că sfaturile lui de business sunt demne de luat în seamă. 

"Cei mai nemulțumiți clienți ai tăi sunt cea mai bună sursă de învățare."

7. Walt Disney (1901 - 1966)

Pionierul industriei americane de animație și fondatorul The Walt Disney Company s-a bucurat, de-a lungul timpului, de nenumărate recunoașteri ale succesului său.

"Dacă poți visa un lucru, înseamnă că poate fi făcut."

8. Imran Amed (41)

Până la vârsta de 30 de ani, a lucrat în mediul corporatist, fiind consultant de management. Ulterior, în luna ianuarie a anului 2007, a decis să înceapă publicația online The Business of Fashion (BoF), scriind cu pasiune de pe canapeaua lui din sufragerie. Acesta a mărturisit, cu referire la business-ul pe care l-a creat și care astăzi reprezintă una dintre principalele surse de informație din industria modei, faptul că:

"A trebuit să o fac cât timp eram tânăr și dispus să îmi asum riscuri."

9. Ralph Lauren (76)

Fondatorul Ralph Lauren Corporation este, înainte de orice altceva, un artist și totodată un vizionar care a profitat de o anumită perioadă și de cererea de pe piață pentru a deveni faimos și a reuși în business.

"Trebuie să creezi ceva din nimic. Eu nu sunt designer de haine, ci sunt designer de vise pentru că viața mea a fost în sine asemenea unui vis. Dacă ar fi să se scrie o carte despre ea și cineva ar citi-o, ar spune că e imposibil să se întâmple așa ceva."

10. Larry Page (43)

Ultimul, dar nu cel din urmă este co-fondatorul Google, cel mai cunoscut motor de căutare din întreaga lume.

"Dacă te afli în plin proces de a schimba lumea, atunci lucrezi la lucruri importante și ești cu adevărat entuziasmat în fiecare dimineață când te trezești. Oricum, nu pierzi niciodată un vis - el se transformă cel puțin într-un hobby."

Foto: shutterstock.com

1 /
    antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes antreprenori, secrete, succes

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…