BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to work - 13 obiceiuri ale oamenilor de succes

Pentru a avea succes în afaceri, ai nevoie de un gram de noroc, de perseverență și, nu în ultimul rând, de multă muncă.

Și totuși, ce îi diferențiază pe oamenii care ajung să aibă un succes răsunător în tot ceea ce fac de ceilalți?

V-am pregătit 13 obiceiuri sănătoase ale oamenilor de succes, pentru a vă inspira într-o zi de luni în care cu toții încercăm să ne intrăm iarăși în ritm, după un weekend agitat de vară.

1. Muncesc neîntrerupt, mai ales în primii ani!

Așa cum însuși omul de afaceri Richard Branson mărturisea, pentru a avea succes, trebuie, în primii ani, să muncești zi și noapte, inclusiv în weekend, fără a te plânge, având țelul tău foarte bine conturat în minte.

2. Dau dovadă de pasiune și determinare zi de zi.

Pasiunea pentru ceea ce faci te ajută să te trezești în fiecare dimineață cu aceeași poftă de viață și de a munci pentru visul tău. Astfel, fiecare zi trece mai ușor.

3. Au încredere în ei și în viziunea lor și sunt perseverenți.

Nu se opresc niciodată, nu spun că nu mai pot ori că, fiind în vacanță, e timpul să se deconecteze total de la business-ul lor. Vei ajunge la un moment în care vei putea merge și în vacanțe, însă, întrucât tu ești motorul care a pornit inițial întreg mecanismul acelui business, nu îți poți permite să pierzi total contactul cu ceea ce se întâmplă zi de zi în afacerea ta.

În plus, oamenii de succes nu se lasă intimidați de părerile celor din jur care poate că le șoptesc, la fiecare pas, că visează prea mult și își doresc să ajungă mult prea sus. Ei știu foarte clar ce își doresc, muncesc mult pentru a ajunge acolo și se concentrează pe ce au de făcut și nu pe ce vorbește lumea.

4. Se trezesc dimineață, foarte devreme.

Oamenii de succes își încep ziua devreme, pe la 5-6 dimineața, pentru a avea cât mai mult timp, din cele 24 de ore, pentru a evolua, pas cu pas. În plus, ei sunt conectați la tot ce se întâmplă în lume și nu omit să citească știrile zilei.

5. Servesc micul dejun.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar oamenii de succes știu acest lucru și își iau un răgaz pentru a începe fiecare zi cu energie.

6. Fac sport și au grijă de sănătatea lor.

În tumultul acestei călătorii către succes, mulți oameni uită de sine și implicit de sănătate. Însă, cu timpul, ei înțeleg că, dacă nu ești sănătos, totul ajunge să pălească și-atunci își încep ziua cu poftă de viață, la sală sau în aer liber, pentru a avea o zi cu spor.

7. Folosesc o agendă.

Poate că sună banal, însă este esențial să ai întotdeauna la tine o agendă pe care să îți notezi totul. Richard Branson recunoaște că nu ar fi putut construi brand-ul Virgin fără banala agendă, în aceeași măsură în care magnatul grec Aristotel Onassis ne îndemna, într-un interviu: "Ia mereu cu tine o agendă! Scrie totul în ea... asta este o lecție prețioasă pe care nu o înveți la școală".

8. Răspund la toate e-mail-urile într-o anumită perioadă a zilei.

Unii aleg dimineața, după ce au servit micul dejun și au făcut sport, alții la prânz sau seara. Însă, oamenii de succes nu își verifică e-mail-ul din minut în minut, pentru a pierde timp important în care pot rezolva lucruri cu adevărat importante pentru business-ul lor.

9. Știu să spună banalul "Nu!" și nu pierd timpul cu lucruri sau întâlniri inutile.

Amintește-ți că fiecare zi are doar 1440 de minute.

Oamenii care reușesc să construiască ceva durabil știu când trebuie să spună "nu" și nu se sfiesc să o facă. Așa cum spunea miliardarul Warren Buffet, "Diferența dintre oamenii de succes și oamenii cu adevărat de succes este aceea că ultimii spun "nu" în 99,9% din cazuri."

10. Deleagă.

Poate una dintre cele mai importante lecții în carieră este să înveți să delegi și să-ți construiești o echipă în adevăratul sens al cuvântului, pe care să o motivezi să-ți înțeleagă viziunea și să acționeze în consecință.

Nimeni nu poate face totul de unul singur, iar oamenii care construiesc lucruri mărețe știu acest lucru mai bine decât oricine altcineva, își construiesc o echipă de oameni asemenea lor și deleagă.

11. Se concentrează pe câte un singur lucru.

Multitasking-ul poate suna interesant, dar nu este productiv. Dacă vrei să ai succes, trebuie să înveți să nu mai faci 4 lucruri deodată, eventual fără a duce la bun sfârșit niciunul dintre acele mici proiecte.

12. Fac greșeli și învață din ele.

Nimeni nu e infailibil. Suntem oameni și putem greși, însă ce contează cu adevărat e să învățăm ceva din fiecare greșeală pentru a nu o repeta. Știți cum se spune: dacă ai făcut o greșeală, s-a întâmplat pur și simplu, însă, dacă o repeți, deja nu mai este o greșeală, ci e o alegere.

13. Se odihnesc și își încarcă bateriile.

În tot acest drum către succes, nu trebuie să uiți totuși de faptul că ești om și că ai nevoie de odihnă pentru a merge mai departe, asemenea unui smartphone care, pentru a da randament maxim, trebuie încărcat zilnic.

Foto: Shutterstock.com

1 /
    obiceiuri, oameni de succes, muncă, carieră obiceiuri, oameni de succes, muncă, carieră obiceiuri, oameni de succes, muncă, carieră

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…