BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Detoxifierea: esenţială pentru corp şi minte.

Oboseala, insomnia, depresia, anxietatea, lipsa de energie, balonarea, celulita, acneea, părul lipsit de strălucire, consumul de alcool, fumatul pot fi doar câteva dintre semnalele prin care corpul ne anunţă că este intoxicat.

Cura de detoxifiere nu trebuie considerată o pedeapsă alimentară. Scopul acesteia este de a ne regăsi vitalitatea şi energia, de a mânca cu placere, reducând astfel efectele toxice ale alimentelor, de a obţine un echilibru psihic şi fizic.
Detoxifierea ajută organismul să se revigoreze şi sporeşte tonusul psihic. Fructele şi legumele reprezintă combinaţia ideala pentru a elimina toxinele din organism.

În fiecare zi, corpul nostru vine în contact cu toxine provenite de la alimentele pe care le consumăm, de la stres, de la zgomotul şi agitaţia oraşului.

Teoria curelor de detoxifiere propune o diminuare a cantităţii de toxine din organism prin intermediul unei alimentaţii echilibrate.

Detoxifierea organismului se produce prin îndepărtarea reziduurilor acide şi a toxinelor acumulate zilnic din: aer, medicamente, alimentaţie sau generate de stres şi paraziţi.

Când toxinele nu sunt eliminate în mod corespunzător, se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea agenţilor patogeni cum ar fi: bacteriile şi ciupercile,  care, la rândul lor, conduc la diferite boli. În timpul  anului, organismul uman acumulează între 4 şi 5 kilograme de toxine, manifestările clinice fiind sub formă de: celulită, lipoame, fibroame, chisturi.

Organismul uman funcţionează ca un calculator, ca o bomba cu ceas care ne anunţă atunci când lucrurile par să scape de sub control.

Iată câteva indicii prin care organismul ne pune în gardă, avertizându-ne cu privire la existenţa un grad ridicat de intoxicare:

  • dureri de cap;
  • oboseală;
  • cearcăne;
  • acnee, pete pe piele, piele uscată;
  • apariţia lipoamelor;
  • căderea părului;
  • dureri de coloană;
  • balonare;
  • unghii friabile;
  • răceli frecvente;
  • transpiraţie urât mirositoare;
  • alergii;
  • stare de iritabilitate.

Sunt recomandate minim două cure de detoxifiere pe an. Este indicat să fie însoţite şi de activităţi fizice regulate, o alimentaţie alcalină, o “detoxifiere” la nivel mental, dar şi setarea unei gândiri pozitive.

Acumularea toxinelor în corpul nostru duce la îmbătrânire.

Curele de detoxifiere sunt recomandate la început de primăvară
, când organismul iese din starea de “hibernare” şi toamna, anotimpul în care fructele şi legumele abundă, iar cura de detoxifiere poate fi uşor ţinută. Fructele şi legumele reprezintă combinaţia ideală pentru a elimina toxinele din organism.

Există mai multe tipuri de cure pentru detoxifierea organismului care pot stresa organismul, cure drastice precum înfometarea, folosirea pastilelor “minune”, folosirea laxativelor, sportul în exces. De preferat este să apelăm la cura cu fructe care asigură un suport energetic suficient şi detoxifică organismul.


Cele mai folosite şi eficiente alimente în curele de detoxifiere sunt:
 

  • Lămâile care, prin stimularea eliberării de enzime, revigorează digestia. Vitamina C pe care o găsim în lămâi ajută la transformarea toxinelor ce pot fi astfel eliminate cu uşurinţă din organism.

  • Merele furnizează o cantitate importantă de fibre şi substanţe nutritive şi ajută la stimularea funcţiei bilei, organ care are rol, alături de ficat, în curăţarea toxinelor.

  • Usturoiul are proprietăţi foarte puternice antivirale, antiseptice şi antibiotice.

  • Sfecla roşie este un produs minunat. Aceasta este plină de substanţe nutritive şi este o sursă foarte bună de vitamina B3, B6 şi C, plus beta-caroten, magneziu, calciu, zinc şi fier. Ajută ficatul şi vezica biliară să descompună toxinele, iar fibrele sunt perfecte pentru digestie. 

  • Ceaiul verde este o sursă bogată de antioxidanţi. Consumul de ceai verde ajută la hidratarea organismului.

  • Coriandrul este foarte bun la eliminarea metalelor grele din organism. De fapt, compuşii chimici din coriandru se leagă de aceste toxine, separându-le de sânge.

  • Anghinarele cresc producţia de bilă, purifică şi protejează ficatul, are un efect diuretic uşor asupra rinichilor, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor.

  • Legumele verzi - clorofila curăţă organismul de toxine, metale grele, erbicide şi pesticide.

  • Ananasul este bogat în fibre, ameliorează tranzitul intestinal şi conduce la ameliorarea funcţiei digestive.

Cu ajutorul dietei de detoxifiere, învăţăm să fim mai atenţi la ce punem în farfurie. Ne îndeamnă la mişcare, ne ajută să avem un somn liniştit, ne ajută să fim ZEN într-o lume care uită că viaţa trebuie trăită după principii sănătoase! 

Detoxifierea ne ajută să ne formăm un stil de viaţă!

Sursă foto: Shutterstock

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

9 trucuri pentru a evita (și elimina) acneea
10 obiceiuri care îți înrăutățesc crampele menstruale