Back to Work Monday: 8 moduri prin care poți avansa la locul de muncă și îți poți crește salariul
Iată opt moduri prin care putem accelera avansarea la locul de muncă:
1. Fă-ți treaba cu profesionalism.
Succesul începe prin profesionalism – fă tot posibilul să îți faci mereu treaba la standarde înalte, mereu corect, bine, iar ceea ce faci să nu poată fi contestat. Nu ezita să îți oferi ajutorul când ți-l cere un coleg, managerul de proiect sau coordonatorul de echipă. Eforturile tale vor fi apreciate, iar profesionalismul tău va deveni punct de referință și pentru ceilalți colegi.
Însă este important să reții că, pe lângă munca făcută corect la birou, un specialist învață permanent – dezvoltă-te participând la cursuri, formări, workshop-uri, citește cărți în domeniul tău – pentru ca nimeni să nu îți poată pune la îndoială capacitățile, devenind astfel prima persoană către care se îndreaptă toți când au nevoie de un sfat.
2. Ieși în evidență.
Unii oameni cred că, făcându-și treaba și lăsând capul în jos, vor fi apreciați – acest gen de atitudine nu mai reprezintă nimic pentru oamenii de afaceri din ziua de azi. Ai nevoie să fii în permanență conștient de calitățile tale și să îți susții opiniile cu argumente solide.
Modestia excesivă face mai mult rău decât bine, iar a fi la momentul potrivit în locul potrivit mai depinde și de noi, nu doar de soartă. Prin urmare, trebuie să faci tot posibilul să „dai din coate” să ajungi acolo unde îți dorești – atenție însă! Nu pica în capcana aroganței și nici în cea în care îi calci în picioare pe cei din jur pentru a-ți atinge scopurile.
3. Construiește-ți o rețea.
Pentru a putea avansa în carieră și a soluționa orice problemă, ai nevoie de o rețea de cunoștințe. Aceasta este, practic, formată, din toți oamenii pe care îi cunoști – de la foști colegi de școală, foști și actuali colegi de serviciu, foști și actuali angajatori, prieteni, antreprenori, ziariști, chiar și prietenii din lista de LinkedIn. Orice persoană poate reprezenta, la un moment dat, o punte de legătură spre direcția către care dorești să te îndrepți. Păstrează o agendă cu toate aceste contacte, pentru că nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele – și nu ezita niciodată să apelezi la ele atunci când ai nevoie.
4. Atrage sponsori.
Sponsorii sunt necesari întotdeauna atunci când dorești să urci pe scara ierarhică din punct de vedere profesional. Identifică oamenii puternici din compania ta și din alte companii și creează-ți o rețea în care să îi incluzi, prezentându-le atuurile tale. Astfel, îi vei motiva să își identifice numele cu al tău, să te recomande și să te sprijine atunci când este cazul.



Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!