Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Lecții de viață de la Michelle Obama: Nu toată lumea poate fi faimoasă, dar toată lumea poate fi bună în ceea ce face!

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a participat luna trecută la The United State of Women Summit și a oferit publicului, într-un interviu acordat carismaticei Oprah Winfrey, câteva dintre cele mai importante lecții pe care le-a învățat de-a lungul timpului.

1. Stima de sine este un atu esențial pentru a reuși în viață.

Dacă tu nu te respecți, nici ceilalți nu o vor face. Indiferent de context, e bine să fii conștientă de calitățile tale și să te concentrezi asupra lor în tot ceea ce faci. Cu toții avem defecte, însă calitățile noastre sunt cele care ne diferențiază de restul și ne ajută să ne îndeplinim fiecare vis.

2. Definește-ți singură rolul în viață, chiar dacă alții au făcut același lucru ca tine în trecut. Fiecare trăiește propria lui experiență, în felul său.

E viața ta, deci alegerile trebuie să îți aparțină în totalitate. Este imposibil ca altcineva să trăiască în locul tău așa că asumă-ți fiecare decizie, analizează în detaliu și trăiește așa cum vrei. Poate că vei mai greși uneori, însă va fi greșeala ta, făcută în urma unei alegeri personale. Unii au tendința de a-i influența pe ceilalți în drumul lor, însă ideal ar fi să nu te lași influențată de nimeni, să-ți asculți inima și rațiunea deopotrivă, însă, în final, să faci lucrurile așa cum simți că îți dorești să le faci.

3. Orice ar fi, nu uita să dai dovadă de curaj în tot ceea ce faci!

Pentru a construi ceva măreț în viață, trebuie să-ți urmezi visul și să ai curajul de a risca. Curajul face diferența dintre a-ți dori și a face efectiv ceva în direcția pe care vrei să o urmezi.

4. Cunoaște-ți valoarea și nu te mulțumi cu mai puțin decât ceea ce meriți.

E suficient să accepți o singură dată mai puțin decât meriți și le vei da celor din jur șansa de a profita la infinit de acest lucru. Cunoaște-ți valoarea în orice moment și nu te mulțumi decât cu ceea ce meriți.

5. Trebuie să te placi și să te accepți așa cum ești.

Poate că unul dintre cele mai importante lucruri este să fii mulțumită cu tine însăți. Femeile tind adesea să fie nemulțumite, uitând faptul că reușitele pe orice plan vin doar în momentul în care există o împăcare sufletească în privința propriei persoane.

6. Asigură-te că păstrezi în viața ta doar bunătate: începând cu oamenii buni, până la experiențele benefice evoluției tale.

Oamenii negativiști sunt incredibili. Ei găsesc o problemă pentru fiecare soluție. Și pentru că singura revoluție este propria evoluție, pentru a evolua zi de zi este important să avem alături oameni frumoși, buni, care împărtășesc țeluri și valori comune nouă.

7. Oamenii nu își vor aminti ceea ce spun alții despre tine, dar își vor aminti ce le spui tu!

Gura lumii nu poate fi oprită, însă felul în care tu te prezinți în societate contează și rămâne întipărit în mintea celor din jur. 

8. Cea mai bună răzbunare este succesul!

Muncește în liniște și lasă succesul să vorbească de la sine. Niciun plan măreț nu poate fi dus la bun sfârșit peste noapte și oamenii cu adevărat ambițioși știu acest lucru. La un moment dat, "cei care nu au crezut în tine le vor povesti celor din jur cum te-au cunoscut". (Johnny Depp)

9. Fii autentică! Fii tu însăți!

Cu toate că trăim într-o societate obsedată de păstrarea aparențelor, nu încerca să îți construiești o imagine diferită de cea reală. Asumă-ți cine ești, fii autentică și cei din jur vor aprecia acest lucru.

10. Relația pe care o ai cu telefonul tău nu e suficientă.

Folosește telefonul în scopurile pentru care a fost creat, dar nu uita să trăiești viața așa cum este ea. Bucură-te de compania celor pe care îi iubești și lasă telefonul deoparte. Respectă-ți interlocutorul și privește-l în ochi atunci când vorbești cu el. Nu permite ca telefonul să-ți fure bucuria unei revederi, imaginea unui zâmbet frumos sau a privirii unui om care te îndrăgește. Nu spune nimeni să nu dai check-in ori să faci o poză, dacă simți să faci asta, însă învață ca apoi să pui telefonul deoparte și să trăiești, savurând prezența celuilalt... pur și simplu.

11. Nu toată lumea poate fi faimoasă, dar toată lumea poate fi bună în ceea ce face!

Fără alte comentarii suplimentare, cred că este una dintre cele mai de impact lecții de viață pe care am auzit-o vreodată.

12. Există foarte multe faze în această călătorie numită viață și fiecare are farmecul ei.

Trăiește clipa! Viața, cu bune și rele, este un dar. Fiecare etapă de-a ei ne învață ceva nou și, dacă privim cu atenție în jurul nostru, chiar și fiecare zi ne poate oferi noi informații despre care nu auzisem până atunci.

13. Nu poți răspunde la întrebarea "Ce vrei să devii în viață?".

Timpul îți dovedește că singura constantă este schimbarea. Indiferent ce vei fi pe parcursul vieții, încearcă întotdeauna să fii printre cei mai buni.

Foto: Facebook

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…