Monday – Back to Work: 10 moduri în care locul de muncă îți poate afecta sănătatea
Anumite comportamente de la locul de muncă își pun amprenta asupra integrității tale fizice, mintale și emoționale. Iată cele mai importante moduri în care acestea îți afectează sănătatea:
1. Lucratul peste program
Poate părea că ești angajatul model dacă rămâi peste program că să termini ce aveai de făcut în ziua respectivă. Dar, pe termen lung, îți poate face rău.
Cercetătorii de la Universitatea din Kansas au descoperit că angajații care lucrează peste 50 de ore pe săptămână sunt mai expuși unei stări de sănătate precare. Acești angajați au tendința de a sări peste mese pentru că sunt prea ocupați să lucreze, și au tendințe crescute de depresie. Un alt studiu a descoperit că persoanele care lucrează cel puțin 10 ore pe zi au un risc crescut cu 60℅ de a avea probleme cu inima.
2. Lipsa de mișcare
Fie că îți petreci ziua stând la birou, în picioare, sau ambele, un loc de muncă ce nu implică efort fizic poate contribui la o serie de probleme de sănătate. Un stil de viață sedentar este cel mai des asociat cu un risc crescut de probleme cu inima și diabet, dar poate cauza și dureri fizice, precum cele de mușchi. A sta cocoșat la birou, cu ochii în monitor și cu mâinile pe mouse și tastatură îți afectează mușchii și ochii – și nici statul în picioare nu ajută, acesta cauzând crampe musculare, dureri de spate și oboseală cronică.
3. Haosul din Inbox
Dacă răspunzi la fiecare e-mail în parte, imediat cum îți intră în Inbox, s-ar putea să îți cauzezi o doză crescută de anxietate nenecesară. Un studiu al Universității British Columbia a găsit o legătură între stresul psihologic și frecvența cu care îți verifici e-mailurile. Timp de o săptămână, participanților la studiu li s-au permis să verifice e-mailurile doar de trei ori pe zi. În săptămâna următoare, au avut acces nelimitat la Inbox. Deși le-a fost greu să limiteze folosirea e-mailurilor, participanții au spus că au avut un nivel de stres mult mai scăzut atunci când au verificat Inbox-ul de puține ori într-o zi.
4. Lipsa pauzelor
Un studiu efectuat de Staples arată că peste un sfert din angajați nu iau pauze în afara celei de prânz, pentru că se simt vinovați sau simt că nu își pot părăsi biroul. Lipsa pauzelor cauzează stres în rândul angajaților, iar ei o știu: 60% dintre respondenți au afirmat că mai multe pauze le-ar îmbunătăți fericirea la locul de muncă, iar 43% au spus că le-ar îmbunătăți nivelul general de fericire. În plus, alte 37% au spus că pauzele regulate le-ar îmbunătăți starea de sănătate.
5. Retragerea precoce
Mulți angajați abia așteaptă să se retragă din activitate, dar ar trebui să te gândești de două ori înainte să-ți închei cariera prea devreme. Un grup de cercetători austrieci a descoperit că, în special pentru bărbați, retragerea precoce le-a crescut riscul de moarte înainte de 67 de ani. Aceștia au estimat că un an de retragere precoce scade viața angajatului cu aproximativ două luni. Studiul a notat că angajații care se retrag devreme deprind obiceiuri nesănătoase, precum fumatul, consumul de alcool și de alimente nesănătoase, și lipsa exercițiilor fizice.





.jpeg)





Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!