Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Fenomene astronomice incredibile în luna august

Pasionații de astronomie și nu numai vor avea parte în luna august de un adevărat spectacol pe cer.

Locuitorii din emisfera nordică vor putea observa, până pe 24 august, un curent de meteori Perseide. Conform oameniilor de știință, nu avem nevoie de echipamente speciale pentru a privi meteorii, ci trebuie doar să ne îndreptăm atenția spre zona de nord-est a orizontului și să așteptăm.

,,În acest an, nu vom vedea doar 80 de Perseide într-o oră, ci 150 sau chiar 200, în acelaşi interval de timp", a explicat astronomul Bill Cooke pentru space.com.

Perseidele se formează din resturile cometei Swift-Tuttle, cel mai mare obiect cosmic de acest tip detectat în apropierea planetei noastre. În acest an, Perseidele vor avea o activitate intensă datorită faptului că Terra va intra în contact cu o fâşie densă de praf cosmic.

Meteorii poartă acest nume datorită provenienței lor, din constelația Perseu, zonă care, de asemenea, poartă numele eroului mitologic grec Perseu. Aceștia au fost detectaţi în emisfera nordică, în timpul fiecărei veri, încă din primul secol al erei noastre.

Punctul culminant al întregului fenomen va avea loc în data de 12 august. În plus, astronomii ne invită să nu pierdem nici al doilea eveniment astronomic important al lunii – alinierea planetelor Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, preconizată pentru data de 21 august.

Foto: shutterstock.com 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…