BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 femei antreprenor își împărtășesc secretele succesului

Pentru a lansa o afacere de succes, ai nevoie de mai multe elemente, însă cel mai important este curajul.

Noi am aflat secretele succesului a 10 femei care au avut curajul să își ducă visul la împlinire. 

1. Ariana Huffington

Fondatoarea The Huffington Post se bazează pe echipa ei, în care are încredere totală. Ea și-a creat o echipă stabilă, trainică și responsabilă, datorită căreia poate dormi liniștită:

„Trebuie să te înconjuri de oameni care sunt perseverenți și care sunt dispuși să își asume riscuri și să eșueze.”

2. Tory Burch

Creatoarea de modă pune accentul pe planificare și organizare. Agenda este cel mai bun companion, pentru că te ajută să îți pui în ordine prioritățile și să îți stabilești termenele limită, în ordinea importanței:

„Avem o viziune pe termen lung. N-a venit totul așa de ușor. Au fost ani de succese – și ani de eșecuri.”

3. Miki Agrawal, fondator Thinx

Miki Agrawal, creatoarea de modă nonconformistă ce a ușurat viața femeilor cu lenjeria intimă specială pentru perioada menstruației, se asigură că a creat o piesă vestimentară must-have, de fiecare dată:

„Prima dată mă întreb - ce nu merge în lumea mea? A doua întrebare: e o problemă pentru mulți oameni? A treia: Pot fi pasionată de această problemă, cauză sau comunitate pentru mult timp?”

4. Wende Zomnir, co-fondator Urban Decay

Co-fondatoarea companiei de produse cosmetice Urban Decay este conștientă de calitățile și defectele sale, asumându-și faptul că nu este cea mai deșteaptă dintr-o încăpere, fapt ce o face deschisă la sugestiile tuturor din jurul său:

„Mereu spun că este treaba mea să fiu o persoană creativă și să vin cu idei în domeniul frumuseții, însă cred că, mai important decât atât – sunt un ascultător foarte bun.”

5. Danielle Weisberg, co-fondator TheSkimm

Alături de partenera sa de afaceri, Carly Zakin, Danielle Weisberg a pus pe picioare o platformă jurnalistică on-line ce, prin newsletter, oferă abonaților toate informațiile de care au nevoie într-o zi, ajungând la peste 3.5 milioane de abonați în întreaga lume. Ea afirmă că secretul succesului constă în echilibru între toate domeniile vieții:

„Succesul, pentru multe dintre noi, este să devenim femei de afaceri și să răzbim pe cont propriu. Nu e doar atât. Este vorba de a fi în stare să conduci o companie și să rămâi om în continuare – rămâneți cu picioarele pe pământ, avem și familii și viață personală.”

6. Reham Fagiri, fondator AptDeco

Tânăra fondatoare a unui concept inedit de mobilier rafinat obișnuiește să își rezolve propriile probleme:

Iubesc să vin zilnic la serviciu știind că lucrez la ceva pe care l-am construit, ce răspunde unei nevoi pe care am identificat-o pe piață.”

7. Lara Crystal și Lindsey Andrews, fondatoare Minibar

Cele două tinere femei au lansat un concept inedit de comerț on-line, un serviciu de livrare la cerere pentru băuturi fine, precum vinuri, lichioruri, bere sau cocktailuri, care pot fi comandate printr-o aplicație specială. Ele pun accentul pe viteză, elementul-cheie în a avea succes:

„Uneori este mai bine doar să faci acel lucru, decât să te chinui să-l faci perfect. Când creezi ceva nou, nu știi ce înseamnă perfect până când  oamenii nu ajung să-l încerce.”

8. Leandra Medine, fondator Man Repeller

Jurnalista fondatoare a publicației on-line Man Repeller s-a bazat pe rețeaua de cunoștințe pentru a-și face afacerea să crească:

„Andy Warhol spune că fiecare are 15 minute de faimă ale sale, dar nu există niciun motiv să nu se transforme într-o viață întreagă, dacă ai toate instrumentele necesare.”

9. Katrina Lake, fondator Stitch Fix

Creatoarea de modă și fondatorul Stitch Fix, un concept nou de stilist personal on-line, care livrează la domiciliu îmbrăcămintea și accesoriile selectate special pentru fiecare tip de client în parte, spune că efectiv trăiește pentru clienții ei:

„Știi că afacerea merge atunci când auzi clienții spunând că n-au avut niciodată blugi care să le vină perfect, până nu și i-au luat de la Stitch Fix.”

10. Ruth Zukerman, fondator Flywheel

Co-fondatoarea conceptului de clase de ciclism on-line dus la rang de artă și-a transformat pasiunea și hobby-ul în afacere:

„Odată ce ți-ai găsit pasiunea, urmeaz-o, chiar dacă este lucrativă pe moment sau nu. Am fost fericită să predau ciclism de interior la diverse săli de fitness pentru foarte puțini bani, pentru că am crezut în ceea ce făceam.”

Niciun vis nu este suficient de măreț, nicio dorință nu este imposibil de realizat. Totul este să avem curaj, să ne dorim cu adevărat să ne ducem planurile la împlinire și să găsim calea ideală pentru a face acest lucru. Cu multă muncă, perseverență, oamenii potriviți la locul potrivit și...  un dram de noroc, obiectivul nostru va fi, fără îndoială, realizat, mai devreme sau mai târziu. 

Foto: shutterstock.com, facebook.com, yahoo.com, chicagosplash.com, nextjuggernaut.com, zimbio.com, bizjournals.com

1 /
    femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington femei antreprenor, succes, arianna huffington

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…