BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Emoțiile pe care le trăim ne influențează starea de sănătate mai mult decât credem

Cu toții am trecut prin diverse stări emoționale puternice, după o despărțire, o dezamăgire, un deces sau chiar o bucurie extremă – și adesea am putut simți cum emoțiile acestea se resimt în mod organic prin diverse manifestări biologice. Nu este doar un mit, medicii dovedesc faptul că stările prin care trecem ne influențează starea de sănătate.

Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin diverse transformări fizice cauzate de emoții puternice: îngrășat sau slăbit brusc în urma unei depresii, a unei despărțiri, acnee și cădere a părului cauzate de stres, etc. Persoanele emotive știu chiar foarte bine senzația de durere efectivă a inimii în momentele de suferință. 

Mințile și corpurile noastre sunt mult mai conectate între ele decât credem. În situații de stres, este important să înțelegem această conexiune, pentru a putea recunoaște reacțiile specifice ale organismului și să acționăm într-un mod sănătos pentru a le combate. 

Conform cercetătorilor psihologice, există șase emoții umane fundamentale: fericirea, tristețea, surpriza, furia, frica și dezgustul. Fiecare dintre acestea declanșează un anumit răspuns al organismului. De pildă, fericirea îmbunătățește sistemul imunitar prin endorfinele eliberate, în vreme ce tristețea este atât de dăunătoare organismului, încât poate cauza chiar moartea! 

Pentru mai multe detalii legate de interconectivitatea creierului și emoțiilor cu organismul și reacțiile acestuia, puteți urmări acest scurt video pregătit de cei de la Elite Daily: 

Foto: gratisography.com 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

9 trucuri pentru a evita (și elimina) acneea
10 obiceiuri care îți înrăutățesc crampele menstruale