Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Fotograful-activist iO Tillett Wright creează denim neutru din punct de vedere al genului

Printr-o campanie de conștientizare pentru drepturile LGBT, iO Tillett Wright speră să elimine prejudecățile din modă, lansând un proiect alături de compania americană de denim Mother.

Colecția "Love Your Other" dorește să atragă atenția asupra discriminării și separatismelor pe criterii de orientare sexuală. Pornind de la uniforme de lucru cu scop utilitar, precum jachete de pilot sau fermier, a creat două linii principale de jeanși – una skinny, și una clasică, care să se potrivească tuturor formelor corporale. 

Designerul Mother, Tim Kaeding, a mărturisit că ideea lui Tillett Wright a fost una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al designului pe care le-a întâlnit până atunci. “Nu ți-ar veni să crezi cât de incredibil de greu este să măsori proporțiile...Am pus aceeași pereche de jeanși atât pe o femeie, cât și pe un bărbat – o femeie scundă și un bărbat masiv – iar apoi a trebuit să modificăm proporțiile, tiparele și măsurile pentru fiecare mărime în parte. Au făcut buzunarele mai mari, după cum afirmă Kaeding, și am scos până la urmă toate etichetele”. Ideea principală a lui Tillett Wright.

Artistul fotograf transsexual în vârstă de 30 de ani și-a petrecut ultimii șase ani realizând un studiu de identitate, fotografiind 10.000 de persoane din comunitatea LGBT pentru o serie de potrete online intitulată Self Evident Truths. Pornind de la acest proiect, Tillett Wright are drept scop, alături de cei doi fondatori Mother, Lela Becker și Tim Kaeding, să elimine ideea de “bărbat” sau “femeie” din stilul vestimentar, permițându-le oamenilor, în primul rând, să arate ca ei, indiferent de felul în care se autoidentifică.

Născut femeie din punct de vedere biologic în 1985 în Manhattan, Tillett Wright a crescut într-o comunitate compusă, în mare parte, din transsexuali, travestiți și homosexuali. “Am fost crescut de dependenți. Tata nu era prea mult prin preajmă, și nu aveam prea multă mâncare. Nu era mereu electricitate. Dar, în același timp, ai mei m-au acceptat așa cum eram.”, mărturisește Tillet Wright.

După cum el însuși afirmă, “aș vrea să desființez ideea conform căreia trebuie să îți cumperi haine de la raionul de bărbați sau femei. Eu aș spune să facem raionul de oameni și atât!”

Colecția "Love Your Other" prin Self Evident Truths este disponibilă atât pe www.motherdenim.com, cât și pe www.shopspring.com.

Foto: www.motherdenim.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…