BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 lucruri pe care să le faci atunci când nu mai știi încotro se îndreaptă viața ta

Întâlnim adesea oameni nemulțumiți de locul unde se află și de modul cum se desfășoară viața lor în prezent. Mulți dintre noi nu am împlinit încă 30 de ani, deci de ce ar trebui să avem toată viața aranjată în secunda următoare?

Când ești tânăr, îți este permis să greșești și să nu ai habar încotro te îndrepți, pentru că această este perioada propice pentru a învăța din greșeli. 

Deci, ori de câte ori simți că nu mai știi cine ești și încotro se îndreaptă viața ta, străduiește-te să faci următoarele lucruri:

1. Nu te compara cu alții.

Trebuie să încetezi să crezi că, doar pentru că aveți aceeași vârstă, trebuie ca viața ta să se afle în același punct cu a altei persoane. Cel mai adesea, nu știi prin ce trece acea persoană. Nimeni nu se laudă cu eșecurile tale. Și chiar în momentele când ai putea crede că acel om e mulțumit, el poate avea nenumărate greutăți. Este cel mai sănătos să te raportezi la tine și la capacitățile tale, străduindu-te să devii, în fiecare zi, cea mai bună versiune a ta. 

2. Nu lupta pentru un scop neclar.

Jurnalistul Hunter S. Thompson a fost întrebat de un prieten în ce direcție să îndrepte cu viața sa, iar acesta i-a răspuns: „Aceasta e întrebarea: dacă să plutești odată cu valul, sau să înoți pentru un scop.” Dacă nu ți-ai stabilit un scop precis, vei înota veșnic. Ai nevoie să te cunoști foarte bine, să știi ce îți dorești de la viață, și pentru ce anume lupți. Astfel, scopurile tale vor fi mai ușor de atins. 

3. Timpul face tot.

Vei găsi soluția potrivită atunci când te vei aștepta mai puțin. Toate lucrurile se petrec atunci când trebuie să aibă loc. Există un motiv pentru care rămâi o anumită perioadă la un loc de muncă, pentru care cunoști anumite persoane și pentru care ți se refuză anumite cereri. În loc să te stresezi din cauză că nu ai toate răspunsurile, ai încredere că te afli exact unde trebuie în prezent, și vei ajunge acolo unde îți dorești și unde e bine pentru tine în viitor. 

4. Umple-ți timpul cu oameni și activități care îți fac plăcere. 

Poți pierde locul de muncă sau partenerul de viață în orice moment, însă prietenii și familia vor fi mereu alături de tine. Ei vor fi acolo atât în momentele frumoase, cât și în cele dificile. În același timp, și tu ai o mulțime de activități care îți fac plăcere. În loc să te concentrezi pe stresul pe care îl simți, eliberează-ți mintea petrecând timp cu cei dragi, sau făcând lucruri care îți plac. 

5. Încearcă mereu lucruri noi.

Dacă simți că nu te regăsești din cauză că faci aceleași lucruri zilnic, încearcă ceva nou. Poate fi vorba despre un hobby, sau un talent nedescoperit. Și chiar dacă încerci un lucru și nu îți iese absolut deloc, te vei distra copios străduindu-te să-l duci la bun sfârșit. 

6. Înțelege că locul tău de muncă nu te definește. 

Chiar dacă îți iubești meseria, tot vei avea zile în care vei simți frustrare din cauza acesteia. Este inevitabil. Deși trebuie să îți urmezi visurile, nu lăsa viața profesională să te definească în totalitate. Petrecem mult timp muncind, dar ceea ce facem în timpul liber ne construiește ca oameni. Deci nu te mai concentra pe elementele negative și focusează-te pe cele pozitive. 

Cu puțin efort și atenție acordate fiecărei etape în parte, te poți autodescoperi mai repede decât ai crede. Trebuie doar să ai răbdare și să nu uiți niciodată faptul că până și cei mai de succes oameni au avut momente de răscruce, în care nu au avut habar încotro se îndreaptă viața lor. 

Foto: pexels.com 

 
1 /
    Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social Carieră, succes, business, antreprenorial, tineri, studenți, loc de muncă, job, viață, reușită, social

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…