Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Săptămâna Internațională a Alăptării: Zeci de mame din București și-au alăptat copiii în sincron!

Duminică s-a încheiat Săptămâna Internațională a Alăptării, iar mamele românce nu au fost deloc indiferente față de acest eveniment important.

Aproape 70 de mame și-au alăptat copiii în același timp sâmbăta trecută, în cadrul evenimentului "Marea Ataşare Bucureşti 2016".

Acest eveniment a făcut parte din mișcarea internațională de alăptare sincron, „Marea  Ataşare Globală”, prilejuită de Săptămâna Internațională a Alăptării, care a avut drept scop promovarea alăptării naturale și evidențierea importanței și beneficiilor sale.

Evenimentul "Marea Ataşare Bucureşti" a fost organizat pentru al doilea an consecutiv de către Asociaţia de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” şi Photography Studio. Ecourile acestuia s-au auzit chiar și în presa internațională, care a reflectat și alte inițiative similare din SUA, India și Filipine.

Importanța alăptării naturale

Sâmbătă dimineața, 68 de mame au răspuns apelului mișcării și, îmbrăcate în superbe ii tradiționale, și-au alăptat pruncii în sincron, timp de un minut. Totul s-a desfășurat într-un cadru pitoresc, prielnic, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti”, iar scopul a fost de a sublinia importanța alăptării naturale, mai ales că, în țara noastră, doar 12,6% din mame își hrănesc micuţii la sân până la 6 luni.

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Fadela Chaib, a spus că sloganul acestui an, care ar trebui urmat de toate mămicile, este "Alăptaţi oriunde, oricând!", pentru că doar aşa copiii sunt protejaţi cu mineralele şi vitaminele laptelui matern.

Foto: shutterstock.com, adevarul.ro 

1 /
    alăptare, Săptămâna Internațională a Alăptării, Marea Atașare București 2016, mame, mămici, bebeluși, copii, sugari, București alăptare, Săptămâna Internațională a Alăptării, Marea Atașare București 2016, mame, mămici, bebeluși, copii, sugari, București alăptare, Săptămâna Internațională a Alăptării, Marea Atașare București 2016, mame, mămici, bebeluși, copii, sugari, București

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…