Nuca de cocos. Secretele şi beneficiile uleiului de cocos.
Cercetătorii irlandezi spun că nuca de cocos nu este apreciată nici pe departe la adevărata-i valoarea. Aceştia au descoperit că uleiul din nucă de cocos adăugat în pasta de dinţi omoară bacteriile care cauzează cariile. Iar pentru doamnele care au probleme cu celulita şi vergeturile, este indicat masajul cu ulei de cocos de câteva ori pe săptămână. Consumul de “pulpă de cocos” ne ajută să avem o piele fină, fermă şi sănătoasă.
În anul 1940, fermierii au vrut să-şi îngraşe animalele şi le-au hrănit cu ulei de cocos. Au descoperit că, în loc să se îngraşe, animalele au devenit suple.
Nuca de cocos este unul dintre minunatele daruri pe care natura ni le-a pus la dispoziţie. Arborele de cocos este considerat un filtru natural de apă, băutura minune din interiorul nucii de cocos fiind una dintre cele mai puternice surse de electroliţi găsite în natură.
Apa de cocos este identică cu plasma din sângele uman.
Nucile de cocos, în momentul când sunt mai tinere, au cele mai multe efecte de binefacere asupra sănătăţii. Ele conţin o “carne” moale care este formată din grăsime pură, saturată. Aceasta are calităţi remarcabile de a vindeca şi a întineri ţesuturile oxidate, de a îmbunătăţi funcţionarea sistemului nervos.
Fructele de cocos păroase şi maro sunt mature. Aceastea conţin, de asemenea, apă de cocos, dar miezul lornu este moale, ci fibros, iar bogat în proteine şi fibre este mai puţin gustos.
Astfel, pentru cei care suferă de boli digestive şi, în mod special, de probleme ale ficatului sau bilei, uleiul de cocos este preferabil oricărei alte surse de grăsimi.
Nuca de cocos ajută la menţinerea în stare bună a sistemului imunitar, având acţiune antibacteriană. Deşi este format din grăsimi saturate, uleiul de cocos nu conţine colesterol. Previne problemele cardiovasculare, controlând eficient tensiunea arterială. Descoperim minunatele secrete ale uleiului de cocos prin faptul ca unul din beneficiile sale este că ajută în curele de slăbire, favorizând digestia şi împiedicând depunerile de grăsime.
Uleiul de cocos are abilitatea de a regla activitatea hormonală la femei. În momentul în care uleiul de nucă de cocos este adăugat constant într-o dietă sănătoasă, acesta coboară colesterolul la un nivel normal, conducând la transformarea acestuia în pregnenolon, care este un precursor pentru o serie de hormoni importanţi printre care se află şi progesteronul.
Pregnenolonul este un compus găsit în uleiul de cocos, care îi dă acestuia proprietăţile de înfrumuseţare. Acesta ajută la o bună circulaţie a sângelui, restaurează pielea îmbătrânită şi reduce pungile de sub ochi. Pregnenolonul luptă cu oboseala, ajută la creşterea memoriei şi protejează sistemul nervos.
Uleiul de cocos a fost folosit de mii de ani ca şi hidratant, este ideal pentru pielea uscată, zbârcită şi dură. Este un excelent balsam de buze. Elementele sale antiseptice menţin pielea tânără şi sănătoasă. Poate fi inclus şi în alimentaţia zilnică (folosit în salate sau pentru diverse tipuri de mâncare). Doza zilnică recomandată este de 1 până la 4 linguriţe. Doza terapeutică este de minim 3 linguriţe pe zi.
Este cel mai stabil ulei şi rezistă cel mai bine la temperaturi înalte. Spre deosebire de alte uleiuri şi grăsimi, uleiul de cocos nu formează acizi graşi trans (denumiţi, de multe ori, otrava din alimente), motiv pentru care este, în mod complet, o sursă de grăsimi saturate.
În ţara noastră, nu putem găsi nucile tinere de cocos. Însă, dacă le alegem corect, avem garanţia unui produs nemodificat genetic sau stropit şi putem spune chiar, de multe ori, proaspăt.
Nuca de cocos, datorită învelişului său lemnos, se autoconservă pentru perioade lungi. Pentru a alege corect nucile de cocos trebuie să le căutăm pe cele care au cât mai mulă apă înăuntru şi care au o greutate mai mare decât cea aparentă.
După ce le spargeţi, consumaţi apa şi bucuraţi-vă de acest minunat dar al naturii - nuca de cocos.
Sursă foto: Shutterstock
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!