Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

De ce bărbații se însoară cu Melanii și cresc fiice precum Ivanka?

Un articol publicat recent de către New York Times ilustrează un paradox: bărbații își doresc alte lucruri pentru fiicele lor decât acelea pe care și le doresc pentru soțiile lor.

Astfel, oferindu-l drept exemplu pe președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, publicația subliniază faptul că acesta a crescut un alt tip de femeie în persoana fiicei lui, Ivanka Trump, decât tipul de femeie pe care și l-a ales drept soție de-a lungul timpului, în decursul celor trei căsnicii pe care le-a avut până acum.

Cu toate că ultimul discurs al actualei lui soții, Melania Trump, a fost unul menit să sensibilizeze publicul, aceasta declarând faptul că "Donald este un om foarte loial familiei", cuvintele ei nu erau tocmai în concordanță cu realitatea faptului că ea este cea de-a treia lui soție, iar pe prima a înșelat-o cu cea de-a doua soție.

Este posibil ca valorile familiei Trump să nu fie tocmai onorabile, însă un lucru e cert și general valabil, cu mici excepții firești: bărbații caută să se însoare cu femei-trofeu, în timp ce își doresc cu totul altceva de la fiicele lor, cărora le inoculează ideea necesității unei educații solide și a unei personalități puternice și independente.

Astfel, revenind la exemplul lui Donald Trump, acesta apreciază calitățile fizice ale unei partenere, însă nu și-a dorit niciodată ca femeile din viața lui să dea dovadă de o inteligență ieșită din comun.

Pe de altă parte însă, în mod paradoxal, a crescut-o pe fiica lui, Ivanka, în spiritul unei competiții permanente cu ea însăși. A îndemnat-o să se autodepășească, să aibă inițiativă și proiecte proprii pe care să le crească până la cel mai înalt nivel, să persevereze și să nu renunțe niciodată la ceea ce și-a propus, oricât de dificil i-ar fi fost.

"Sunt atât de mândru de Ivanka. Este o persoană minunată, o mamă devotată și un antreprenor excepțional."

Ivanka Trump susține femeile care lucrează, într-un fel sau altul, pentru familia lor și le încurajează în consecință, având chiar în plan o carte care a depășit deja stadiul de proiect, inspirată fiind de sloganul și campania inițiată de ea, "Women who work" (Femei care muncesc). Această carte își propune să evidențieze faptul că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce își dorește să facă, fie că optează doar pentru a-și crește copiii ori se încăpățânează să își construiască și o carieră fulminantă, în paralel cu viața de familie.

Melania Trump rămâne acel fost model atrăgător, spre care se îndreaptă toate privirile atunci când intră într-o încăpere, doar pentru că arată foarte bine, neavând însă nicio realizare excepțională de împărtășit lumii, în timp ce Ivanka Trump este exemplul ideal al femeii inteligente, puternice și independente care poate conduce cu succes un imperiu, faptul că este și frumoasă fiind complementar tuturor celorlalte calități.

Practic, e normal ca părinții să își dorească tot ce e mai bun pentru copiii lor, însă, într-o societate ideală, bărbații ar aprecia aceleași calități și când vine vorba despre partenerele lor de viață.

Foto: shutterstock.com

1 /
    bărbați, Donald Trump, Melania Trump, Ivanka Trump, mentalitatea bărbaților, femei, tipuri de personalități bărbați, Donald Trump, Melania Trump, Ivanka Trump, mentalitatea bărbaților, femei, tipuri de personalități

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…