Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Magia din Ajunul Crăciunului: linişte sufletească, familie, prieteni şi iubire

Dacă în restul anului alergăm disperaţi în stânga şi-n dreapta, căutând fericirea în lucruri materiale, Crăciunul ne aminteşte de ceea ce contează cu adevărat în viaţă.

Aud din ce în ce mai des în jurul meu că oamenii nu mai simt spiritul Crăciunului, cu atât mai mult cu cât vremea nu ţine cu noi, iar afară pare mai degrabă primăvară decât iarnă.

Evident că toate cozile de la casele de marcat şi îmbulzeala de prin supermarket ne arată că urmează o sărbătoare importantă pentru care vrem să fim pregătiţi, însă Crăciunul nu înseamnă numai cadouri, mâncare din belşug sau brazi frumos împodobiţi.

Beteala, globurile strălucitoare şi cadourile de sub brad nu fac decât să potenţeze o stare, pentru că această sărbătoare ar trebui să aducă, înainte de orice altceva, linişte în sufletele tuturor. 

De Crăciun, toate drumurile duc acasă, fiind un moment ideal pentru a petrece câteva zile alături de oamenii pe care îi iubim, cât mai departe posibil de Facebook şi de internet în general, vorbind cu familia şi prietenii, împărtăşind gânduri şi planuri de viitor cu cei pe care îi vedem mai rar decât ne-am dori, zâmbind, râzând, bucurându-ne de viaţă.

Crăciunul ne anunţă totodată că au mai rămas doar câteva zile dintr-un an întreg la finalul căruia, de obicei, încercăm să tragem linie şi să vedem care ne-au fost realizările. Pentru că evoluţia este firească, întotdeauna ne dorim mai mult şi stabilim un nou plan pentru anul care urmează. N-ar fi o problemă că facem asta dacă nu ne-am abate prea tare de la planul trasat pentru anul următor.

Mi se pare important să fim realişti atunci când ne propunem ceva. E drept că nu aduce anul ce aduce ceasul, însă, de cele mai multe ori, nimic durabil nu poate fi construit peste noapte.

Am învăţat, de-a lungul timpului, după ani de impulsivitate, că răbdarea este într-adevăr o mare virtute

Nu este de ajuns să-ţi doreşti ceva şi să visezi zilnic cu ochii deschişi la acel lucru, ci trebuie să lupţi pentru a-l obţine şi să înţelegi că nimic nu se întâmplă imediat.

De ce am adus acest subiect în prim-plan? Pentru că lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o în 2015 este aceea că sănătatea chiar e mai bună decât toate şi că visurile noastre cele mai mari se îndeplinesc atunci când ne aşteptăm mai puţin, după ani de muncă şi perseverenţă într-un singur sens, în acelaşi domeniu.

Dacă lecţia despre sănătate am învăţat-o în ultimele luni, după ce am petrecut cam mult timp prin spital şi-am avut norocul să-ntâlnesc oamenii potriviţi la momentul potrivit,  celălalt aspect a marcat chiar Ajunul Paştelui de anul acesta, când a avut loc prima mea apariţie TV, în calitate de invitat la Realitatea TV, alături de doamna Irina Margareta Nistor şi de actorul Dorian Boguţă. 

Astfel, în Ajunul Paştelui, mi se îndeplinea un vis, o realizare care a venit după câţiva ani de blogging şi-a fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată pentru simplul fapt că m-am distrat foarte bine alături de ceilalţi invitaţi şi de moderatorul emisiunii (Amedeo Ene), iar discuţia a fost una dintre cele mai plăcute pe care le-am avut vreodată, cu singura excepţie că aceasta era difuzată live în casele tuturor românilor.

La urma urmei, treptat, pe măsură ce înaintăm prin viaţă, ajungem la vorbele părinţilor. Astăzi înţeleg mai bine decât o făceam în trecut vorba mamei "cu răbdarea trecem marea".

De Crăciun, oferiţi-le o îmbrăţişare sinceră şi un zâmbet cald celor pe care îi iubiţi.

Fiţi prezenţi la masa de Crăciun, însă amintiţi-vă că prezenţa fizică nu este tot ce contează. Acei oameni dragi din jurul vostru sunt cei care vă vor fi alături la bine şi la rău, sunt cei cu adevărat importanţi, mult mai importanţi decât cele câteva zeci de mesaje primite pe Facebook, e-mail sau WhatsApp cărora le puteţi răspunde un pic mai târziu fără probleme.

S-aveţi sărbători de poveste! 

Crăciun fericit, dragilor! 

Cu drag,

Anca

Foto: Arhiva personală Anca Tănase

1 /
    Ajunul Crăciunului, Crăciun, linişte, familie, prieteni, iubire, speranţă, fericire Ajunul Crăciunului, Crăciun, linişte, familie, prieteni, iubire, speranţă, fericire

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…