BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 moduri inedite de a-ți îmbunătăți productivitatea la locul de muncă

Fiecare om lucrează în felul său, însă toți căutăm să ne îmbunătățim productivitatea la serviciu, să găsim noi metode de a nu amâna sarcinile sau să descoperim ceva nou în acele sarcini, în fiecare zi.

Noi v-am pregătit o listă de idei care vă pot ajuta să deveniți mai productivi de la o zi la alta :

1. Încearcă ecuația (10+2) x 5

Nu este o ecuație complicată, nu trebuie să faci calcule dificile. Este ecuația productivității, lansate de Merlin Mann, creatorul 43Folders.com. Tot ce trebuie să faci este să îți împarți timpul de lucru și pauzele în felul următor : 10 minute de muncă + 2 minute de pauză x 5, în total o ora. Este important să te ții de acest program, să nu prelungești pauzele, dar nici minutele de muncă. Ideea este să îți creezi o oră plină de sarcini de muncă și, cu timpul, vei ajunge să sari peste pauze din când în când.

2. Folosește roșu și albastru mai des

Menține-ți biroul curat și îndepărtează orice obiect care ți-ar putea distrage atenția. Conform unui studiu efectuat de Science Daily, culorile care îmbunătățesc cel mai bine performanța cerebrală sunt roșul și albastrul. Înconjurându-te de aceste culori la locul de muncă, nu vei reuși doar să îți îmbunătățești performanțele, dar vei avea și ochii mai relaxați.

3. Stai în picioare

Într-o eră care abundă de tehnologie, ajungem să petrecem o mare parte din timp stând pe scaun. Un om obișnuit petrece până la 9 ore pe zi pe scaun, în vreme ce a sta jos continuu pentru 6 ore crește cu 40% riscul de a muri în următorii 15 ani, comparativ cu o persoană care petrece doar 3 ore pe zi stând jos. Pe lângă faptul că este dăunător pentru sănătate, statul pe scaun este asociat cu o productivitate scăzută. Încearcă să lucrezi din picioare cât mai mut posibil, pentru a-ți menține creierul activ timp îndelungat.

4. Ieși afară

Ieși la aer din când în când, pentru a-ți revigora creierul și pentru a-l oxigena. Te va ajuta să reziști mai mult la serviciu și îți va îmbunătăți concentrarea. Încearcă și diverse exerciții de respirație.

5. Fii leneș într-un mod productiv

În loc să tot cauți metode să îți amâni sarcinile, mai bine încearcă să găsești metode inedite pentru a le termina mai repede. Folosește-ți creierul de « leneș», pe care înainte îl foloseai pentru a te fofila de la treabă într-un scop productiv și creează-ți propriile metode de lucru « pe scurtătură».

6. Deleagă

Sunt anumite sarcini pe care le poți rezolva doar tu, dar sunt și altele de care se pot ocupa și colegii. Fie că sunt sarcini mici de care dorești să scapi, fie că este ideal să lucrați mai mulți în același timp, la aceeași sarcină, pentru a o duce la bun sfârșit mai repede, încearcă să îți găsești colegi pe care să îi poți delega în a te ajuta să termini treaba rapid. 

7. Adaugă mai multe plante în jurul tău

Mediul în care lucrezi poate avea un impact puternic asupra productivității. Conform unui studiu efectuat de Universitatea din Exeter din Marea Britanie, birourile «verzi», cu multe plante, cresc productivitatea angajaților și mențin nivelul lor de fericire la cote înalte. Așa că nu ezita data viitoare când te bate gândul să cumperi un ghiveci de mușcate pentru biroul tău.

8. Vorbește cu tine

Menține un dialog aprins cu tine, pe tot parcursul zilei. Ideal este să o faci cu voce tare, dar, atunci când locul nu îți permite, o poți face și în gând. Metodele sunt diverse, de la a vorbi despre tine la persoana a treia până la adresarea directă, poți vorbi cu tine atunci când vrei să te încurajezi ca să termini mai repede sau să te feliciți pentru o sarcină dusă la bun sfârșit. Adoptă o voce prietenoasă, iar productivitatea ta va crește considerabil.

9. Creează-ți un plan pentru orice, inclusiv pentru pauze

Organizarea este elementul principal al productivității. Stabilește-ți un program clar pentru toate activitățile pe care le ai de făcut, de la muncă, la verificat e-mailuri, la pauze, și încearcă să îl menții cât mai riguros. Cu timpul, planul îți va intra în reflex și nu vei mai simți că lucrezi după un program impus. 

10. Lansează o competiție între tine și tine

Țintește să fii în fiecare zi cea mai bună versiune a ta și să fii mai bun decât ai fost ieri. Nu există competiție mai acerbă decât cea cu tine însuți. De aceea, încearcă să-ți stabilești diverse provocări pe parcursul zilei (câte sarcini poți îndeplini într-o oră) și recompensează-te cu cafeaua ta preferată după ce ai dus la bun sfârșit o sarcină dificilă.

Voi ce metode folosiți pentru a vă îmbunătăți productivitatea ? :)

Foto: Shutterstock.com

 

1 /
    productivitatea la locul de muncă, muncă, job, activitate, deleagă, fii cea mai bună versiune a ta, competiţie cu propria persoană productivitatea la locul de muncă, muncă, job, activitate, deleagă, fii cea mai bună versiune a ta, competiţie cu propria persoană productivitatea la locul de muncă, muncă, job, activitate, deleagă, fii cea mai bună versiune a ta, competiţie cu propria persoană

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…