Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

VIDEO – Cel mai dezbătut discurs al prezentului! Michelle Obama a schimbat întregul joc politic

Discursul lui Michelle Obama de la Convenția Națională Democratică a creat multă vâlvă, generând numeroase discuții. Prin mesajul puternic transmis, prima doamnă a Statelor Unite a schimbat cu totul peisajul politic american actual.

Seara de luni a fost una istorică pentru Statele Unite ale Americii, prin Convenția Națională Democratică; după tensiunile iscate între Bernie Sanders, Sarah Silverman și oamenii din public, Michelle Obama a fost apariția care a calmat spiritele și a ridicat sala în picioare.

Deși nu plănuiește să candideze, prima doamnă a Statelor Unite este, poate, unul dintre cei mai influenți oameni din peisajul politic actual. Prin ideile puternice și stabile exprimate, ea reușește să schimbe viziuni și mentalități. Feministă convinsă, și-a exprimat susținerea față de Hillary Clinton, candidata la fotoliul prezidențial, dar a și enumerat o serie de idei ce ar trebui aplicate de către americani.

„Nu lăsați pe nimeni să vă spună că țara noastră nu este măreață, că trebuie cumva să o facem să fie minunată din nou. Pentru că aceasta este cea mai grandioasă țară din lume.”

Fără a-l menționa direct pe Donald Trump, cel mai important oponent al lui Hillary, ea i-a parafrazat un dicton (Faceți America măreață din nou!/Make America great again!), cerându-le oamenilor să creadă în țara lor și să fie conștienți de puterea pe care o au în a face o schimbare.

Așa cum, cu opt ani în urmă, își susținea soțul la prezidențiale, acum a venit să o susțină pe Hillary Clinton cu același entuziasm și aceeași dedicare.

În discursul său foarte bine conturat, Obama a accentuat importanța viitorului președinte în formarea și educația tinerilor americani:

„La aceste alegeri, ca în cazul oricăror alegeri, este vorba despre cine va avea puterea să ne formeze copiii pentru următorii patru sau opt ani din viața lor; iar eu mă aflu aici în această seară pentru că în această competiție este o singură persoană în care am încredere că poate duce această responsabilitate – o singură persoană despre care cred că este calificată să fie președintele Statelor Unite, iar acea persoană este prietena noastră, Hillary Clinton.”

Michelle Obama a vorbit totodată despre dificultățile întâmpinate la Casa Albă în timpul mandatelor soțului ei și despre speranțele pe care le are în viitor, în cerințele pe care le are de la viitorul președinte, în dorința de a avea o țară care să meargă spre evoluție.

Vorbele ei pline de substanță s-au concretizat într-un discurs motivațional, care, în doar 15 minute, a reușit să stârnească emoții printre oamenii din public, ridicând o sală întreagă în picioare.

Iată cele mai importante 10 mesaje transmise de Michelle Obama în timpul discursului:

1. „Când cineva este rău cu tine sau se poartă grosolan, nu te cobori la nivelul lui. Motto-ul nostru este: când ei merg în jos, tu te duci în sus.”

2. „Le învățăm pe fiicele noastre să îi ignore pe cei care pun sub semnul îndoielii cetățenia sau credința tatălui lor.”

3. „Vreau pe cineva cu putere dovedită de a persevera, care știe ce are de făcut și care își ia treaba în serios, cineva care știe că problemele nu sunt doar albe și negre și că nu se pot reduce la doar 140 de caractere.”

4. „Vreau un președinte cu istoric în serviciul public, cineva a cărui muncă le arată copiilor noștri că nu trebuie să fugim după faimă și avere pentru noi. Ne luptăm să le oferim tuturor o șansă de a avea succes.”

5. „(...) conducătorii ca Hillary Clinton, care au puterea de a reveni întotdeauna și de a crăpa chiar și cel mai gros geam până îl sparg și trec prin el, ridicându-ne pe toți alături de ea.”

6. „Ce admir cel mai mult la Hillary este că nu cedează sub presiune; ea nu alege niciodată calea cea ușoară și nu a renunțat niciodată în viață.”

7. „Nu lăsați pe nimeni să vă spună că țara noastră nu este măreață, că trebuie cumva să o facem să fie minunată din nou. Pentru că aceasta este cea mai grandioasă țară din lume.”

8. „În aceste alegeri, nu putem sta liniștiți și să sperăm că lucrurile se vor rezolva de la sine. Nu ne putem permite să fim obosiți, frustrați sau cinici.”

9. „Mă trezesc în fiecare dimineață într-o casă ce a fost construită de sclavi și privesc la fiicele mele, două tinere de culoare, frumoase și inteligente, jucându-se cu câinii pe gazonul din curtea Casei Albe.”

10. „Datorită lui Hillary Clinton, fiicele mele și toți fiii și fiicele noastre sunt convinși acum că o femeie poate fi președintele Statelor Unite ale Americii.”

Vezi aici întregul discurs care a inspirat o lume întreagă:

Foto: youtube.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Legătura dintre celebritate, succes și obiceiurile…
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle…