Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Hillary Clinton: prima femeie din istoria SUA nominalizată la prezidențiale de un partid foarte important

"Istorie trăită" - aceasta este denumirea autobiografiei pe care Hillary Rodham Clinton a publicat-o în anul 2003, prevestind parcă faptul că urma să scrie istorie în calitate de candidat la președinția Statelor Unite ale Americii.

Nominalizarea de ieri a lui Hillary Rodham Clinton de către Congresul Partidului Democrat din Philadelphia coincide cu o premieră în istoria SUA: pentru prima dată în istorie, o femeie este desemnată de un partid cu o importanță majoră pentru a intra cu Donald Trump, contracandidatul ei, în cursa pentru prezidențiale și a câștiga alegerile.

Deși fosta prima doamna urma să accepte numirea în mod oficial abia joi, ieri seară a apărut public pentru a le mulțumi delegaților și susținătorilor.

Printre oamenii care o susțin cu fervoare se află soțul ei, Bill Clinton, cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, actuala primă doamnă a S.U.A., Michelle Obama și soțul ei, actualul președinte, Barack Obama, actrițele Meryl Streep și Eva Longoria și mulți alții.

În autobiografia ei, Hillary Clinton mărturisea:

"Nu m-am născut Primă Doamnă și nici senator. Nu m-am născut membru al Partidului Democrat. Nu m-am născut avocat sau susținător al drepturilor femeii și ale omului. Nu m-am născut soție sau mamă. M-am născut în America mijlocului de secol XX, un loc și un timp al oportunităților. Am fost liberă să aleg ce ar fi fost imposibil pentru generațiile anterioare de femei din țara mea și de neconceput pentru multe femei din lumea de astăzi. Am ajuns la maturitate într-un moment de apogeu al schimbărilor sociale și am luat parte la bătăliile politice privind însemnătatea Americii și a rolului său în lume."

"Hillary ne va face mai puternici și mai uniți. Știți asta pentru că a petrecut o viață întreagă făcând acest lucru. [...] Este un om al schimbărilor. Asta este ceea ce face ea.", a declarat Bill Clinton despre soția lui.

În același timp, el a povestit cum a întâlnit-o pe soția lui și cum a știut, din prima clipă, că relația lor nu va fi una pasageră. De atunci și până astăzi, au depășit împreună multe obstacole, și-au construit cariere de excepție și și-au întemeiat o familie al cărei rod este Chelsea Clinton, fiica lor.

Carismatica actriță Meryl Streep a vorbit după Bill Clinton și a adăugat faptul că "Va scrie istorie din nou, în noiembrie. Va fi prima noastră femeie președinte. Și va fi un președinte extraordinar.".

Hillary Clinton este, în acest moment, cel de-al 67-lea Secretar de Stat al S.U.A. și senator de New York, însă își propune să ajungă cel mai puternic om al planetei, să-l învingă pe Donald Trump, cel care duce o campanie electorală de destabilizare a ei prin jigniri și teorii ale conspirației și să schimbe Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, actuala candidată la președinția S.U.A. este obișnuită cu toate consecințele statutului de persoană publică, însă, așa cum declara în "Istorie trăită": "Până când nu devii tu însuți ținta luminilor reflectoarelor, pur și simplu nu îți poți imagina căldura acestora".

Chiar dacă a scris istorie deja, devenind prima femeie candidat la președinția S.U.A. din partea unui partid cu o importanță majoră, Hillary Clinton, care reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru oamenii din întreaga lume, a ținut să precizeze, adresându-se poporului american:

"Aceasta este, de fapt, victoria voastră. Este noaptea voastră."

Americanii își vor alege noul președinte pe 8 noiembrie 2016, la mai puțin de două săptămâni după ce Hillary Clinton va împlini vârsta de 69 de ani.

Foto: Pagina oficială de Facebook Hillary Clinton

1 /
    Hillary Clinton, candidată președinție, Statele Unite ale Americii, viitor președinte Hillary Clinton, candidată președinție, Statele Unite ale Americii, viitor președinte

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…