BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 trucuri pentru a evita (și elimina) acneea

Nu e nimic mai rău (sau aproape nimic) mai rău decât să te trezești cu un mare coș pe nas, frunte sau bărbie.

Când ai probleme cu acneea sau doar coșuri care apar din când în când, te poți simți neconfortabil în pielea ta.

Câteodată, cel mai bun mod de a gestiona coșurile este să previi să apară. Sunt multe măsuri de precauție pe care le poți lua în programul de zi cu zi pentru a preveni acneea, iar la unele dintre acestea poate nici măcar nu te-ai gândit.

Urmează sfaturile următoare pentru a sprijini curățarea tenului predispus la acnee, pentru a evita și atenua exploziile:

1. Folosește produse fără ulei, non-comedogenice.

Dacă un produs este non-comedogenic, înseamnă că nu îți va bloca porii. Acneea este stimulată atunci când porii sunt astupați, deci produsele care nu au acest efect vor preveni apariția coșurilor.

Poți, de asemenea, să alegi produse fără ulei, care, de asemenea, blochează porii – acesta este motivul pentru care persoanele cu ten gras sunt mai predispuse la acnee. Deci folosirea produselor fără ulei va fi, de asemenea, utilă în cazul coșurilor.

2. Ține-ți părul departe de față.

Ori de câte ori grăsimea sau transpirația se va acumula în părul tău, este foarte probabil ca acesta să îți atingă fața și să cauzeze acnee.

Menține-ți părul curat în permanență, strânge-l atunci când faci sport și când e cald afară, sau dacă părul are tendință de îngrășare.

3. Hidratează-ți tenul.

Mulți oameni au tendința de a crede că doar cei cu tenul gras pot avea acnee. În vreme ce e adevărat că tenul gras e mai predispus la erupții, și cei cu tenul uscat pot avea probleme cu acneea.

După cum am precizat mai devreme, acneea apare atunci când porii sunt blocați. De obicei aceasta apare din cauza grăsimii și excesului de sebum, dar și din cauza mizeriei, prafului, bacteriilor și celulelor moarte.

În plus, multe produse anti-acneice ne usucă tenul; prin urmare, hidratarea acestuia este importantă atunci când folosești orice gen de tratament pentru acnee.

4. Dezinfectează-ți telefonul.

În vreme ce ne atingem telefonul frecvent, acesta ajunge să acumuleze o mulțime de bacterii. Când îți atingi fața cu telefonul, toate acele bacterii se transferă pe ten, și pot cauza erupții.

E bine să îți ștergi zilnic telefonul cu ceva care nu doar că îl va curăța, dar îl va și dezinfecta, asigurându-te că ai scăpat de toate bacteriile periculoase. Nu doar că te va ajuta cu acneea, dar îți va menține sănătatea generală.

5. Nu folosi prea mult machiaj.

Cheia pentru a evita acneea este să te asiguri că porii tăi sunt curați și deblocați; totuși, multe produse de machiaj îi pot bloca, mai ales când adaugi un strat peste altul.

Dacă ai încă probleme cu acneea deși folosești produse non-comedogenice, poate însemna că folosești prea mult machiaj. Încearcă să adopți un machiaj mai light, precum o cremă BB, și vei vedea îmbunătățiri ale tenului după o vreme.

6. Spală-ți fața de pernă.

În fiecare seară când mergi la culcare, bacteriile de pe tenul tău sunt transferate pe fața de pernă.

Iar procesul se repetă în fiecare noapte. Te ajută să îți speli tenul în fiecare seară; însă a-ți spăla fața de pernă în mod regulat te va ajuta să minimalizezi erupțiile pe cât de mult posibil.

7. Curăță-ți fața imediat după ce faci sport.

A lăsa transpirația să persiste pe ten este o cale sigură către erupții. Chiar dacă nu poți face duș imediat după, asigură-te că ți-ai curățat tenul cât mai repede după ce ai terminat antrenamentul.

E o idee bună să ții în rucsacul de sport un pachet de șervețele umede faciale, ca să nu trebuiască să îți faci griji în această privință.

8. Curăță-ți pensulele de machiaj.

Dacă folosești pensulele luni sau chiar ani (!) fără să le cureți, e foarte posibil ca acesta să fie motivul din spatele acneii.

Pensulele pentru machiaj acumulează praf, mizerie, bacterii, machiaj, sebum și multe alte elemente dăunătoare; iar dacă nu le cureți în mod regulat, nu faci altceva decât să îți aplici pe față toate aceste lucruri în fiecare dimineață.

9. Folosește produse potrivite tipului tău de ten.

Dacă ai o erupție după ce ai încercat un produs nou, s-ar putea să nu se potrivească tipului tău de ten. Asigură-te că îți cunoști tenul și alege produsele în funcție de acesta.

Nu uita că fiecare are propriile probleme și nedumeriri cu privire la tenul său, așa că e important să folosești produse și să ai obiceiuri conforme cu nevoile tale. Nu există o rutină de îngrijire universal valabilă, așa că e important să o descoperi pe cea care ți se potrivește. Iar dacă problemele cu acneea persistă chiar și după ce ai luat toate măsurile de precauție, nu ar fi rău să consulți un specialist, care să te ajute să rezolvi problema din interior.

Foto: pexels.com, beautyhealthtips.in, teachsoap.com, shutterstock.com

1 /
    beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee beauty, acnee, dermatologie, sfaturi de frumusețe, anti-acnee

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

10 obiceiuri care îți înrăutățesc crampele menstruale
Alimentația potrivită pentru un ten sănătos