Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 lucruri pe care nu le știai despre Coco Chanel

Coco Chanel a reprezentat dintotdeauna un nume imens în modă și o inspirație nesecată pentru toate generațiile care au urmat. Vinerea care urmează se împlinesc 133 de ani de la nașterea sa.

Deși s-au scris numeroase cărți cu biografia sa, sunt anumite lucruri din viața ei care nu sunt atât de cunoscute publicului larg.

1. Coco Chanel și-a început cariera ca modistă, creând pălării din paie ieșite din comun, în neconcordanță cu cele considerate la modă în acea perioadă. Ea mărturisea că era îngrozită de faptul că femeile purtau pălării uriașe cu pene, fructe și alte accesorii, iar multe dintre ele nici nu li se potriveau ca dimensiune.

În 1910, și-a deschis primul magazin pe Strada Cambon din Paris, cu numele de Chanel Modes și a începând să vândă ceea ce nu a devenit doar accesoriul zilei, dar și semnătura ei – pălăria.

2. Chanel No. 5 a fost unul dintre primele parfumuri care a purtat numele designerului său, și se spune că acesta este un tribut adus numărului norocos al lui Coco Chanel. În 1920, ea l-a chemat pe Ernest Beaux, fostul parfumier al țarului Rusiei, pentru a crea parfumul ei de debut. După 10 luni de muncă, Beaux a elaborat 10 arome diferite, iar Coco a ales-o pe a cincea, probabil din pură superstiție, explicând:

„Îmi prezint colecția de rochii pe 5 mai, a cincea lună din an, deci vom păstra acest simplu număr cinci să denumească parfumul; va aduce noroc”. 

Până în 1929, Chanel No. 5 a devenit cel mai bine vândut parfum din lume și, ulterior, unul fără moarte. Chiar și astăzi, o sticlă din acest parfum se vinde la fiecare 30 de secunde.

3. Deși una dintre sintagmele ei celebre a fost „O femeie are nevoie de șiraguri și șiraguri de perle”, adesea purta combinații de perle reale și false. De fapt, perioada gablonțurilor a început prin ea, când, la jumătatea anilor 20, a lansat prima colecție de acest gen, cu bijuterii din lanțuri, mărgele și sticlă, ceea ce Harper’s Bazaar a numit la vremea respectivă „una dintre cele mai revoluționare creații ale timpurilor noastre”. Chanel spunea că femeile ar trebui să poată cumpăra bijuterii la prețuri mai rezonabile, în comparație cu cele din perle și pietre veritabile; acestea ar fi fost și mai simplu de accesorizat, cu scopul de a le face să arate frumoase, nu neapărat bogate.

4. Când Chanel a creat prima ei poșetă, în 1929, a iscat un scandal pentru că i-a adăugat o baretă pentru umăr, considerată nepotrivită la acea vreme.

“Mă săturasem să-mi țin poșetele în mână și să le pierd mereu, așa că le-am adăugat o baretă”.

5. Când Chanel a descoperit copii după creațiile ei, nu doar că nu a deranjat-o, dar a și încurajat aceste acțiuni. Ea a găsit copii foarte reușite, realizate cu materiale mai ieftine în diverse magazine cu discount. În loc să facă scandal, a decis să speculeze avantajele ideii de prêt-à-porter. Când s-a întors la Londra, a ținut o prezentare de modă privată, iar în invitații scria că spectatorii sunt poftiți să își aducă alături de ei croitorii personali, dar și să ia notițe și să deseneze schițe.  

Coco Chanel continuă și astăzi să influențeze moda în întreaga lume. Multe elemente din garderoba noastră sunt creațiile și invențiile ei, fără chiar să știm. Din acest motiv, noi considerăm că reprezintă emblema modei din toate timpurile și că merită, încă o dată, toate aplauzele noastre în semn de omagiu.

Foto: quotesgram.com, shutterstock.com

1 /
    Coco Chanel, modă, curiozități, Chanel no.5, poșete, pălării, bijuterii Coco Chanel, modă, curiozități, Chanel no.5, poșete, pălării, bijuterii Coco Chanel, modă, curiozități, Chanel no.5, poșete, pălării, bijuterii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…