Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 lecții pe care omul le învață de la cel mai bun prieten al său

Câinele nu este doar proverbial cel mai bun prieten al omului, ci și real – prin loialitatea și iubirea pe care le oferă stăpânului până la moarte, acesta ne dovedește foarte multe lucruri, și ne dă lecții pe care ar trebui și noi, oamenii, să le învățăm.

Se spune că omul este mentorul și învățătorul companionului său, însă putem învăța de la câini lecții simple, dar care ne schimbă viața și perspectiva asupra ei.

1. Întâmpină oamenii întotdeauna cu căldură.

Câinii sunt recunoscuți pentru faptul că-și întâmpină stăpânii dând din coadă, cu un zâmbet uriaș pe chip, multă iubire și sărutări. Noi, oamenii, uităm adesea să oferim căldură cuiva când îl întâmpinăm, mai ales dacă am avut o zi proastă.

Independent de ceea ce facem și simțim, ar trebui să avem mereu în minte faptul că zâmbetul nostru și chipul fericit sunt necesare atunci când întâlnim oameni dragi. Prin faptul că le arătăm că ne bucurăm să-i vedem le dovedim, de fapt, că le apreciem prezența.

2. Fă ca fiecare zi să fie specială, în stilul tău.

Dacă ai o zi proastă sau te-ai săturat de rutina zilnică, poți face ceva diferit pentru a rupe monotonia.

Câinii sunt ființe curioase, cărora le place să exploreze împrejurimile. Ei vor găsi mereu o cale de a descoperi lucruri noi. Poți face și tu la fel – te poți opri la noua cafenea pe lângă care treci mereu în drum spre serviciu, îți poți oferi o pauză ieșind la o plimbare pentru a cunoaște orașul, sau poți merge într-un loc în care nu ai fost chiar niciodată. Nu știi ce ai putea găsi!

3. Ai răbdare când le explici oamenilor ce vrei și ce nu vrei ca ei să facă.

Când câinii sunt obraznici, oamenii au tendința de a se enerva și de a-și pierde răbdarea. Câinii au nevoie de timp și repetiție pentru a reține comportamentele bune și a renunța la cele rele.

Pentru oameni, e nevoie să le reamintești în mod constant să înceteze anumite acțiuni neplăcute, pentru a deveni mai buni. Dar este important să fim răbdători când încurajăm pe cineva să se schimbe. Furia va duce doar la conflict, confuzie și descurajare.

4. Explică lucrurile care te deranjează cu calm.

Dacă țipi la prietenii tăi necuvântători, nu vei face altceva decât să-i sperii.

În mod similar, omul la care se țipă se simte umilit și descurajat, în loc să învețe ce ar putea să facă pentru a se schimba. Dacă explici un anumit lucru cu diplomație și calm, mesajul se va transmite mult mai simplu și mai clar, iar interlocutorul îți va înțelege mai bine punctul de vedere.

5. Lasă oamenii să facă ce pot pentru a-ți face ziua mai frumoasă.

Când lucrurile merg prost, amicul blănos te poate înveseli rapid doar făcându-și culcuș la tine în brațe, oferindu-ți toate sărutările de cățel pe care ți le poate oferi. Nu te irita dacă face aceste lucruri doar pentru că nu ai chef de nimeni în jurul tău. Fii recunoscător pentru ceea ce face cățelul pentru a te înveseli.

Este valabil și pentru oamenii care vor să te facă să te simți mai bine – lasă-i să te facă să zâmbești și să râzi, chiar și cele mai mici intenții contează. Învață să apreciezi lucrurile mărunte – adesea contează mult mai  mult decât cele mari.

6. Umple-ți ziua cu iubire și afecțiune.

Nu contează cum a fost ziua lui, câinele va fi mereu în cea mai bună dispoziție pentru a-ți oferi toată iubirea pe care o poate oferi. Oamenii ar trebui să învețe să profite la maximum de zilele lor, oferind energie pozitivă celor mai dragi persoane din viața lor.

În loc să vii acasă morocănos, bucură-te că îți vezi familia și prietenii după o zi lungă la serviciu sau la școală. Oferă-le și lor afecțiune. Îți va îmbunătăți starea de spirit și ziua ta va fi mai frumoasă.

Uneori, avem tendința de a spune că un câine e doar un animal și nu știe nimic – dimpotrivă, lecțiile de iubire și comportament pe care ni le oferă sunt extrem de valoroase, demonstrându-ne că, adesea, ne supărăm și ne stricăm ziua pentru simple mărunțișuri. Adesea, uităm să oferim iubire celor pe care îi iubim cel mai mult și, adesea, uităm să zâmbim și să ne trăim viața frumoasă pe care o avem. Este important să privim la prietenul nostru cu blană pe picior de egalitate, pentru că avem foarte multe de învățat de la el.

Foto: pexels.com

1 /
    câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire câini, prieteni, canin, cel mai bun prieten al omului, animale, necuvântătoare, lecții de viață, prietenie, iubire

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…